Komputerowe SOS

23 grudnia 2014 10:48
W komputerowe klocki aż taka obrotna nie jestem-nic sama gmerać nie będe -juz Andrea sie pokusiła i pamietacie jak płakała -jeszcze ponad miesiąc mi zostal,wezme napierdziele coś i bez netu będę ...oj,nie nie ,zapłakałabym się:(Niech sie dziecina wykaże:)Zna się na tym w końcu:)
23 grudnia 2014 10:52 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

W komputerowe klocki aż taka obrotna nie jestem-nic sama gmerać nie będe -juz Andrea sie pokusiła i pamietacie jak płakała -jeszcze ponad miesiąc mi zostal,wezme napierdziele coś i bez netu będę ...oj,nie nie ,zapłakałabym się:(Niech sie dziecina wykaże:)Zna się na tym w końcu:)

...jasne, jak nie masz pewnosci ,ze se poradzisz ,to daj sobie spokoj.
wazne ,ze chodzi.
23 grudnia 2014 11:08
Spróbuje potem jeszcze raz z Kasperskim ,a jak się nie uda to faktycznie poczekam na syneczka:)Ale oczywiscie za wszystkie porady dziekuję pieknie:)
23 grudnia 2014 11:18 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Właśnie kurczę ,nie-nawet 1/3 dysku nie ma zajętej:(Takie gówniane sprzęcicho chyba i może rzeczywiście czymś czego Avast nie widzi zafajdane:(

A może klawiaturę trzeba na święta wysprzątać, odkurzyć, potrzepać.
Ostatnio miałam tyle okruchów tam w środku, że aż się wkurzyłam.
Kto tak żre przy moim lapku??????
23 grudnia 2014 11:20 / 3 osobom podoba się ten post
Krystynkaa

...mysle ,ze Avast tu nie jest przeszkoda ,on jest za slaby zeby kasperskiemu utrudnil instalacje.

To nie ma znaczenia ,czy jest "słaby", czy "mocny":) Jest taka zasada ,że nie może być dwóch antywirusów na komputerze,bo się nawzajem wykluczają,dlatego przed instalacją nowego antywirusa poprzedni należy odinstalować:) Tak na marginesie, to używam Avasta cały czas ,spisuje się dobrze, jak podejrzewam ,że coś szczególnego się zalęgło, to skanuję z trybu awaryjnego,albo uruchamiam skaner on-line.:)
23 grudnia 2014 11:42 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Teraz mam Avasta i CCLEANER i jeszcze coś,czego wżaden sposób nie moge się pozbyć -zainstalował sie sam z czymś innym a nazywa sie REG CLEAN PRO-wersja płatna i jak próbuję go odistalować to się po ang.kominiukat pokazuje ,że odinstalowaie nie jest mozliwe.Czy przed pobraniem Kasperskiego powinnam te 2 pierwsze odistalować czy zostawić?

Kasia, to jest cos do czyszczenia rejestru. Prawdopodobnie jakis plik instalacyjny, byc moze, ze przy instalacji CCleanera sie pojawil, trzeba zawsze uwazac i odpraszkowywac wszystko zbedne.  
Kasperski pogryzie sie z Avastem - na bank !  
Avasta nie usuniesz bez czyszczenia rejestru (jest taka fukcja w CCleanerze), pozostalosci Avasta beda blokowac kazda probe instalowania kazdego innego antywirusa.  
Ccleaner NIE jest antywirusem, wiec nie przeszkadza - to jest typowy program sprzatajacy.

Przychodzi mi jeszcze do glowy pamiec podreczna zajeta, lub dysk trzeba uporzadkowac - defragmentacja, ale Kasiu, do tego raczej syna "zaprzegnij" - nie wiem, jakie programy masz w tym celu, czy tylko systemowe, czy cos wiecej.
23 grudnia 2014 11:48
kasia63

Kruszynka ,mam tak często ,ale baterii nie wyciągam -czekam chwile i sam się "odwiesza"

Nie miałam wirusa a mój też tak robił .ale tylko jak wchodziłam na strony  z filmami , zawsze poczekałam 2 minuty i sam kursor sie właczał - miałam wtedy starter 7 a teraz mam xp i kursor nie blokuje się -nie wiem czy to własnie nie zalezy od tego a może przypadek i rodzaj windowsa nie ma znaczenia.
23 grudnia 2014 11:58
tina 100%

To nie ma znaczenia ,czy jest "słaby", czy "mocny":) Jest taka zasada ,że nie może być dwóch antywirusów na komputerze,bo się nawzajem wykluczają,dlatego przed instalacją nowego antywirusa poprzedni należy odinstalować:) Tak na marginesie, to używam Avasta cały czas ,spisuje się dobrze, jak podejrzewam ,że coś szczególnego się zalęgło, to skanuję z trybu awaryjnego,albo uruchamiam skaner on-line.:)

....wiesz co ! ...jak ja instalowałam Nortona to Kasperskiego nie odinstalowalam, z tym ,ze licencja na Kasperskiego byla juz nieaktualna i moze dlatego Kasperski nie byl przeszkoda.... a z Avasta to wiem ,ze niektórzy sobie chwala i sa zadowoleni,tyle ze tak jak piszesz czasami trzeba recznie uruchamiac skanowanie.
23 grudnia 2014 12:03
tina 100%

Tina ja miałam tylko Avasta i też mi kursor zawieszał sie ale tylko na poczatku jak właczałam komp czyli tak do końca to nie wiadomo
23 grudnia 2014 12:17
Krystynkaa

....wiesz co ! ...jak ja instalowałam Nortona to Kasperskiego nie odinstalowalam, z tym ,ze licencja na Kasperskiego byla juz nieaktualna i moze dlatego Kasperski nie byl przeszkoda.... a z Avasta to wiem ,ze niektórzy sobie chwala i sa zadowoleni,tyle ze tak jak piszesz czasami trzeba recznie uruchamiac skanowanie.

