Dolnośląskie

20 października 2015 20:15 / 2 osobom podoba się ten post
Aniu! Trafiłaś w punkt! Mój POP z Hanau ma mieszkanie w Asconie, którym opiekuje się Niemka mieszkająca w Szwajcarii 40 lat. To ona zorganizowała raklette specjalnie dla mnie, żebym mogła spróbować ichniego specjału. Rzeczywiście była cebulka i czosnek, i ogóreczki, i kiełbaska...oprócz dwóch rodzajów serów. No i te ziemniaczki :) Marzyłam wtedy jednak tylko o jednym - żeby to nasze posiedzenie jak najszybciej się skończyło...bo nie dość, że pot spływał mi po plecach w niewymowne, to jeszcze ten żar w odległości pół metra od mojego nosa :) Nie widziałam tego grila w tym domu, ale tu wielu rzeczy już nie ma...a może i wcześniej nie było? Przez 8 lat mojego opiekunkowania - nie miałam tak fatalnych warunków mieszkaniowych. Tu jest po prostu bardzo... skromnie! Ale POP miły i nie absorbujący - a to jest najważniejsze :)
20 października 2015 20:26 / 2 osobom podoba się ten post
Ola55

Aniu! Trafiłaś w punkt! Mój POP z Hanau ma mieszkanie w Asconie, którym opiekuje się Niemka mieszkająca w Szwajcarii 40 lat. To ona zorganizowała raklette specjalnie dla mnie, żebym mogła spróbować ichniego specjału. Rzeczywiście była cebulka i czosnek, i ogóreczki, i kiełbaska...oprócz dwóch rodzajów serów. No i te ziemniaczki :) Marzyłam wtedy jednak tylko o jednym - żeby to nasze posiedzenie jak najszybciej się skończyło...bo nie dość, że pot spływał mi po plecach w niewymowne, to jeszcze ten żar w odległości pół metra od mojego nosa :) Nie widziałam tego grila w tym domu, ale tu wielu rzeczy już nie ma...a może i wcześniej nie było? Przez 8 lat mojego opiekunkowania - nie miałam tak fatalnych warunków mieszkaniowych. Tu jest po prostu bardzo... skromnie! Ale POP miły i nie absorbujący - a to jest najważniejsze :)

hi hi znam to, oni nie wydają kasy na remonty,meble i zastawy. Dla nich wycieczka, dobra ksiązka, porzadne buty i wypad z domu w kazdy piatek bez względu na pogodę. To się liczy. A mieszkanie co dziesięć lat odnawia im administracja to czekają. To inni ludzie sniadanie jedzą w kawiarni tam czytaja sobie gazetkę a potem plecak  i w drogę. Nie mieszkasz tam Olu tylko przebywasz. Pozdrawiam serdecznie.
21 października 2015 11:02 / 3 osobom podoba się ten post
I ja witam Was dziewczyny.
21 października 2015 11:07 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry z Ulm.
Znowu szaro i ponuro.
21 października 2015 11:24 / 2 osobom podoba się ten post
U mnie też szaro i ponuro na dworze. Ale w domu ... atmosfera uroczysta panuje - mój POP obchodzi dziś 91 urodziny. Przywitałam go „Happy Birthday to You” (a co, niech sie cieszy -:)) i bukiecikiem kwiatów. Był baaardzo wzruszony! Z tej okazji idziemy, piętro wyżej, do córki na obiad. W niedzielę cała rodzina wraz z nielicznymi już przyjaciółmi POP spotykają się w restauracji.
21 października 2015 11:40 / 1 osobie podoba się ten post
Fajnie.To dzisiaj gotowanie obiadu masz z głowy.
Zapowiada sie miło i sympatycznie.
Mój ma 90 lat.Straszna maruda
21 października 2015 12:02 / 1 osobie podoba się ten post
margarita13

Fajnie.:randka3:To dzisiaj gotowanie obiadu masz z głowy.
Zapowiada sie miło i sympatycznie.
Mój ma 90 lat.Straszna maruda:pojedynek:

No, fajnie -:) -  aż dwa razy w tym tygodniu będę na "proszonym" obiedzie. Ciekawe, co też córka na dziś przygotuje? Do moich poprzedniczek zawsze miała jakieś uwagi w kwestii gotowania. Na niedzielę dostalismy z restauracji menu i każdy gość musiał się wcześniej określić,  co ma ochotę zjeść. Mój POP też jest depresyjny, ma lęki i już chwyta go, niestety, demencja.
22 października 2015 10:02 / 2 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie z Ulm>>>
Dzisiaj w planie stomatolog ,oczywiście dziadka...
22 października 2015 10:07 / 3 osobom podoba się ten post
Słonecznego dnia dla wszystkich w "opiekunkowie">>>
Ostatnie 2 dni to był koszmarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...
Myślalam,że coś zrobię POD (Doprowadzał mni do obłędu)...
Dzis jedziemy do stomatologa...:dokucza2:
Oj będzie się działo>>>
22 października 2015 10:11 / 4 osobom podoba się ten post
Witam cieplutko z Lyon,sloneczko od rana swieci
22 października 2015 13:24 / 2 osobom podoba się ten post
Ta nieskończoność i ten sierściuch...bomba! Słoneczko z Zurichu przesyłam -:)
23 października 2015 10:32 / 3 osobom podoba się ten post
Rownież witam Dolny Ślask>>>>>

U mnie cieplej( 10 Stopni), ale buro i ponuro.>.
23 października 2015 13:11 / 2 osobom podoba się ten post
A u mnie już weekend :) - dziś przychodzi Spitex i ja mam już wolne do... kolacji haha. Mało mam tu takiego wolnego, żeby pozwiedzać... ale praca jest super. Dlatego nie narzekam. Poza tym jestem tu tylko na zastępstwie i nie będę nic zmieniać w panujących tu zwyczajach. Pozdrowionka ślę
24 października 2015 14:41 / 1 osobie podoba się ten post
Ja też tak chcę>>>>>
24 października 2015 14:44 / 2 osobom podoba się ten post
Pozdrawiam ze słonecznej Badenii.