Komputerowe SOS

19 czerwca 2014 23:45
Gabrysia

Emilia, sorry ale się z Tobą nie zgodzę - to jest do pozbycia się !!! (i wcale nie trudno).
Jeśli nie załatwi tego Malwarebytes, to skutecznie wyeliminuje SUPERAntiSpyware (ten eliminuje również niechciany script ...i to na wszystkie przeglądarki).

PS. dzięki za pomoc przy Ubuntu/Linuxie :) - podoba mi się w niektórych sprawach ....ale nadal lubię Windowsa :)

Jutro wejde na Windowsa i popatrze, czym i jak zablokowac reklamy, szczegolnie te skryptowe. Mysle, ze chodzi glownie o wykonywanie skryptow Java, bo te wszystkie wyskakujace okienka to wlasnie Java. Widzisz, w sumie na czas jakis programy typu Malwarebytes i ten drugi wyeliminuja biezace skrypty, ale one sie zmieniaja. Nie mowie, ze nie masz racji, absolutnie, dawno sie tym nie zajmowalam, na Ubuntu nie istnieja te problemy, na szczescie.
20 czerwca 2014 12:49
Gabrysia

Amelka, serduszko :)
Przeczytaj mój post do Lilli - to niezależne od przeglądarki i żaden AdBlock nie zablokuje wgranego "ogona".

Gabrysiu niestety, mam Kaspersky - i tak myślę, że nie pozwala on na wgranie Malwerbytes Anti ani też Super AntiSpyware.
Dwie próby nie powiodły się. Ale reklamy przepuszcza, tzn. one były już wcześniej, zanim Kasp. wgrałam i teraz ich nie blokuje.
Ale to tylko moje przypuszczenia.
20 czerwca 2014 22:34
Nie mogę zmienić awatara, żadnego linka wstawić, czy powodem jest słaby internet ? 
20 czerwca 2014 23:00
michasia

Nie mogę zmienić awatara, żadnego linka wstawić, czy powodem jest słaby internet ? 

Zmniejsz zdjęcie ,które chcesz wstawic jako avatar. Tak,to wina wonego netu.
20 czerwca 2014 23:03
ivanilia40

Zmniejsz zdjęcie ,które chcesz wstawic jako avatar. Tak,to wina wonego netu.

Dziękuje !!! papa
21 czerwca 2014 22:42
amelka

Gabrysiu niestety, mam Kaspersky - i tak myślę, że nie pozwala on na wgranie Malwerbytes Anti ani też Super AntiSpyware.
Dwie próby nie powiodły się. Ale reklamy przepuszcza, tzn. one były już wcześniej, zanim Kasp. wgrałam i teraz ich nie blokuje.
Ale to tylko moje przypuszczenia.

Dziewczyny, sorry, jutro sie tym zajme. Kaspersky NIE blokuje reklam, bo to nie jest jego zadanie. Napisz, jakie komunikaty sie wyswietlaja, gdy nie mozesz zainstalowac tych dwoch programow.
22 czerwca 2014 12:43
emilia

Dziewczyny, sorry, jutro sie tym zajme. Kaspersky NIE blokuje reklam, bo to nie jest jego zadanie. Napisz, jakie komunikaty sie wyswietlaja, gdy nie mozesz zainstalowac tych dwoch programow.

Naturalnie, że Kaspersky nie blokuje reklam ale też nie pozwala na wgranie innych programów je blokujących. Ale to tylko moje przypuszczenia, być może błędne.
Emilio, komunikat jest taki-"Die Andwendung konnte nicht korrekt gestartet werden (Oxc 000005) klicken Sie auf"O.k." um die Andwendung zu schlieBen". I 
I nie ma innej opcji wyboru. Wszystko wgrywa się dobrze, zgodnie z instrukcją i w pewnej chwili jest ten komunikat właśnie.
22 czerwca 2014 13:57
amelka

Naturalnie, że Kaspersky nie blokuje reklam ale też nie pozwala na wgranie innych programów je blokujących. Ale to tylko moje przypuszczenia, być może błędne.
Emilio, komunikat jest taki-"Die Andwendung konnte nicht korrekt gestartet werden (Oxc 000005) klicken Sie auf"O.k." um die Andwendung zu schlieBen". I 
I nie ma innej opcji wyboru. Wszystko wgrywa się dobrze, zgodnie z instrukcją i w pewnej chwili jest ten komunikat właśnie.

