Komputerowe SOS

28 sierpnia 2016 08:46 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

No nieeee !!!! :lol1: :lol3: :strach na wroble: to chyba jakieś jaja. Czy u was też w prawym dolnym rogu pojawia się skrót do artykułów na naszym forum ??? No brawo informatycy, tak wysokiego poziomy wyszkolenia, wykształcenia i wiedzy to ja dawno nie widziałam. Noż miodzio !!!
To teraz może któraś mądra dziewczyna powie mi co mam zainstalować, żeby mi toto zniknęło.

Uprzedziłaś mnie Mycha, tez chciałam sie o to pytać czy macie, strasznie mnie to wkurza.Krzyżyk do likwidacji tego jest nieaktywny..nie wiem, jaki administracja forum ma cel w wymyslaniu takich utrudnień.Pomału odechciewa mi się w ogóle tu wchodzić..Dopiero co walczylismy z wyskakujacym Fb na pól monitora, teraz tooo..

28 sierpnia 2016 10:56
tina 100%

Mam to, a raczej miałam :) Zablokowałam adblockiem, ale razem z tym blokuje się w wiadomościach możliwość podejrzenia, kto zalajkował posta . Co ciekawe w tym skrócie do artykułów nie działa ten krzyżyk co by toto zamknąć. O ile rozumiałam obecność wtyczkido fejsa, której tak, czy owak się pozbyłam, to tego własciwie niefunkcjonującego skrótu do artykułów to nie bardzo :lol2:

Mam dokładnie tak jak Ty .... min. zablokowałam adblockiem.
13 września 2016 13:47
Kochani mam problem ze skypem. Od jakiegoś czasu zanika głos ,a dzis wogóle nie mam. Sprawdziłam głośniki,słuchawki,odinstalowałam skypa i ponownie zainstalowałam ,a głosu jak nie było tak nie ma. Pamiętam,że Kasia 63 miała taki sam problem ,ale nie pamiętam co zrobiła ,ze juz jest dobrze. Może ktos mi coś doradzi?
13 września 2016 15:17
ivanilia40

Kochani mam problem ze skypem. Od jakiegoś czasu zanika głos ,a dzis wogóle nie mam. Sprawdziłam głośniki,słuchawki,odinstalowałam skypa i ponownie zainstalowałam ,a głosu jak nie było tak nie ma. Pamiętam,że Kasia 63 miała taki sam problem ,ale nie pamiętam co zrobiła ,ze juz jest dobrze. Może ktos mi coś doradzi?

Tutaj dorzucam źródło, może coś pomoże:
Skype - porady i wsparcie
http://opiekunki24.pl/forum/temat/2365/Wzajemna+pomoc+/Skype+-+porady+i+wsparcie/page/1
15 września 2016 07:48
Czy może mi ktoś wytłumaczyć w prosty sposób różnicę pomiędzy procesorem 4 rdzeniowym z taktowaniem 3600 a procesorem 2 rdzeniowym z taktowaniem ok. 2300 bo ja nie wiem.
15 września 2016 10:00 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

Czy może mi ktoś wytłumaczyć w prosty sposób różnicę pomiędzy procesorem 4 rdzeniowym z taktowaniem 3600 a procesorem 2 rdzeniowym z taktowaniem ok. 2300 :zawstydzony: bo ja nie wiem.

Tutaj w minucie 1:54 coś jest o tym:
http://www.komputronik.pl/poradniki/jaki-procesor-10-porad/
Z tego co ja wiem, im więcej rdzeni tym lepiej śmiga laptop.
Zależy również co kupujesz (komputer, czy laptopa) :)
15 września 2016 10:04 / 2 osobom podoba się ten post
Mycha

Czy może mi ktoś wytłumaczyć w prosty sposób różnicę pomiędzy procesorem 4 rdzeniowym z taktowaniem 3600 a procesorem 2 rdzeniowym z taktowaniem ok. 2300 :zawstydzony: bo ja nie wiem.

