a to przepis z którego działu:)?
badz kreatywana ha ha
badz kreatywana ha ha
zamrażarki
ja nie powiedzialem z jakiego to dzialu,bo to stara rodzinna receptura !!! Musialas wszystko wygadac ???
ja nie powiedzialem z jakiego to dzialu,bo to stara rodzinna receptura !!! Musialas wszystko wygadac ???
A widzisz, zawsze jakiś przeciek sie znajdzie:))
Niemcy jak Niemcy.Gorsi sa Polacy ktorzy osiedlili sie tu na stale Oni to dopiero Niemcy.
Zauważyłam już w różnych rejonach Niemiec ,że jak coś się pochwali ,powie ,że ładne to zaraz mówią ile ta rzecz kosztowała i jaka droga była.Nie ważne czy to dom ,samochód ,meble ,czy ubranie .
W Polsce to raczej nikt nie powie nawet zapytany ile za coś zapłacił.
A w Polsce jak pochwalisz...
"Ale masz fajną bluzkę" odpowiedź będzie brzmiała: "Daj spokój, w lumpeksie kiedyś kupiłam", "Masz piękne włosy" odpowiedź "Oj nie, muszę iść do fryzjera, odświeżyć kolor, a i tak znowu spartoli". Jak pochwalisz dom- dowiesz się ile rzeczy zawalili budowlańcy. Pochwalisz auto, dowiesz się, że kolor jej się nie podoba, ale mąż sprowadził z Niemiec, co biedna miała robić.
A jak nie daj borze szumiący na komplement "Masz piękne usta" odpowiesz "Wiem, jestem z nich dumna" to będą na Ciebie rodacy zerkać jak na nadętą krowę.
My wchodzimy w drugą skrajność, bardzo wielu Polaków nie umie przyjmować komplementów, szczególnie kobiety :-)