PROHUMAN.PL Zobacz profil firmy

Zarobki
0 / 5
Warunki umowy
0 / 5
Jakośc obsługi
0 / 5
Dopasowanie oferty
0 / 5
Liczba oddziałów
0 / 5
25 stycznia 2017 08:56 / 1 osobie podoba się ten post

Witam! Czy ktoś pracował dla firmy Pro-human? szukam na necie i nie mogę znaleźć opinii .Mam zaplanowany wyjazd z nimi ( tak w ogóle to mój pierwszy wyjazd ) ,ale nie przysłali mi umowy . W ogóle jak to jest z tymi umowami? Mam jeszcze 2 oferty z innych firm.Ale jak czytam na forum to nie jest tak ładnie , jak mówią przez tel . Byłam pełna zapału , bo chcę pracować uczciwie i chcę być za swoją pracę uczciwie wynagrodzona .To jak to jest z tymi agencjami .Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi .Pozdr z nad morza .

25 stycznia 2017 19:45 / 2 osobom podoba się ten post
atina401

Witam! Czy ktoś pracował dla firmy Pro-human? szukam na necie i nie mogę znaleźć opinii .Mam zaplanowany wyjazd z nimi ( tak w ogóle to mój pierwszy wyjazd ) ,ale nie przysłali mi umowy . W ogóle jak to jest z tymi umowami? Mam jeszcze 2 oferty z innych firm.Ale jak czytam na forum to nie jest tak ładnie , jak mówią przez tel . Byłam pełna zapału , bo chcę pracować uczciwie i chcę być za swoją pracę uczciwie wynagrodzona .To jak to jest z tymi agencjami .Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi .Pozdr z nad morza .

To, że nie ma opinii o tej firmie nie znaczy, że jest zła. 
Zastanawiające jest to, że nie masz umowy. Kiedy masz jechać?
Szczerze mówiąc ja na pierwszy wyjazd wybrałabym firmę, o której coś wiem, chociażby z netu.

Poczytaj opinie o firmach, żadna nie jest w 100% idealna, ale będziesz mieć jakieś rozeznanie.

http://www.opiekunki24.pl/opinie-o-agencjach  
25 stycznia 2017 19:51
basiaim

To, że nie ma opinii o tej firmie nie znaczy, że jest zła. 
Zastanawiające jest to, że nie masz umowy. Kiedy masz jechać?
Szczerze mówiąc ja na pierwszy wyjazd wybrałabym firmę, o której coś wiem, chociażby z netu.

Poczytaj opinie o firmach, żadna nie jest w 100% idealna, ale będziesz mieć jakieś rozeznanie.

http://www.opiekunki24.pl/opinie-o-agencjach  

Niby wyjazd ma być w poniedziałek w nocy . Umowę miałam dostać na meila , ale nie dostałam . Pani z którą rozmawiam przez tel , twierdzi ,że rodzina do której jadę zgodziła się na mnie , i czekają na moj przyjazd .W między czasie  dowiedziałam się ,że nie powinnam jechać bez umowy . Nie chcę pracować na czarno .Inna firma , która chce tez ze mną współpracować , ( aterima med i Interkadra  ) chcą mi  najpierw przysłać umowę , dopiero później przedstawiać oferty .Więc sama nie wiem jak to prawnie się odbywa ? Po prostu zgupiałam .
25 stycznia 2017 19:52
a na tej stronie to właśnie szukam opinii i tej firmy nie ma .Czyżby nie istniała , a ja mam jechać jako dawczyni nerek???
25 stycznia 2017 20:04
atina401

Niby wyjazd ma być w poniedziałek w nocy . Umowę miałam dostać na meila , ale nie dostałam . Pani z którą rozmawiam przez tel , twierdzi ,że rodzina do której jadę zgodziła się na mnie , i czekają na moj przyjazd .W między czasie  dowiedziałam się ,że nie powinnam jechać bez umowy . Nie chcę pracować na czarno .Inna firma , która chce tez ze mną współpracować , ( aterima med i Interkadra  ) chcą mi  najpierw przysłać umowę , dopiero później przedstawiać oferty .Więc sama nie wiem jak to prawnie się odbywa ? Po prostu zgupiałam .

