Komputerowe SOS

28 stycznia 2015 16:51
giunta

Ratunku! Wbił mi się z czymś do komputera jakiś syf o nazwie Dynamo Combo i za cholerę nie mogę się tego pozbyć :( Wyrzuciłam go z przeglądarki, odinstalowałam też poprzez panel sterowania, poczyściłam programem czyszczącym a on nadal gdzieś jest i zasypuje mnie miliardem reklam. Nie mogę normalnie prawie żadnej strony otworzyć :(

AdwCleanerem , lub Malwarebytsem próbowałaś? To Dynamo Combo to  jakieś nowe złośliwe oprogramowanie, chyba czeka Cię dłubanina w komputerze.
28 stycznia 2015 16:51 / 1 osobie podoba się ten post
Jak mogę ustawić Google jako stronę startową i przeglądarkę? Wgrałam niechcacy Ask, którego nie lubię i ponownie chcę powrócić do Google. Weszłam już podejrzeć filmik, jak to zrobić. Tak zrobiłam ale nadal mam to g..wno Ask.  Jak to odinstalować?. W ustawieniach i programach tego nie widać i nie mogę tego odinstalować. Obecnie wchodzę w Google wpisując www.google.pl.

Dzięki. Już mam. Coś tu "podziobałam" i zajarzyło ;-))
28 stycznia 2015 16:57 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

Jak mogę ustawić Google jako stronę startową i przeglądarkę? Wgrałam niechcacy Ask, którego nie lubię i ponownie chcę powrócić do Google. Weszłam już podejrzeć filmik, jak to zrobić. Tak zrobiłam ale nadal mam to g..wno Ask.  Jak to odinstalować?. W ustawieniach i programach tego nie widać i nie mogę tego odinstalować. Obecnie wchodzę w Google wpisując www.google.pl.

u góry po prawej stronie otwartej strony masz takie trzy poziome kreski, wejdz i znajdz ustawienia i tam przeglądarkę
28 stycznia 2015 16:59 / 1 osobie podoba się ten post
Dagmara

u góry po prawej stronie otwartej strony masz takie trzy poziome kreski, wejdz i znajdz ustawienia i tam przeglądarkę

Dziękuje bardzo. Tak chyba musiałam zrobić, bo już mam )
28 stycznia 2015 17:01 / 2 osobom podoba się ten post
amelka

Zapamietaj gdzie i w co dziobałas pozniej porady udzielisz:) ja to noga stolowa* ten lapek to jakas czarna magia dla mnie.
28 stycznia 2015 17:05
mleczko47

Zapamietaj gdzie i w co dziobałas pozniej porady udzielisz:) ja to noga stolowa* ten lapek to jakas czarna magia dla mnie.

O Mleczko, większego lapkowego neptyka jak ja znaleźć trudno. 
Mam kolejny problem, nową stronę otwiera mi w Ask. Ale to uparte cholerstwo.)
Idę zapytać Dagmary co z tym zrobić.
28 stycznia 2015 17:06
tina 100%

AdwCleanerem , lub Malwarebytsem próbowałaś? To Dynamo Combo to  jakieś nowe złośliwe oprogramowanie, chyba czeka Cię dłubanina w komputerze.

Jakimś innym cleanerem robiłam. Sprobuję tak, jak mówisz, ale już kilka dni z tym walczę :/
28 stycznia 2015 17:07
Dagmara

Dagmara, otwieram strona startowa Google, ale nową kartę już w ...brrr Ask (
28 stycznia 2015 17:22
giunta

Jakimś innym cleanerem robiłam. Sprobuję tak, jak mówisz, ale już kilka dni z tym walczę :/

Te programy powinny sobie poradzić, ale ponoć toto upierdliwe jest.Jak będziesz ściagać te programy, to przy instalacji uważaj, żeby odptaszkować to, czego sobie nie życzysz, żeby co nowego się nie podpięło. Póki co, to możesz Task Manager otworzyć i pośledzić procesy w systemie. Ten plik powinien być tam aktywny, prawdopodobnie DynamoCombo.exe. Jak się programami nie uda ,to mozna ten proces wyłączyć, a potem ręcznie usunąć plik, dłubania dużo.  
28 stycznia 2015 17:29
mleczko47

