Dla tych co maja doła

01 stycznia 2014 02:48
Ja nie mam doła ,Ja mam cosik za dużo chęci do po gaduszek ,ale chyba jest zbyt późno zatem dobranoc lub dzień dobry w zależności kto zasypia lub się budzi.
01 stycznia 2014 09:24
MeryKy

Jak jeździłam kiedyś na rano do pracy, to prawie codzień widziałam jak o 6 rano czekali na otwarcie monopolowego jak na zmiłowanie. A teraz jest całodobowy to nie muszą czekać :)))

teraz tez czekaja az im ktos 1 zl "pozyczy"
01 stycznia 2014 09:25
anmar

W czasach "armia radziecka z nami od dziecka" monopol otwierali o 13

a u Szwedów dalej jakas armia jest ha ha bo czynne tylko do 13
01 stycznia 2014 09:28
ORIM

a u Szwedów dalej jakas armia jest ha ha bo czynne tylko do 13

Bo Szwedzi to najbardziej rozpity naród :)
01 stycznia 2014 09:30
ivanilia40

ze skandynawow to Finowie,Norwedzy.Szwedzi na koncu
01 stycznia 2014 09:32
ORIM

ze skandynawow to Finowie,Norwedzy.Szwedzi na koncu

A co się dziwić? Oni maja tak zimno,że piją dla rozgrzania. Rosjanie im zazdroszczą ...:)
01 stycznia 2014 09:36
ivanilia40

A co się dziwić? Oni maja tak zimno,że piją dla rozgrzania. Rosjanie im zazdroszczą ...:)

Podoba mi sie jednak szwedzki sposob kontroli w zakupach alkoholu.Szwedzi wyrazaja zgode na monitorowanie ich pod tym wzgledem.Mowie ci to jest cos co u nas nie przejdzie
01 stycznia 2014 09:42 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Tu się zgadzam , Szwedzi nagminnie przyjeżdzali do Polski  a szczególnie do Gdańska i nagminnie pili wódzie do oporu aż im uszami wychodziła a potem do domku i urlop  w w ramch odwyku.Dobrze ,że Polacy nie muszą wyjeżdżać aby sie napić-chociaż może by było lepiej.
01 stycznia 2014 15:57
didusia

Tu się zgadzam , Szwedzi nagminnie przyjeżdzali do Polski  a szczególnie do Gdańska i nagminnie pili wódzie do oporu aż im uszami wychodziła a potem do domku i urlop  w w ramch odwyku.Dobrze ,że Polacy nie muszą wyjeżdżać aby sie napić-chociaż może by było lepiej.

Dziwisz sie.U nich wodka jest bardzo droga( w przeliczeniu wszystko jest drogie) prom w dwie strony dla 5 osob plus auto to 660 zł czyli ok 1300 koron szwedzkich. Ja zarabialem pracujac w lesie ok 30 000 koron miesiecznie
01 stycznia 2014 16:06
ORIM

Dziwisz sie.U nich wodka jest bardzo droga( w przeliczeniu wszystko jest drogie) prom w dwie strony dla 5 osob plus auto to 660 zł czyli ok 1300 koron szwedzkich. Ja zarabialem pracujac w lesie ok 30 000 koron miesiecznie

A jak Ty się z tymi Szwedami dogadałeś?
01 stycznia 2014 17:00
ivanilia40

A jak Ty się z tymi Szwedami dogadałeś?

Szef mowil tak jak ja po niemiecku za to moj szwagier plynnie po angielsku.Wiec dawalismy rade.Szwedzki jest nie do opanowania ha ha ha
02 stycznia 2014 06:12
ORIM

Podoba mi sie jednak szwedzki sposob kontroli w zakupach alkoholu.Szwedzi wyrazaja zgode na monitorowanie ich pod tym wzgledem.Mowie ci to jest cos co u nas nie przejdzie

U nas wiele rzeczy nie przechodzi i mamy co mamy. Chcemy złotej wolności osnutej demokracją, czego namacalny stan widać. Czasami lepiej by było, gdybyśmy byłi kontrolowani. Ciągle nie możemy dorosnąć. 
02 stycznia 2014 08:53
I jeszcze nieprędko dorośniemy, niestety... A szkoda bo normalne społeczeństwo i normalne myślenie to coś, co w naszym nieszczęsnym kraju jest baaardzo potrzebne...
02 stycznia 2014 10:16 / 3 osobom podoba się ten post
Lili

I jeszcze nieprędko dorośniemy, niestety... A szkoda bo normalne społeczeństwo i normalne myślenie to coś, co w naszym nieszczęsnym kraju jest baaardzo potrzebne...

Kraj nie jest "nieszczesny",bo przeciez bardzo ladny i dosc zasobny.Ludzie,no coz z roku na rok coraz bardziej zaganiani,ale nadal ze słowianska dusza.To chyba taka nasza cecha narodowa,ze nie potrafimy zadbac o to co mamy.Tylko pod zaborem rosnie nasza duma narodowa i poczucie polskosci.Tak wiec jak juz przez wieki nie doroslismy to juz chyba nie dorosniemy do tego,czy owego.Szkoda 
02 stycznia 2014 10:50 / 4 osobom podoba się ten post
ORIM

Kraj nie jest "nieszczesny",bo przeciez bardzo ladny i dosc zasobny.Ludzie,no coz z roku na rok coraz bardziej zaganiani,ale nadal ze słowianska dusza.To chyba taka nasza cecha narodowa,ze nie potrafimy zadbac o to co mamy.Tylko pod zaborem rosnie nasza duma narodowa i poczucie polskosci.Tak wiec jak juz przez wieki nie doroslismy to juz chyba nie dorosniemy do tego,czy owego.Szkoda 

Ja niczego nie żałuje mieszkam w kraju ktory jest moja ojczyzna i nigdy nie pomyslałam nawet przez moment o zmianie miejsca pobytu.Tu moj dom,moje miejsce na dobre i na złe.Jade - zarobie -  wracam. Ważne,że mam gdzie i ze czekaja na mnie. A,ze slowiańska dusza? Dlatego mi ciagle gra!