To, ze jej nie ma na naszym portalu, to nie znaczy nic

Wygooglałam sobie opinie o tej firmie na necie i nie są złe. Nie mogę tu wkleić linka, bo mnie Elfinka pogoni.

Z Aterimą pracowałam. Faktycznie tak robią- najpierw podpisujesz umowę, potem dopiero przedstawiają Ci oerty. Ja pierwszą ofertę dostałam chyba już na drugi dzień.
Ale dużo firm robi inaczej- podpisujesz umowę, gdy się zdecydujesz na wyjazd.
I tak i tak jest to legalne.
25 stycznia 2017 20:04 / 4 osobom podoba się ten post
atina401

a na tej stronie to właśnie szukam opinii i tej firmy nie ma .Czyżby nie istniała , a ja mam jechać jako dawczyni nerek???:klnie:

Szczerze mówiąc ,to umowa powinna być na konkretny wyjazd.Tzn.po akceptacji rodziny powinnaś dostać wszystkie dokumenty.
A tak to kupowanie kota w worku.Podpiszesz umowę ,a firma dopiero ci będzie zlecenia szukać?
Rozumiem jeśli jesteś już dłuższy czas w firmie,ale tak przed pierwszym wyjazdem lepiej mieć papier w garści.
25 stycznia 2017 20:22 / 3 osobom podoba się ten post
atina401

Niby wyjazd ma być w poniedziałek w nocy . Umowę miałam dostać na meila , ale nie dostałam . Pani z którą rozmawiam przez tel , twierdzi ,że rodzina do której jadę zgodziła się na mnie , i czekają na moj przyjazd .W między czasie  dowiedziałam się ,że nie powinnam jechać bez umowy . Nie chcę pracować na czarno .Inna firma , która chce tez ze mną współpracować , ( aterima med i Interkadra  ) chcą mi  najpierw przysłać umowę , dopiero później przedstawiać oferty .Więc sama nie wiem jak to prawnie się odbywa ? Po prostu zgupiałam .

Adres rodziny masz podany,telefon do zmienniczki?Niech Firma poda i umowę na meila wyśle,jutro dopiero czwartek,zdążą.Powiedz,że jak nie będziesz miałą tych danych,nie jedziesz-póki niczego nie podpisałaś nie masz wobec firmy żadnych absolutnie zobowiązań.Jeśli są solidli i to tylko niedopatrzenie jakiejś leniwej piszpanny do piatku wszystko załatwią.Jeśli oleją Twoje żądania ......W ciemno jechać?Nie ma mowy.
25 stycznia 2017 20:35 / 8 osobom podoba się ten post
Moja znajoma z którą się tutaj spotykam jest właśnie z tej firmy. Od wczoraj strasznie rozgoryczona, bo obiecanych 150 e za swięta nie dostanie /pracuje u nich juz 3 rok i było ok za poprzednie lata/, gdyż firma wymyśliła sobie, że kto dostał od rodziny jakąś kasę na swieta , to z firmy się już nie należy...Koordynatorzy dzwonią po rodzinach i pytają czy opiekunce coś dali..niestety rodzina mojej koleżanki z zaskoczenia się przyznała że dali geschenk pod choinkę i żegnaj kaso z firmy...Tak głupie, że aż nieśmieszne..
25 stycznia 2017 20:39 / 5 osobom podoba się ten post
scarlet

Moja znajoma z którą się tutaj spotykam jest właśnie z tej firmy. Od wczoraj strasznie rozgoryczona, bo obiecanych 150 e za swięta nie dostanie /pracuje u nich juz 3 rok i było ok za poprzednie lata/, gdyż firma wymyśliła sobie, że kto dostał od rodziny jakąś kasę na swieta , to z firmy się już nie należy...Koordynatorzy dzwonią po rodzinach i pytają czy opiekunce coś dali..niestety rodzina mojej koleżanki z zaskoczenia się przyznała że dali geschenk pod choinkę i żegnaj kaso z firmy...Tak głupie, że aż nieśmieszne..