To jest Amelko komunikat o błędzie aplikacji,gdzieś jest "zwiecha",teraz trzeba dociec, co taki stan powoduje.Czy ten komunikat pojawia się też przy otwieraniu innych programów?Np przeglądarki,jakiegoś komunikatora np.Skype,GG.Możesz spróbować odinstalować Malwarebytes i zainstalować na nowo,ale jak to nie pomoże,to trzeba będzie szukać gdzie indziej.
22 czerwca 2014 20:16 / 1 osobie podoba się ten post
nie placz nigdy nie moze byc tak zle zeby nie moglo byc jeszcze gorzej;ja przeplakalam noc jak po 3 tgodniach padl mi lapek,a tu jeszcze 9 przede mna
23 czerwca 2014 10:36
tina 100%

To jest Amelko komunikat o błędzie aplikacji,gdzieś jest "zwiecha",teraz trzeba dociec, co taki stan powoduje.Czy ten komunikat pojawia się też przy otwieraniu innych programów?Np przeglądarki,jakiegoś komunikatora np.Skype,GG.Możesz spróbować odinstalować Malwarebytes i zainstalować na nowo,ale jak to nie pomoże,to trzeba będzie szukać gdzie indziej.

Tina, właśnie że nie mam tego Malwarebytsa, ponieważ ten komunikat pojawia się w momencie wgrywania owego programu.
Ten komunikat  jest wyłącznie podczas próby wgrania Malw....sa. 
23 czerwca 2014 10:38
Jakiś dobry sposób na odtłuszczenie ekranu komputera ? Mam błyszczący monitor i wszystkie plamki na nim widać,co robić,aby był czyściutki w szybkim tempie i aby go nie zniszczyć?
23 czerwca 2014 10:41 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

Tina, właśnie że nie mam tego Malwarebytsa, ponieważ ten komunikat pojawia się w momencie wgrywania owego programu.
Ten komunikat  jest wyłącznie podczas próby wgrania Malw....sa. 

To znaczy przy próbie instalacji już ściągniętego programu?Czasem jest tak,że wystąpi jakiś błąd podczas ściagania programu z neta,i potem mogą być takie problemy,ale też nie potrafię stwierdzić na 100%,czy to Kasperski nie jest czasem winowajcą.Jednak bardziej skłaniam się ku temu,że ściągnięty plik jest wadliwy,co może sugerować problem ze sterownikiem.
25 czerwca 2014 11:38
Mam problem z poláczeniem kablowym a scislej siec wyszukuje mi ciágle adresu sieciowego (IP) i go znalezc nie moze. Sprzet (ruter) jest ok podlaczony, moja karta wi fi czy wlan w kompie dziala bez zarzutu (testowalam przed chwila). Naprawianie polaczenia nie przynioslo rezultatow. Poláczenie z siecia jest, sygnal silny ale ten cholerny adres IP. co mam zrobic?
Aha, hasla nie zostaly zmienione.
25 czerwca 2014 12:48 / 1 osobie podoba się ten post
ania37

Jakiś dobry sposób na odtłuszczenie ekranu komputera ? Mam błyszczący monitor i wszystkie plamki na nim widać,co robić,aby był czyściutki w szybkim tempie i aby go nie zniszczyć?

Miękka szmatka + płyn do szyb z alkoholem (nie pozostawiający smug). Nie pryskaj po monitorze, tylko lekko nanieś na szmatkę i nie dociskając mocno, delikatnie przetrzyj ekran.
25 czerwca 2014 13:40 / 1 osobie podoba się ten post
lena7

Mam problem z poláczeniem kablowym a scislej siec wyszukuje mi ciágle adresu sieciowego (IP) i go znalezc nie moze. Sprzet (ruter) jest ok podlaczony, moja karta wi fi czy wlan w kompie dziala bez zarzutu (testowalam przed chwila). Naprawianie polaczenia nie przynioslo rezultatow. Poláczenie z siecia jest, sygnal silny ale ten cholerny adres IP. co mam zrobic?
Aha, hasla nie zostaly zmienione.

Ok, już działa.
Najlepszy sposób jaki znam: wyłączyć i włączyć z kontaktu.
:DDDDDDDDDDDD