Na wyjeździe #3

04 października 2013 12:06 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

N a cukrzyce moja siostra choruje -dr jej bieganie odradził,ew.kijki jak juz i pływanie i rower.No ale ty młodsza :)To biegaj ,tylko nie szalej!:)

Dlaczego jej odradzil? Moj mi powiedzial ze ruch obniza poziom cukru lepiej niz tabletki, i faktycznie jak biegam to mam cukier w normie, oczywiscie tabletki tez dzialaja, ale normalnie to nawet tabletkami ciezko zbic mi cukier do poziomu normy
04 października 2013 12:11
Sówka

Dlaczego jej odradzil? Moj mi powiedzial ze ruch obniza poziom cukru lepiej niz tabletki, i faktycznie jak biegam to mam cukier w normie, oczywiscie tabletki tez dzialaja, ale normalnie to nawet tabletkami ciezko zbic mi cukier do poziomu normy

Może dlatego ,ze ma jeszcze inne  choroby współistniejące ,w tym astmę.W każdym razie z kijami chodzi i na basen też ale biegać to nie.
04 października 2013 12:23
A tu coś z innej beczki ale jakże realistyczne podejście do tematu, chyba komuś puściły nerwy http://www.opiekunki24.pl/forum/temat/zobacz/1103/page/112#101174
04 października 2013 12:27
mała

A tu coś z innej beczki ale jakże realistyczne podejście do tematu, chyba komuś puściły nerwy http://www.opiekunki24.pl/forum/temat/zobacz/1103/page/112#101174

mi ten link nie dziala
04 października 2013 13:17
to jest na My Polacy w kategorii szukam pracy jako opiekun
04 października 2013 15:02 / 1 osobie podoba się ten post
Podobno lyzeczka cynamonu obniza cukier o polowe nawet
owoce i slodkie jesc tylko do 1y czy 14 godziny,gdziest o wyczytalam
04 października 2013 15:39
Sówka

mi ten link nie dziala

Sowa to Ty prawdziwa..?. Jeżeli to Ty prawdziwa to niezła laskaaaaaaa! z Ciebie.....  Tak trzymaj...!!!
04 października 2013 16:28 / 1 osobie podoba się ten post
nowadanuta

Sowa to Ty prawdziwa..?. Jeżeli to Ty prawdziwa to niezła laskaaaaaaa! z Ciebie.....  Tak trzymaj...!!!

No i sie zarumienilam ; )
04 października 2013 16:45
witam wszystkich z celi!!!powoli dni mijaja wszystko jest do ogarnieca ale nie te nocki bosze co to za koszmar,dziadek dzis sie pyta czy przyjade mowie od agencji zalezy czy doplaca a dziadek ja to ci moge doplacic tylko wroc bo ty nasz aniol z toba wszystko mozna i mi zroboil metlik a mysle ze miesiac by zlecial raz dwa i spokojne swieta bym miala finansowo bo reszte bedzie horrorem a dwa znow niewyspana ale jak pomysle castingi i nerwowka sama juz niewiem co lepsze buziaki do was milego popoludnia PS,macie domowy sposob na zbicie cisnienienia bardzo prosze o pomoc dziekuje
04 października 2013 16:58
Sówka

No i sie zarumienilam ; )

Z językiem na brodzie tez ładnie wygladasz, ale to raczej nie do CV - ja poprostu cały czas podejrzewałam, ze Ty Pan jesteś, ale naprawdę cieszę się, że Ty jednak Pani....))))
04 października 2013 18:54
Witam :))) A ja jeszcze w PL... Na razie nie mam wiadomości z firmy, gdzie i kiedy jadę. Odpoczywam w łóżeczku, bo jakieś przeziębienie mnie znów dopadło...Albo się zaraziłam od chrześnika mojego, co się nim opiekowałam przwie 2 tyg, bo zapalenie oskrzeli miał i do przedszkola nie chodził :) Mój Misio mi usługuje i spełnia zachcianki. Właśnie do sklepu poszedł po kebaba :P A co???? Pozdrawiam bardzo serdecznie :)

P.s. Mam pytanie, która z Was jest w Karlsruhe, bo ktoś wystąpił z zapytaniem do mnie.
04 października 2013 19:00
Cześć Sylwia:) Fajnie, że się odzywasz. Szybkiego powrotu do zdrówka :) A ile jeszcze masz urlopu ?
04 października 2013 19:30 / 4 osobom podoba się ten post
Hej!
Pewnie nie tylko ja dostałem dzisiaj od jednej z polskich agencji takiego e-maila:
"Dzień dobry,

w załączniku przesyłam formularz zgłoszeniowy. Jeżeli jest Pani zainteresowana podjęciem pracy w Niemczech w charakterze opiekunki, proszę go wypełnić i odesłać do nas."
Moja odpowiedź:
" Oświadczam Państwu, że jestem mężczyzną i mam zamiar jeszcze nim pozostać.
Nie jestem z a i n t e r e s o w a n y ofertą Państwa.
Jednak na przyszłość, jeżeli będziecie Państwo wysyłali podobne wiadomości korzystając prawdopodobnie z bazy adresów, jaką jest forum internetowe, to proszę zadać sobie chociaż trochę trudu, przeczytać profile osób i łaskawie zacząć odróżniać płeć.
Państwa postępowanie wskazuje na przedmiotowe traktowanie swoich potencjalnych pracowników i mam poważne obawy, że osoby zatrudnione również traktujecie podobnie.
Nie oczekuję od Państwa więcej podobnych wiadomości."
04 października 2013 19:50
misiekFfm

Hej!
Pewnie nie tylko ja dostałem dzisiaj od jednej z polskich agencji takiego e-maila:
"Dzień dobry,

w załączniku przesyłam formularz zgłoszeniowy. Jeżeli jest Pani zainteresowana podjęciem pracy w Niemczech w charakterze opiekunki, proszę go wypełnić i odesłać do nas."
Moja odpowiedź:
" Oświadczam Państwu, że jestem mężczyzną i mam zamiar jeszcze nim pozostać.
Nie jestem z a i n t e r e s o w a n y ofertą Państwa.
Jednak na przyszłość, jeżeli będziecie Państwo wysyłali podobne wiadomości korzystając prawdopodobnie z bazy adresów, jaką jest forum internetowe, to proszę zadać sobie chociaż trochę trudu, przeczytać profile osób i łaskawie zacząć odróżniać płeć.
Państwa postępowanie wskazuje na przedmiotowe traktowanie swoich potencjalnych pracowników i mam poważne obawy, że osoby zatrudnione również traktujecie podobnie.
Nie oczekuję od Państwa więcej podobnych wiadomości."

Nawet wiem, która to Firma - też to dostałam . W moim przypadku jednak płeć się zgadza
04 października 2013 19:58
Annika

Nawet wiem, która to Firma - też to dostałam :-). W moim przypadku jednak płeć się zgadza:-)

chyba wszedzie wysylaja:)