Komputerowe SOS

26 stycznia 2015 19:31 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Mam dobry net i teraz jest już dobrze,ale jakieś pół godziny temu bezczelnie mnie wywaliło z forum :))

To nie ja na 100 %:))))))))))))
26 stycznia 2015 20:40
kasia63

zrobiłam to przywracanie systemu -podpuszczalska Ty!!!I nic:(Tyle tylko ,ze mam z powrotem stara wersję Skypa ,ale mikrofonu wciąż nie:(Więcej nie zdziaąłm,nie ma co:(

A próbowałaś robić Echo test na Skype???
26 stycznia 2015 20:51
Już jest dobrze. Moge się zalogowac na dłużej niż 5 minut. A wcześniej ciągle był problem. A to nie problem z netem bo mam stałe łącze.
26 stycznia 2015 22:20 / 1 osobie podoba się ten post
MeryKy

A próbowałaś robić Echo test na Skype???

Tak:(Lapek w przyszlym tygodniu idzie do doktora:)
27 stycznia 2015 08:49
kasia63

Tak:(Lapek w przyszlym tygodniu idzie do doktora:)

A w ustawienia mikrofonu i dźwięków w Skype próbowałaś wejść? U góry, lewa strona -->Narzędzia-->Opcje--> Ustawienia audio albo dźwięki ?????
27 stycznia 2015 21:14
TrayApp -dlaczego się "coś" instaluje? 
27 stycznia 2015 21:33
Po tajemnej naradzie z silami wyzszymi - Moderatorze kochany, mamy aktualne przegladarki Chrome.
A, tylko jedna roznica - ja na Ubuntu, Andrea na Windowsie. Ja u siebie ostatnio ekscesow z dzialaniem forum nie wykrylam, wieczorami tylko nieco dluzej strony forum sie laduja. Ale do tego mam bardzo szybki net.
27 stycznia 2015 21:37
bieta

Kiedy instalujesz jakis program, na przyklad przegladarke Chrome, jest okno, gdzie wybierasz, CO ma sie zainstalowac. Z automatu pewne dodatki sa zaznaczone do instalacji (zaptaszkowane), bo niektore programy maja swoich "sponsorow". Dlatego podczas instalowania KAZDEGO programu trzeba uwaznie patrzec i w pore odhaczac to, czego sie nie chce.
27 stycznia 2015 21:55
emilia

Kiedy instalujesz jakis program, na przyklad przegladarke Chrome, jest okno, gdzie wybierasz, CO ma sie zainstalowac. Z automatu pewne dodatki sa zaznaczone do instalacji (zaptaszkowane), bo niektore programy maja swoich "sponsorow". Dlatego podczas instalowania KAZDEGO programu trzeba uwaznie patrzec i w pore odhaczac to, czego sie nie chce.

Mam przedgladarkę Chrome, po przyjeżdzie do Pl UsLugga Nnstalent powiedziała: ale ma pani pieknie utrzymamy laptop, nie w siensie ładny, ale nie ma nie zbędnych programów. Minęło 2 m-ce i niespodziewanie te TrayAp
27 stycznia 2015 21:58
bieta

Masz może drukarkę HP ?
-w takim przypadku błędna/nieudana instalacja sterowników,
-nieraz czyszczenie rejestru potrafi je wykosić :(

27 stycznia 2015 22:00
Wyczycztałam,ż e to moze być problem z moją drukarkaą HP (odinstalowawać itp), nie wiem
27 stycznia 2015 22:09
bieta

Mam przedgladarkę Chrome, po przyjeżdzie do Pl UsLugga Nnstalent powiedziała: ale ma pani pieknie utrzymamy laptop, nie w siensie ładny, ale nie ma nie zbędnych programów. Minęło 2 m-ce i niespodziewanie te TrayAp

Inne odniesienie TrayApp:
Czy masz, uzywasz, lub mialas drukarke HP?

Sprawa tego TrayApp "lata" po necie, podobno bywa taki problem po czyszczeniu rejestru. Ogolnie, jest to programik, za pomoca ktorego mozna zrzucic ikonke dowolnego programu do zasobnika. 

Natomiast jesli masz grukarke HP, to rozwiazaniem jest ponowna instalacja pliku z plytki od drukarki, bo najprawdopodobniej ulegl uszkodzeniu plik o nazwie:
trayapps.msi

Jesli nie masz drukarki - uzyj CCleanera do usuniecia programiku TrayApp.

27 stycznia 2015 22:09
bieta

Inne odniesienie TrayApp:
Czy masz, uzywasz, lub mialas drukarke HP?

Sprawa tego TrayApp "lata" po necie, podobno bywa taki problem po czyszczeniu rejestru. Ogolnie, jest to programik, za pomoca ktorego mozna zrzucic ikonke dowolnego programu do zasobnika. 

Natomiast jesli masz grukarke HP, to rozwiazaniem jest ponowna instalacja pliku z plytki od drukarki, bo najprawdopodobniej ulegl uszkodzeniu plik o nazwie:
trayapps.msi

Jesli nie masz drukarki - uzyj CCleanera do usuniecia programiku TrayApp.

27 stycznia 2015 22:33
mam drrukaę HP uszkodzonna)
28 stycznia 2015 16:36
Ratunku! Wbił mi się z czymś do komputera jakiś syf o nazwie Dynamo Combo i za cholerę nie mogę się tego pozbyć :( Wyrzuciłam go z przeglądarki, odinstalowałam też poprzez panel sterowania, poczyściłam programem czyszczącym a on nadal gdzieś jest i zasypuje mnie miliardem reklam. Nie mogę normalnie prawie żadnej strony otworzyć :(