To musiał być Polak! Daleko nam do zachowania kierowców w Niemczech. Specjalnie piszę o kraju a nie o mieszkańcach.
To musiał być Polak! Daleko nam do zachowania kierowców w Niemczech. Specjalnie piszę o kraju a nie o mieszkańcach.
Rolety !!!!! Rzecz swieta i nie do pominiecia.Opuszczanie jak tylko szaro sie robi.Chyba im to zostało z wojny.To zaciemnienie
Rolety !!!!! Rzecz swieta i nie do pominiecia.Opuszczanie jak tylko szaro sie robi.Chyba im to zostało z wojny.To zaciemnienie
To mój dziadek jest zupełnym przeciwieństwem. Wręcz uważam, że wcale nie oszczędza na kosztach utrzymania domu. W salonie, gdzie spędza wieczór ma kilka lamp - dwie stojące na podłodze, jedna stojąca na stole i jedna przy telewizorze i wszystkie muszą być włączone - no nie powiem, miła atmosfera się robi, ale do oglądania tv nie są znowu wszystkie potrzebne. W salonie też upał panuje - nie idzie z nim tam wręcz czasami wysiedzieć, bo bym chyba do bikini się rozebrać musiała. W reszcie domu na szczęście sama reguluję temperaturę. W jego sypialni cały dzień okno jak szeroko otwarte, w salonie z rana porządne wietrzenie. Jak nieraz puści wodę, to ta woda tak se leci całym strumieniem, a on robi co innego, ale że za chwilę wróci do tej wody to jej nie zakręca. No ja takiej rozrzutności nie nauczona - może dlatego, że z poznańskiego jestem:)
Scarlet super trafilas, oby kazdy tak mial....wiem wiem byly by to wtedy Utopia :-)
U mnie też 4 lampy w dziennym, dwa prysznice dziennie.
Upał w pokoju dziennym dla mnie nie do wytrzymania, choć w sypiailni omcia musi miec chłodno.
W zeszłym m-cu zasponsorowali wnuczce motor, opłacaja wnukowi prywatną szkołę.
Opcia mówi ,ze do grobu tego nie wezmą.
Dzisiaj był na zakupach, uwielbia to, przytargał samych owoców za 30 euro.
Truskaweczki, jagódki, winogronko,mandarynki, dla mnie specjanie bananki, kaki , bo wie , że lubię.
Wie, że za to jutro nowy placuszek mu upiekę, bo poprzedni się dziś skończył hii...hiii
Dziadek jest straszny łasuch, najpierw moje ciasto, potem tabletki na zgagę.
W lodówce ma być wszystko na co jest ochota, dla nich i dla mnie.
Po to pracowali całe życie, aby miec godną starość. /cytat z Omci/.
Ale tutaj jest taka atmosfera, ze aż się chce zrobić coś więcej.
Jutro piekę przy obiedzie skubańca z porzeczkami, mam zamrożone.