Komputerowe SOS

11 sierpnia 2016 14:37
Można się przyzwyczaić do głupich reklam, można polubić albo udawać, że się nie widzi. Ja nadal nie pojmuje po co umieszcza się reklamę w bardzo głupim miejscu ?? A to nie można w lewym rogu albo na dole, albo u góry ?? Musi być ??!!! obok paska przewijania ?? Po to, żeby użytkowników forum wqu...ć ?? Dziękuję za taką troskę. Potem trzeba liczyć na dobrą wolę dziewczyn, które mają pojęcie o komputerach. Na to, że podpowiedzą i pomogą. Ja jedyne co mogę to wirtualnie skopać komuś tyłek i na czole walnąć pieczątkę "FACEBOOK" na zielono !! Tyle mi wolno, za moje nerwy.
Dzięki dziewczyny.
11 sierpnia 2016 14:41 / 1 osobie podoba się ten post
emilia

Dla Opery:

https://addons.opera.com/pl/extensions/details/adguard/?display=pl

W prawej kolumnie, na górze jest przycisk - "Dodaj do Opery"

11 sierpnia 2016 14:44 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Spróbuj tak:najedź na tego fejsa i jak się otworzy to kliknij lewym klawiszem myszki,powinno sie menu szare otworzyc i powinien być na samym dole napis "zablokuj okienko" lub jakis podobny ,wtedy kliknij na to i moze sie usunie.Ja mam Mozille i przypadkiem zupełnym na to wpadłam,może w Operze jest podobnie.

Na Operę to nie działa. Emilia mi dała dobrego linka. Teraz co przeglądarka to trzeba  będzie innego sposobu szukać, żeby się tego smiecia pozbyć. Ale dzięki Kasiu. 
11 sierpnia 2016 14:46
Serio, mnie nie przeszkadza , nawet to, że jest tuż obok paska przewijania , bo nie wchodzę na ten pasek.
Przewijam nie na pasku, tylko rolką myszki obok paska lub po lewej stronie ekranu. Tak przyzwyczaiłam się od samego początku.
11 sierpnia 2016 16:39
Ja nie mam myszki, tej z kółeczkiem. Spróbuj to robić z myszką z pulpitu. Wtedy pogadamy. Sądzę, że to jest wtedy upierdliwe.
11 sierpnia 2016 17:52 / 1 osobie podoba się ten post
Przepraszam Wszystkich, którzy mogą się czuć urażeni moimi wpisami. Nic i nikt nie potrafi mnie tak wyprowadzić z równowagi, jak komputer. Nic !! Jak bum-bum.
27 sierpnia 2016 14:43 / 4 osobom podoba się ten post
No nieeee !!!! to chyba jakieś jaja. Czy u was też w prawym dolnym rogu pojawia się skrót do artykułów na naszym forum ??? No brawo informatycy, tak wysokiego poziomy wyszkolenia, wykształcenia i wiedzy to ja dawno nie widziałam. Noż miodzio !!!
To teraz może któraś mądra dziewczyna powie mi co mam zainstalować, żeby mi toto zniknęło.
27 sierpnia 2016 15:08 / 2 osobom podoba się ten post
Ano Mycha podobno demokracja a tu wszystko na sile...........jak nie jedna zgaga to druga mysl;ala ze mi lapej siada czy komus za to placa...szlak moze wziasc trza sie przezucic na inne fora.....tam takie cuda nie wychodza z wora....samowolka...
27 sierpnia 2016 16:07 / 3 osobom podoba się ten post
Mycha

No nieeee !!!! :lol1: :lol3: :strach na wroble: to chyba jakieś jaja. Czy u was też w prawym dolnym rogu pojawia się skrót do artykułów na naszym forum ??? No brawo informatycy, tak wysokiego poziomy wyszkolenia, wykształcenia i wiedzy to ja dawno nie widziałam. Noż miodzio !!!
To teraz może któraś mądra dziewczyna powie mi co mam zainstalować, żeby mi toto zniknęło.

Mam to, a raczej miałam :) Zablokowałam adblockiem, ale razem z tym blokuje się w wiadomościach możliwość podejrzenia, kto zalajkował posta . Co ciekawe w tym skrócie do artykułów nie działa ten krzyżyk co by toto zamknąć. O ile rozumiałam obecność wtyczkido fejsa, której tak, czy owak się pozbyłam, to tego własciwie niefunkcjonującego skrótu do artykułów to nie bardzo 
27 sierpnia 2016 16:23
Mycha

No nieeee !!!! :lol1: :lol3: :strach na wroble: to chyba jakieś jaja. Czy u was też w prawym dolnym rogu pojawia się skrót do artykułów na naszym forum ??? No brawo informatycy, tak wysokiego poziomy wyszkolenia, wykształcenia i wiedzy to ja dawno nie widziałam. Noż miodzio !!!

U mnie nie ma . Poczekam, może to sezonowe udogodnienie .
27 sierpnia 2016 16:56
Mycha

Ja to mam ho ho ho, a może jeszcze dłużej Może uznano, że warto mi przypominać o tym co powinnam ponownie poczytać ? Ale mogę sobie to zamknąć, niestety tylko na głównej stronie... na innych stronach krzyżyk nie działa ... I ja chciałam powiedziec, że ja już nie narzekam bo moje Emo-ikony wróciły
27 sierpnia 2016 17:09 / 1 osobie podoba się ten post
Otworzyłam opiekunkowo na chromie i microsoft edge i jest ten skrót, nie da rady go zamknąć. Spróbuję zaktualizować jedną z tych przeglądarek.
27 sierpnia 2016 17:32 / 1 osobie podoba się ten post
Sił brak. To już jest złośliwość, ewidentna kontrabanda. Ktoś chce nas wykończyć :dokucza:
27 sierpnia 2016 17:38
Mycha

Sił brak. To już jest złośliwość, ewidentna kontrabanda. Ktoś chce nas wykończyć :dokucza:

Złoślwość to pewnie nie jest, no ale nie zrobienie porządku z niedziałającym odnośnikiem, to "śtyt" 

Po aktualizacji przeglądarek nadal to samo :)
Informatyk na wczasach 
28 sierpnia 2016 08:03
Mycha

Do wczoraj toto mi się zamykało na głównej stronie i "se" było zamkniete, a dzisiaj już nie ... )))