Dla tych co maja doła

02 października 2013 20:07
mozah aM

Geronimo , załamujesz mnie ! Niewiele wiesz chyba o ludziach , jeśli apodyktyczności szukasz w określonych grupach zawodowych - takich oczywistych . Jak fizyk lub matematyk  albo inżynier ! . A dlaczego są nieporozumienia w małżeństwach humanistów , lekarzy , rolników czy bezrobotnych ? Czy tam nie bywa tak , ze jedna strona chce o wszystkim decydować ? Ty lepiej na człowieka patrz uwaznie - nie na jego zawód . I w charakterze szukaj przyczyn pewnych zachowań .

on ma racje, to chyba Ty nie znasz sie na ludziach, naprawde tak jest, że zawod wykonywany przez iles tam lat wplywa na charakter i zavchowanie czlowieka co nie oznacza, że ludzie nawet bez wyuczonego zawodu sie nie klocą
02 października 2013 20:12 / 8 osobom podoba się ten post
Jezu jak ten zawód co wykonuje obecnie na mnie wpłynie,to klękajta narody
02 października 2013 20:13
To nie ja napisalam ze sie wybielasz,ostatnimi czasy ludzie dlugi czas zyja na,,karte rowerowa;,i zyja po nascie lat a gdy tylko legalizuja zwiazek wielokrotnie cos peka i sie rozchodza,.Gieronimo trzymam kciuki i podejmiesz zapewne sluszna decyzje,na spokojnie,w cudzyslowiu.
02 października 2013 20:14 / 2 osobom podoba się ten post
A jak wytłumaczysz zatem fakt , że np . pan sprzedawca , pan kierowca czy pan nauczyciel bawi sie w ,,damskiego boksera '' ? Kazdy wykonuje inny zawód , robią to samo a to dlatego , że to zwykłe szuje - sorry za określenie .Nie dlatego w jakim charakterze pracuja tylko czym są .

To odpowiedź do postu Kaski .
02 października 2013 20:18 / 2 osobom podoba się ten post
Geronimo - nie przejmuj się stary! Martw się o potomstwo nie o małżonkę. Może łatwo mi jest mówić, bo jestem kawalerem, ale ja bym chyba tak zrobił na Twoim miejscu.
02 października 2013 20:28 / 4 osobom podoba się ten post
kaska_45

on ma racje, to chyba Ty nie znasz sie na ludziach, naprawde tak jest, że zawod wykonywany przez iles tam lat wplywa na charakter i zavchowanie czlowieka co nie oznacza, że ludzie nawet bez wyuczonego zawodu sie nie klocą

Jezeli zawod wykonywany wplywa na charakter i zachowanie czlowieka to nie daj Panie Boże zebym spotkala tresera z cyrku.
02 października 2013 20:29 / 2 osobom podoba się ten post
Bez względu na to kto zawinił i jakie są powody, skoro tak szybko zrezygnowała i w taki sposób, ja bym sobie nią głowydłużej nie zawracała, szkoda czasu. Niestety w mojej rodzinie był podobny przypadek. Mąż po śmierci żony związał się z inną kobietą, cóżza zbieżność również nauczycielką, dwójka dorastających dzieci. Tak był zakochany że sprzedał mieszkanie i wyprowadził sie do niej kilkaset kilometrów od miejscowości w której mieszkał. Doprowadziła do tego ze najpierw odcięła go od rodziny, nikt nie wiedział co u nich się dzieje. Później wygonił własne dzieci z domu. W tajemnicy przed nią utrzymywał z nimi kontakty,dziecidzwoniły do niego z innych numerów telefonów, bo dostawała białej gorączki. Wszystkie te fakty poznałam całkiem niedawno, dzieci dorosły i opowiadają co się działo i nadal dzieje. On skończył z ciężką nerwicą, wciąż z nią mieszka bo nie ma dokąd odejść. Dla mnie to jakaś chora kobieta i chora histora ale prawdziwa. Dzieci tułały się po obcych ludzich utrzymując się z renty po matce,on przejrzał na oczy, ale teraz to już i tak niczego nie zmieni.
02 października 2013 20:36 / 7 osobom podoba się ten post
Malina

Jezu jak ten zawód co wykonuje obecnie na mnie wpłynie,to klękajta narody

Prawda? ja juz tez nie jestem soba po tych  7 latach opieki w DE. Czasem tak sobie leze i mysle, gzie sie podziala ta delikatna, milusia kobietka ? teraz juz bez trudu, buty na stojaco zawiazuje i mam ksywke Pudzianowska.
02 października 2013 20:38 / 4 osobom podoba się ten post
margolcia

Prawda? ja juz tez nie jestem soba po tych  7 latach opieki w DE. Czasem tak sobie leze i mysle, gzie sie podziala ta delikatna, milusia kobietka ? teraz juz bez trudu, buty na stojaco zawiazuje i mam ksywke Pudzianowska.

Litosci.Jeszcze chce toche pozyć.A  jeszcze mam pytanie czy ze smiechu mozna umrzeć?
02 października 2013 20:40 / 1 osobie podoba się ten post
margolcia

Margolcia buty na stojąco,ja nawet raz to szpagat zrobię
02 października 2013 20:41 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

Litosci.Jeszcze chce toche pozyć.A  jeszcze mam pytanie czy ze smiechu mozna umrzeć?

Nie slyszala o podobnym przybadku, ale narobic w gatki i owszem. A co Ciebie Mleczko tak smieszy, podziel sie z nami, pomoz zakopac dola.
02 października 2013 20:44 / 1 osobie podoba się ten post
margolcia

Nie slyszala o podobnym przybadku, ale narobic w gatki i owszem. A co Ciebie Mleczko tak smieszy, podziel sie z nami, pomoz zakopac dola.

A smieszy mnie,że nosisz buty z cholewami sznurownane bo do stopy to sie miła kolezanko nie schylisz-nie wierzę.Chyba,ze robisz szpagat.

02 października 2013 20:44
mleczko47

Jezeli zawod wykonywany wplywa na charakter i zachowanie czlowieka to nie daj Panie Boże zebym spotkala tresera z cyrku.

nie kochana, nie o czyms takim mysle, z fajnego faceta ktory wstapi do pilicji nie zrobi sie po czasie zwariowanym wlasnie bokserem damskim(nie kazdy oczywiscie)naprawde nie jest tak czasami....?i duzo takich innych zawodow,no ale, jak Ty przytaczasz tresera z cyrku to wybacz........
02 października 2013 20:47 / 3 osobom podoba się ten post
Malina

Margolcia buty na stojąco,ja nawet raz to szpagat zrobię

Szpagat? A jakby mi dziurka w skarbonce pekla? to co?
02 października 2013 20:49 / 3 osobom podoba się ten post
mleczko47

A smieszy mnie,że nosisz buty z cholewami sznurownane bo do stopy to sie miła kolezanko nie schylisz-nie wierzę.Chyba,ze robisz szpagat.

Jak zawine opone na bok, to zawiaze nawet plaskie tenisowki.