Nie denerwuj się tak:)Nikt Tobie nie zabrania eksperymentowac i z Nortonem i z Kasperskim do kupy:) A tak na marginesie do po instalacji Kasperskiego chociaż odinstalowałaś tego Nortona?:)
23 grudnia 2014 12:23 / 1 osobie podoba się ten post
didusia

Tina ja miałam tylko Avasta i też mi kursor zawieszał sie ale tylko na poczatku jak właczałam komp czyli tak do końca to nie wiadomo

Nie ,nie  wiadomo.Z tym Avastem do do Kasi było, ale odnośnie problemów z komputerem,to przyczyn może być całe mnóstwo ,trzeba szukac po prostu.Pierwsze,co trzeba sprawdzić, to czy wirusa nie ma ,czy jakiego adware,druga sprawa to lekki bałaganik na komputerku, niepotrzebne programy otwierające się w autostarcie, czy pracujące w tle.Praca komputera zależy tez od tego ile mamy Ramu,czy miejsca na dysku.Dobrze jest otworzyć menager zadań i sprawdzić obciążenie procesora ,czy pamięci, prześledzić procesy,może się plącze jaki podejrzany plik.Mnóstwo jest tego z problemami sprzętowymi włącznie,np trzeba wymienić pastę przy procku,bo się grzeje za mocno.Kończąc na kurzu,który jest wszechobecny.
23 grudnia 2014 12:27
tina 100%

Nie ,nie  wiadomo.Z tym Avastem do do Kasi było, ale odnośnie problemów z komputerem,to przyczyn może być całe mnóstwo ,trzeba szukac po prostu.Pierwsze,co trzeba sprawdzić, to czy wirusa nie ma ,czy jakiego adware,druga sprawa to lekki bałaganik na komputerku, niepotrzebne programy otwierające się w autostarcie, czy pracujące w tle.Praca komputera zależy tez od tego ile mamy Ramu,czy miejsca na dysku.Dobrze jest otworzyć menager zadań i sprawdzić obciążenie procesora ,czy pamięci, prześledzić procesy,może się plącze jaki podejrzany plik.Mnóstwo jest tego z problemami sprzętowymi włącznie,np trzeba wymienić pastę przy procku,bo się grzeje za mocno.Kończąc na kurzu,który jest wszechobecny.

Chyba u mnie jak mówisz to za duzo zakładek na starcie ale ogólnie to nie narzekam
23 grudnia 2014 12:28
tina 100%

Nie denerwuj się tak:)Nikt Tobie nie zabrania eksperymentowac i z Nortonem i z Kasperskim do kupy:) A tak na marginesie do po instalacji Kasperskiego chociaż odinstalowałaś tego Nortona?:)

nie,nie denerwuje sie....nie naleze do nerwusów.
zainstalowalam sobie Kasperskiego na miesieczna próbe a potem kupilam licencje na rok.
Jak licencja wygasła to zainstalowałam Nortona na miesiąc próby,
Kasperskiego zostawiłam, a potem po miesiecznej próbie Nortona kupilam licencje Nortona na rok .
A moim zdaniem to Kasperski jest troszke lepszy od Nortona-takie moje zdanie i moje doswiadczenia z Kasperskim i Nortonem
23 grudnia 2014 12:33
didusia

Chyba u mnie jak mówisz to za duzo zakładek na starcie ale ogólnie to nie narzekam

W CCleanerze jest funkcja wyłączania programów z autostartu,możesz spróbować.Zawsze można włączyć z powrotem.Nie trzeba od razu odinstalowywać.
23 grudnia 2014 12:40
Krystynkaa

nie,nie denerwuje sie....nie naleze do nerwusów.
zainstalowalam sobie Kasperskiego na miesieczna próbe a potem kupilam licencje na rok.
Jak licencja wygasła to zainstalowałam Nortona na miesiąc próby,
Kasperskiego zostawiłam, a potem po miesiecznej próbie Nortona kupilam licencje Nortona na rok .
A moim zdaniem to Kasperski jest troszke lepszy od Nortona-takie moje zdanie i moje doswiadczenia z Kasperskim i Nortonem

To po prostu miałaś nieaktywny program antywirusowy na komputerze.Może dlatego nie wchodził w kolizję z drugim.Jak masz laptopa i masz 3-4 GB Ramu,to komputer mógł też tego nie odczuć.Inaczej jest z netbookami,tam Ramu jest do 2 GB i wystarczy zainstalować coś ,co duzo tej pamięci zuzywa i komputer zaraz jest wolniejszy.