Chcialam wam napisac kolezanki,ze nie ma zadnego problemu z zalozeniem konta w De.Zalozylam konto w Sparkasse,nie porzeba zadnego meldunku,tylko musza byc wplywy miesieczne 750e,konto jest darmowe.
Chcialam wam napisac kolezanki,ze nie ma zadnego problemu z zalozeniem konta w De.Zalozylam konto w Sparkasse,nie porzeba zadnego meldunku,tylko musza byc wplywy miesieczne 750e,konto jest darmowe.
tez sie nad tym zastanawialam ale jest jeden mankament. W naszym koczowniczym zyciu moze stwarzac problem. Otoz jesli zalozymy konto np we Frankfurcie to kiedy bedziemy miezkac i pracowac np w Aachen to mozemy miec problemy z wplata gotowki na konto. Mozna wplacac tylko w tym miescie gdzie sie konto zalozyłoSpotkalam sie równiez z taka śmieszna sprawa ze chcialam wymienic drobne (mialam sporo) na banknoty. Kolezanka powiedziala ze wplaci te moje drobne na swoje konto i zaraz je wyplaci w banknotach. I co? I nic bo pani w banku powiedziala ze kolezanka zalozyla konto w innym miescie. Wiec musi pojechac do tego miasta i tam wplacic. Jak to uslyszalam to malo nie zemdlalam.
Ale powtarzam...to dotyczy osob które nie korzystaja z internetu. Troche klopotliwe.
tez sie nad tym zastanawialam ale jest jeden mankament. W naszym koczowniczym zyciu moze stwarzac problem. Otoz jesli zalozymy konto np we Frankfurcie to kiedy bedziemy miezkac i pracowac np w Aachen to mozemy miec problemy z wplata gotowki na konto. Mozna wplacac tylko w tym miescie gdzie sie konto zalozyłoSpotkalam sie równiez z taka śmieszna sprawa ze chcialam wymienic drobne (mialam sporo) na banknoty. Kolezanka powiedziala ze wplaci te moje drobne na swoje konto i zaraz je wyplaci w banknotach. I co? I nic bo pani w banku powiedziala ze kolezanka zalozyla konto w innym miescie. Wiec musi pojechac do tego miasta i tam wplacic. Jak to uslyszalam to malo nie zemdlalam.
Ale powtarzam...to dotyczy osob które nie korzystaja z internetu. Troche klopotliwe.
Asik, dobre informacje,ale to tylko informacje, nie problem. Twój pracodawca - prywatny, czy agencja, wpłaca na konto. Ty placisz kartą lub korzystasz z bankomatu. Wpłacać żywą gotówkę na swoje konto - hmm - nie pamiętam już, kiedy taką operację wykonywałam w Polsce. A że są osoby, które nie korzystają z internetu - wiem, że są, ale nie umiem sobie wyobrazić, jak one funkcjonują.
Asik, czy jesteś pewna, że ta zasada dotyczy wszystkich niemieckich banków? Może Deutsche Bank jest inny, mają tez siedzibę i filie w Polsce, wydaje się największy. Coś mi się wydaje, że raz chciałam wpłacić u nich euro, bo dostałam je w prezencie wraz z obawą, że niepotrzebnie wydam i powiedzieli mi, że tak, można wpłacić, ale tylko do ich filii, a ja planowałam do Alior Banku, bo tam mam konto i się nie dało.
Madziulka Powiedzialam wyraźnie W przedostatnim zdaniu ze dotyczy to osób które nie korzystaja z internetu. Wiem ze sa takie osoby. A po drugie nie mowilam o karcie tylko o wplacie gotowki w banku..osobiscie. Musze popracowac nad komunikacją :))
Asik,ale pomijajac internet,jestem na terenie De mam karte chce wyplacic pieniadze obojetnie w jakim miescie i co czarna magia,powiedzial mi pan w banku,ze nie ma zadnego problemu z wyplacaniem kasy,sprobuje zobaczymy to napisze.
Jaz godom o wpłaceniu. Mam karte Alior banku i wyplacam bez problemu ze wszystkich bankomatow w DE.
Zgadza sie caly czas myslalam o wyplacie,jak pojde do banku to spytam jak z wplatami.