Jeśli chcesz kupić komputer, to 2 rdzeniowy zupełnie Ci wystarczy. Ja mam taki 2 rdzeniowy  i 5 w Dellu i działa bardzo sprawnie. Ma wprawdzie wyższe taktowanie, ale na twoje potrzeby ten 2 rdzeniowy, który opisałaś-wystarczy. Chyba, że zamierzasz pasjami grać, albo skomplikowane obliczenia robić :)
Nad jakim komputerem się zastanawiasz?
15 września 2016 12:29 / 2 osobom podoba się ten post
Dzięki dziewczyny za podpowiedz. Wróciłam od kosmetyczki i teraz "zmasakrowana" muszę na pociąg lecieć. Tina wpadł mi w oko Toshiba sssi7 12gb 512 ssd. Kurcze - 2,34 kg !! Nie chcę żeby mi się coś zawieszało potem, bo w takich momentach to sama obok siebie nie chcę siedzieć. Uszy opadają, furiatka jestem i tyle. Nic z tym nie zrobię bo to jak tajfun leci. Wiem do jakiego stanu doprowadza mnie komputer jak chcę coś robić a nie mogę. A teraz lecę na pociąg. Papapa
15 września 2016 13:18 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

Dzięki dziewczyny za podpowiedz. Wróciłam od kosmetyczki i teraz "zmasakrowana" muszę na pociąg lecieć. Tina wpadł mi w oko Toshiba sssi7 12gb 512 ssd. Kurcze - 2,34 kg !! Nie chcę żeby mi się coś zawieszało potem, bo w takich momentach to sama obok siebie nie chcę siedzieć. Uszy opadają, furiatka jestem i tyle. Nic z tym nie zrobię bo to jak tajfun leci. Wiem do jakiego stanu doprowadza mnie komputer jak chcę coś robić a nie mogę. A teraz lecę na pociąg. Papapa :-)

Myszo-jak naściągasz nie wiadomo czego, to i laptop z i7 zacznie się jąkać :) Zresztą i7 to jest przydatny dla profesjonalistów-"szary" użytkownik nie wykorzysta jego możliwości. Szukaj z i3, i5. Zwracaj uwagę na ilość pamięci operacyjnej.
Tu masz linka do fajnego lapka, poleasingowy, ale już z Win 10.
http://diprocon.pl/laptopy_i_tablety/laptopy_poleasingowe/laptopy_dell/laptop_dell_e6530_15_6_core_i5_3320m_2_60ghz_4gb_320gb_windows_10_ia706.html
20 września 2016 23:20 / 1 osobie podoba się ten post
Czy też tak macie...Ja się wylogowuje,a na stronie jest pokazane w użytkownikach online,że jestem...O co tu chodzi..???
A pod odświeżeniu strony, również Cię widać?
21 września 2016 11:25
margarita13

Czy też tak macie...Ja się wylogowuje,a na stronie jest pokazane w użytkownikach online,że jestem...O co tu chodzi..???

Tak było...Nawet po kilku godzinach i przy moim poście np.był napisany 1min.temu...Jak to dlugo trwało nie wiem...Zorientowałam się dopiero kilka dni temu.
Muszę dzis poobserwować.
21 września 2016 11:25
margarita13

Tak było...Nawet po kilku godzinach i przy moim poście np.był napisany 1min.temu...Jak to dlugo trwało nie wiem...Zorientowałam się dopiero kilka dni temu.
Muszę dzis poobserwować.
To daj znać bo trzeba naprawić.
Dziękuję
21 września 2016 11:52
Od rana przed adresem www.mam w kółeczku małe i.
I to nie tylko na OP.24.Czy ma to wpływ na pracę mojego sprzętu.Póki co działa.A może tak już ma być.
21 września 2016 13:56
margarita13

Muszę dzis poobserwować.:-)
To daj znać bo trzeba naprawić.
Dziękuję

Znowu przy poście np.1 minutę temu,a po odświeżeniu strony jest 1 godz. czyli wtedy prawidlowo i jak na razie po wylogowaniu nie ma mnie wśród dostępnych użyt.
21 września 2016 14:19
teresadd

Od rana przed adresem www.mam w kółeczku małe i.
I to nie tylko na OP.24.Czy ma to wpływ na pracę mojego sprzętu.Póki co działa.A może tak już ma być.

też tak mam , nie wiem czy to ma jakies znaczenie...