Miałam zacytować>No,to lepsze cwaniaki,jak juz do tego stopnia na opiekunkach żeruja to nie są warci żadnego zainteresowania,żadnego!!!
25 stycznia 2017 21:16 / 2 osobom podoba się ten post
Wiedziałam ,że coś mi poradzicie , dzięki za wszystkie rady .Oczywiście ,że bez umowy nie pojadę , nie będę ryzykować . Jak jutro się nie wyjaśni , to będę zmuszona skorzystać z innej firmy .
A tak przy okazji , może napiszecie ,z których firm jesteście najbardziej zadowoleni?
Pozdr .
25 stycznia 2017 21:18 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Miałam zacytować>No,to lepsze cwaniaki,jak juz do tego stopnia na opiekunkach żeruja to nie są warci żadnego zainteresowania,żadnego!!!

to już chamstwo w czystej postaci
25 stycznia 2017 21:21 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Adres rodziny masz podany,telefon do zmienniczki?Niech Firma poda i umowę na meila wyśle,jutro dopiero czwartek,zdążą.Powiedz,że jak nie będziesz miałą tych danych,nie jedziesz-póki niczego nie podpisałaś nie masz wobec firmy żadnych absolutnie zobowiązań.Jeśli są solidli i to tylko niedopatrzenie jakiejś leniwej piszpanny do piatku wszystko załatwią.Jeśli oleją Twoje żądania ......W ciemno jechać?Nie ma mowy.

Napisałam maila , żeby był ślad .Czekam na opowiedź .Ale myślę ,że skoro przed niby wyjazdem są takie problemy , to co będzie później ?Muszę przespać się z tym :
25 stycznia 2017 21:35 / 8 osobom podoba się ten post
scarlet

Moja znajoma z którą się tutaj spotykam jest właśnie z tej firmy. Od wczoraj strasznie rozgoryczona, bo obiecanych 150 e za swięta nie dostanie /pracuje u nich juz 3 rok i było ok za poprzednie lata/, gdyż firma wymyśliła sobie, że kto dostał od rodziny jakąś kasę na swieta , to z firmy się już nie należy...Koordynatorzy dzwonią po rodzinach i pytają czy opiekunce coś dali..niestety rodzina mojej koleżanki z zaskoczenia się przyznała że dali geschenk pod choinkę i żegnaj kaso z firmy...Tak głupie, że aż nieśmieszne..

Aż się zagotowałam jak to przeczytałam...Jakby mnie tak oszukali to nie odpuściłabym. Przecież w umowie na pewno napisane jest,że za święta wypłacają tyle i tyle za każdy dzień... To chamstwo...nikt tam nie powinien pracowac.
26 stycznia 2017 14:06 / 6 osobom podoba się ten post
Chamstwo i to wielkie!
Na coś takiego wymyślił "szczepionkę" syn moich niegdysiejszych pdp. (nawet słowa na ten temat z nim nie zamieniłam)
Rozeźlony brakiem A1 i karty EKUZ po 2 mcach napisał mocnego maila do firmy i koordynatora niem. z wyznaczonym kilkudniowym terminem dostarczenia dokumentów .... przy okazji wspomniał, że dodatek za święta będzie wypłacał bezpośrednio opiekunce za pokwitowaniem ...... bo to opiekunk ciężko pracuje w dni świąteczne, podczas gdy firma się urlopuje!

Jak powiedział - tak zrobił  .... wpadła mi wtedy niezła kaska bo okazało się, że płacił również za 1.11. i  6.01. 
A gwiazdkę w kopercie dostałam swoją drogą.

Niestety, tylko jeszcze w jednej firmie udało mi się to przeforsować.....
26 stycznia 2017 14:53 / 2 osobom podoba się ten post
A tak ładnie się firma nazywa. No kto ny pomyślał :dokucza:
); ?>
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies. Wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Zapoznaj się z polityką prywatności.