Komputerowe SOS

19 stycznia 2015 10:16
Blagam ratujcie bo narozrabialam. sprawdzilam swoja poczte jakies cos dziwnego mi przyszlo i to z niemieckiego maila nic nie zapisywalam ale otworzylam zalacznik a tam jakis bon rabatowy niby pozamykalam wszystko wylaczylam teraz na pulpicie wysokczyl mi jakis komunikta w jezyku angielskim i niemiecki ze wymieniam sie dokumentami iplikami i zdjeciami za 100 minut nastapi to automatycznie a jeszcze do tego jakis teksts ze jakies 1360 euro oplaty za jakis BTC nie moge tego usunąc czas mi odlicz na monitorze co to kuzwa jest???
19 stycznia 2015 10:24 / 1 osobie podoba się ten post
esmeralda

Blagam ratujcie bo narozrabialam. sprawdzilam swoja poczte jakies cos dziwnego mi przyszlo i to z niemieckiego maila nic nie zapisywalam ale otworzylam zalacznik a tam jakis bon rabatowy niby pozamykalam wszystko wylaczylam teraz na pulpicie wysokczyl mi jakis komunikta w jezyku angielskim i niemiecki ze wymieniam sie dokumentami iplikami i zdjeciami za 100 minut nastapi to automatycznie a jeszcze do tego jakis teksts ze jakies 1360 euro oplaty za jakis BTC nie moge tego usunąc czas mi odlicz na monitorze co to kuzwa jest???

Wyłacz kompa całkiem i włacz za chwile ,może to pomoże.Musi wirusisko jakieś!!!!Nigdy sie takich niewiadomych gówien nie otwiera!!
19 stycznia 2015 10:44 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Wyłacz kompa całkiem i włacz za chwile ,może to pomoże.Musi wirusisko jakieś!!!!Nigdy sie takich niewiadomych gówien nie otwiera!!

Wiem Kasieńko ze nie otwiera się i nigdy tego nie robie, co mi dzisiaj sie stało nie wiem, ale  juz strzeliłam sobie po łapach. Avast mi skanue jakis trojan juz wywalony ale robie sprzątanie. masakra jak zobaczylam 1360 euro zaplaty aż mnie siem slabo zrobilo czyscimy
19 stycznia 2015 13:36 / 1 osobie podoba się ten post
esmeralda

Wiem Kasieńko ze nie otwiera się i nigdy tego nie robie, co mi dzisiaj sie stało nie wiem, ale  juz strzeliłam sobie po łapach. Avast mi skanue jakis trojan juz wywalony ale robie sprzątanie. masakra jak zobaczylam 1360 euro zaplaty aż mnie siem slabo zrobilo czyscimy

Niedawno dziewczyny pisały,że im przychodzą takie własnie meile,ale żadna nic nie otwierała i całe szczęście bo dzięki Tobie wiadomo co to za świństwo. Koniecznie przeskanuj kompa ,pełen scan zrób.
19 stycznia 2015 13:42
esmeralda

Prawdopodobnie wirus wychodzące banery ,reklamy i etc:Spróbój otworzyć panel sterowania ,wejdz w programy ,zobacz po dacie czy nie zainstlował ci się nowy program z datą dzisiejszą lub wczorajszą ,musisz go odinstalować i po kłopocie ale starych programów nie ruszaj tylko te nowe dziadostwo wyrzuć ,program nie będzie miał konkretnej nazwy
19 stycznia 2015 13:49 / 1 osobie podoba się ten post
Dzieki dziewczyny sytuacja opanowana na skype z mezusiem instruowal co mam robic i udalo sie wywalic dziadostwo. W czterech mijscach sie gowno zainstalowalo !!! Andrejka ja wiem ze trzeba na chlodno, ale widzisz przed oczami wielka kwote 1360 euro a pod spodem odliczajacy zegar niczym bomba to i goraco sie robi i nie ma szans na ochlodzenie :)
19 stycznia 2015 13:50 / 1 osobie podoba się ten post
Wiesz tu raczej chodzi o to chyba,że ten wirus przechwycił jej dane : do konta, do poczty do....itd . Prawdę mówiąc ja już bałabym się zalogować do swojego banku z tego kompa dopóki jakaś mądra głowa nie sprawdziła.
Jeśli chodzi o tę fakturę za coś tam to też może być róznie,niedawno w Polsce weszło prawo chroniące internautów przed takimi oszustwami,a w De nie wiem.
26 stycznia 2015 03:39
Hej, Zaleca się, aby w DriverTuner narzędzia aktualizacji. Najlepszym i najprostszym sposobem, aby naprawić błędy związane ze sterownikami, jest użycie wydajnego sterownika Update Tool. DriverTuner jest właśnie takim narzędziem. DriverTuner może pomóc aktualizacja stare sterowniki najnowsze sterowniki do komputera, aby ustalić wiele kwestii niezawodności i wydajności i rozwiązywania różnego rodzaju sprzętu i zgodności oprogramowania problemów. http://www.official-drivers.com/
26 stycznia 2015 18:26 / 1 osobie podoba się ten post
Czy ktoś ma pojęcie jak tutaj wygląda możliwość korzystania z CHOMIKA? Mam wykupiony abonament i chciałam coś pobrać, ale moja córa bardziej obyta w "wielkim świecie" postraszyła mnie, że mogą być w Niemczech kłopoty przez to. Może któraś z pań mieszkających tutaj dłużej wie jak to wygląda? Czy grozi mi ciupa?
26 stycznia 2015 18:29 / 1 osobie podoba się ten post
WSTENGA

Czy ktoś ma pojęcie jak tutaj wygląda możliwość korzystania z CHOMIKA? Mam wykupiony abonament i chciałam coś pobrać, ale moja córa bardziej obyta w "wielkim świecie" postraszyła mnie, że mogą być w Niemczech kłopoty przez to. Może któraś z pań mieszkających tutaj dłużej wie jak to wygląda? Czy grozi mi ciupa?

Oj tam zaraz ciupa...najwyżej Geldstrafe :) tak poważnie to odradzam Ci sciąganie cokolwiek jak jestes w De.
26 stycznia 2015 18:32
WSTENGA

Oj tam zaraz ciupa...najwyżej Geldstrafe :) tak poważnie to odradzam Ci sciąganie cokolwiek jak jestes w De.
26 stycznia 2015 18:36 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

A nie wiesz co się może dziać z moim kompem, że wywala  mnie ciągle z opiekunkowa? Inne strony ok, a tutaj mam problem z dłuższym czytaniem. Zaraz aut i "połączenie zostało zresetowane". Nic nie robiłam bo nawet nie miałam kiedy, a w piątek było ok.
26 stycznia 2015 18:38 / 1 osobie podoba się ten post
WSTENGA

A nie wiesz co się może dziać z moim kompem, że wywala  mnie ciągle z opiekunkowa? Inne strony ok, a tutaj mam problem z dłuższym czytaniem. Zaraz aut i "połączenie zostało zresetowane". Nic nie robiłam bo nawet nie miałam kiedy, a w piątek było ok.

Wiem,serwer siada,bo mnie też wywala.
26 stycznia 2015 19:22
ivanilia40

Wiem,serwer siada,bo mnie też wywala.

A mnie nie.Słaby net może macie?
26 stycznia 2015 19:28 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

A mnie nie.Słaby net może macie?

Mam dobry net i teraz jest już dobrze,ale jakieś pół godziny temu bezczelnie mnie wywaliło z forum :))