Jak jeździłam kiedyś na rano do pracy, to prawie codzień widziałam jak o 6 rano czekali na otwarcie monopolowego jak na zmiłowanie. A teraz jest całodobowy to nie muszą czekać :)))
Jak jeździłam kiedyś na rano do pracy, to prawie codzień widziałam jak o 6 rano czekali na otwarcie monopolowego jak na zmiłowanie. A teraz jest całodobowy to nie muszą czekać :)))
W czasach "armia radziecka z nami od dziecka" monopol otwierali o 13
a u Szwedów dalej jakas armia jest ha ha bo czynne tylko do 13
Bo Szwedzi to najbardziej rozpity naród :)
ze skandynawow to Finowie,Norwedzy.Szwedzi na koncu
A co się dziwić? Oni maja tak zimno,że piją dla rozgrzania. Rosjanie im zazdroszczą ...:)
Bo Szwedzi to najbardziej rozpity naród :)
Tu się zgadzam , Szwedzi nagminnie przyjeżdzali do Polski a szczególnie do Gdańska i nagminnie pili wódzie do oporu aż im uszami wychodziła a potem do domku i urlop w w ramch odwyku.Dobrze ,że Polacy nie muszą wyjeżdżać aby sie napić-chociaż może by było lepiej.
Dziwisz sie.U nich wodka jest bardzo droga( w przeliczeniu wszystko jest drogie) prom w dwie strony dla 5 osob plus auto to 660 zł czyli ok 1300 koron szwedzkich. Ja zarabialem pracujac w lesie ok 30 000 koron miesiecznie
A jak Ty się z tymi Szwedami dogadałeś?
Podoba mi sie jednak szwedzki sposob kontroli w zakupach alkoholu.Szwedzi wyrazaja zgode na monitorowanie ich pod tym wzgledem.Mowie ci to jest cos co u nas nie przejdzie
I jeszcze nieprędko dorośniemy, niestety... A szkoda bo normalne społeczeństwo i normalne myślenie to coś, co w naszym nieszczęsnym kraju jest baaardzo potrzebne...
Kraj nie jest "nieszczesny",bo przeciez bardzo ladny i dosc zasobny.Ludzie,no coz z roku na rok coraz bardziej zaganiani,ale nadal ze słowianska dusza.To chyba taka nasza cecha narodowa,ze nie potrafimy zadbac o to co mamy.Tylko pod zaborem rosnie nasza duma narodowa i poczucie polskosci.Tak wiec jak juz przez wieki nie doroslismy to juz chyba nie dorosniemy do tego,czy owego.Szkoda