Mleczko, odpowiadam Tobie raz jeszcze, bo chyba "grzebanie" to moja specjalność.
Coś znowu poklikałam i nie dość, że zniknęło to ask, to jeszcze mam stare Google z wszystkimi ikonkami na starcie.
Ciekawe tylko na jak długo "-))
Idę teraz robić kolacje a po godzinie sprawdzę efekty )
Ale faktem jest, że trzeba się "zaprzeć" w poszukiwaniach wyjścia z opresji )
Nie chcę już żadnych filmów oglądać, bo znowu wgram jakiegoś "robaka" )
Pozdrawiam.
28 stycznia 2015 17:33
tina 100%

Te programy powinny sobie poradzić, ale ponoć toto upierdliwe jest.Jak będziesz ściagać te programy, to przy instalacji uważaj, żeby odptaszkować to, czego sobie nie życzysz, żeby co nowego się nie podpięło. Póki co, to możesz Task Manager otworzyć i pośledzić procesy w systemie. Ten plik powinien być tam aktywny, prawdopodobnie DynamoCombo.exe. Jak się programami nie uda ,to mozna ten proces wyłączyć, a potem ręcznie usunąć plik, dłubania dużo.  

Jak byłam w domu i zaniosłam mojego lapka do reinkarnacji to pierwszą rzeczą jaką pan "majster" zrobił to usunął właśnie mojego oczyszczacza i nakazał, że mam niczego sobie nie wgrywać a tym bardziej czyścić.
Nic z tego nie rozumiem, ale zrobił tak, że lapek teraz "lata jak szalony".
28 stycznia 2015 17:39 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

Jak byłam w domu i zaniosłam mojego lapka do reinkarnacji to pierwszą rzeczą jaką pan "majster" zrobił to usunął właśnie mojego oczyszczacza i nakazał, że mam niczego sobie nie wgrywać a tym bardziej czyścić.
Nic z tego nie rozumiem, ale zrobił tak, że lapek teraz "lata jak szalony".

Po prostu zrobił Ci porządek na lapku.Takimi programami też trzeba potrafić się posługiwać, a ściaganie z niewłasciwych stron i nieuważna instalacja równiez grozi niebezpieczeństwem zagnieżdzenia się złośliwego oprogramowania.Może to miał na myśli.
A ask i tak Ci się " przykleił" :)
28 stycznia 2015 17:47 / 2 osobom podoba się ten post
amelka

O Mleczko, większego lapkowego neptyka jak ja znaleźć trudno. 
Mam kolejny problem, nową stronę otwiera mi w Ask. Ale to uparte cholerstwo.:-))
Idę zapytać Dagmary co z tym zrobić.

Ask to diabelstwo - ale sama odinstalowałam wg  Sterego Testamentu -" szukajcie a znajdziecie".
28 stycznia 2015 17:56 / 3 osobom podoba się ten post
amelka

Mleczko, odpowiadam Tobie raz jeszcze, bo chyba "grzebanie" to moja specjalność.
Coś znowu poklikałam i nie dość, że zniknęło to ask, to jeszcze mam stare Google z wszystkimi ikonkami na starcie.
Ciekawe tylko na jak długo "-))
Idę teraz robić kolacje a po godzinie sprawdzę efekty :-))
Ale faktem jest, że trzeba się "zaprzeć" w poszukiwaniach wyjścia z opresji :-))
Nie chcę już żadnych filmów oglądać, bo znowu wgram jakiegoś "robaka" :-))
Pozdrawiam.

To juz wiem gdzie zasięgac porad)))))))))) Tez buźka:)

Podsyłam Ci na podmianke.
28 stycznia 2015 19:21 / 2 osobom podoba się ten post
Gabrysia

Masz może drukarkę HP ?
-w takim przypadku błędna/nieudana instalacja sterowników,
-nieraz czyszczenie rejestru potrafi je wykosić :(

Odinstalowałam drukarkę HP i wszystko jest oki, nareszcie pozbyłam się dziadostwa TryApp