Na wyjeździe #3

31 października 2013 16:24 / 2 osobom podoba się ten post
Qrczę blade. Mam demencję. Powiedziałam mężowi PDP, że idę na spacer i przy okazji zrobię zakupy. Zapytał czy mam pieniądze. Oczywiście! odparłam. W rewe ładując rzeczy na taśmę okazało się, że mam portfel ale... swój a w nim tylko 11 euro. O matko co robić ? Przesortowałam rzeczy i spytałam Pani czy może sprawdzić czy karta moja przejdzie bo jak nie to biorę tylko do 11 euro. Pani się uśmiechnęła z politowaniem. Na szczęście zaakceptowało. Po powrocie do domu szybciutko uzupełniłam swoją kasę z portfela PDP ale... musiałam się wytłumaczyć, bo pisało na paragonie, że zapłacono kartą. Ale mąż PDP był zadowolony, że nie tylko On się zapomina.
31 października 2013 16:36
ivanilia40

A ja dziś chciałam sobie zrobić prezent i poszlam do centrum handlowego po Kindla.Wpadłam jak burza,złapałam pudełko,biegiem do kasy a tam....keine IC karte,noż kurde....No to biegiem na dół do benkomatu,patrze kolejka,ale widzę ,ze osoba stojąca przy samym bankomaie nie może wyplacić kasy bo bankomat zsiksował.Pobiegłam do innego bankomatu,to samo.No tak się zeżliłam,że nie wiem....Przypomniałam sobie,że po drugiej strony ulicy jest Deustche Bank.
Pobiegłam tam i wypłaciłam kaskę,i mam Kindla :) Jeszcze pachnie :)

Obok tego centrum handlowego remontują jakiś budynek,pelno robotników itd,a dziś właśnie pod tenbudynek podjechało chyba z 10 samochodów straży celnej i biegiem do tych robotników.Ci robiotnicy pracujący na czarno tak uciekali ,ze w minutę ich nie było na rusztowaniach.Zastanawiam się ileu z nich to Polacy ..100% ?

Czekam na recenzję.
Dzisiaj chciałam sobie pooglądać Kindle, ale nie było ich w sklepie.
Z jednej strony dobrze, bo już zaczęłam ściągać e-booki i prowadzić ze sobą dyskusje, jak to mi Kindle potrzebny i nie potrzebny jest, więc jakby był w sklepie, to mogłabym szczuplejsza o 100 euro go opuścić:)
31 października 2013 16:36 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Moja nie jest taka rozumiejąca,niestety.Zdaje się,że ma mi za złe,że nie jestem emocjonalnie z jej matką związana.Przed moim wyjazdem tłumaczy matce,że niestety mam rodzinę w Polsce i muszę się z nimi zobaczyć.Dosłownie tak gada.

Szkoda. Tym razem mam córki, które rozumieją co trzeba. Nie bardzo dostrzegają, że tacie sie pogarsza, tata nie chce żeby one o wszystkim wiedziały. Chce uchodzić za w miarę zdrowego - o ile w jego chorobie można tak uważać. Jedna z córek wpada na parę dni i wtedy mamy wesoło. Gotujemy razem albo tylko ona, sprzątamy razem itp. Druga wpada raz na tydzień, dwa na 3-5 godzin. Jakoś to PDP wytrzymuje chociaż jest potem padnięty. 
Generalnie miła rodzina. Zawsze unikałam "rodzin" bo wiem co potrafią a tu proszę ;-)) Ale ta rodzina jest chyba w "mniejszości". 
31 października 2013 16:41
wichurra

Czekam na recenzję.
Dzisiaj chciałam sobie pooglądać Kindle, ale nie było ich w sklepie.
Z jednej strony dobrze, bo już zaczęłam ściągać e-booki i prowadzić ze sobą dyskusje, jak to mi Kindle potrzebny i nie potrzebny jest, więc jakby był w sklepie, to mogłabym szczuplejsza o 100 euro go opuścić:)

Narazie go obmacałam ze wszystkich stron,bo cieszę się bardzo,ze go mam :).Zeby być uczciwą obywatelką,zarejesruję się na Amazon i będę uczciwie ściągać ksiązki,a bajki dla dzieci i ksiązki dla młodzieży są za free,więc bajeczki po niemiecku też sobie ściągnę :).
31 października 2013 16:46 / 3 osobom podoba się ten post
Tere fere !! Tak to tylko na początku jest ;-))))))))))
31 października 2013 16:46
Tere fere !! Tak to tylko na początku jest ;-))))))))))
31 października 2013 16:59 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Mojej córki i mojej suczki :)

Suczka ma coś wspólnego z bokserem? Mój bokser miała właśnie takie łapki...:))
31 października 2013 17:02 / 1 osobie podoba się ten post
aniananowo

Suczka ma coś wspólnego z bokserem? Mój bokser miała właśnie takie łapki...:))

Nie,to bullterierka ,bardzo spokojna i urocza ,ma skośne oczy hehe
31 października 2013 18:04
ivanilia40

Nie,to bullterierka ,bardzo spokojna i urocza ,ma skośne oczy hehe

Uważajcie , żeby się Chińczykom z tymi oczkami nien spodobała...
31 października 2013 18:05
No i od 1 listopada w Polsce wchodzi przepis obowiazkowej wymiany opon letnich na zimowe. Biorac pod uwage pogode jaka jest np. teraz to kompletna glupota. Uwazam ,ze nadal powinnismy zostac przy tym co jest tymbardziej ,ze 95% kierowcow bez nacisku zmienia opony na zimowe ze wzgledu na wlasne bezpieczenstwo. Zmiana opon przy takiej pogodzie jak teraz powoduje szybsze zuzycie sie opon a co za tym idzie? Koniuktura jest napedzana : )
31 października 2013 18:05 / 1 osobie podoba się ten post
Zaczął się HALLOWEEN, dzieciaki chodzą po domach za słodyczami. Otwieram te nieszczęsne drzwi a moja babcia przerażona kto to. No kurcze , ze nie mozna tego dzwonka wyłączyć.
31 października 2013 18:09
aniananowo

Zaczął się HALLOWEEN, dzieciaki chodzą po domach za słodyczami. Otwieram te nieszczęsne drzwi a moja babcia przerażona kto to. No kurcze , ze nie mozna tego dzwonka wyłączyć.

Ja w swoim wyciagnelam juz baterie bo co mam mowic dzieciakom skoro nikt cukierkow nie kupil?
31 października 2013 18:11
Sówka

No i od 1 listopada w Polsce wchodzi przepis obowiazkowej wymiany opon letnich na zimowe. Biorac pod uwage pogode jaka jest np. teraz to kompletna glupota. Uwazam ,ze nadal powinnismy zostac przy tym co jest tymbardziej ,ze 95% kierowcow bez nacisku zmienia opony na zimowe ze wzgledu na wlasne bezpieczenstwo. Zmiana opon przy takiej pogodzie jak teraz powoduje szybsze zuzycie sie opon a co za tym idzie? Koniuktura jest napedzana : )

No, i tyle w temacie - "koniunktura jest napędzana". Nic dodać i nic ująć. 
No a te nieszczęsne światła ??
31 października 2013 18:15
Mycha

No, i tyle w temacie - "koniunktura jest napędzana". Nic dodać i nic ująć. 
No a te nieszczęsne światła ??

Swiatla akurat sa dla mnie dobrym pomyslem, samochody sa bardziej widoczne. Powiem szczerze ze jak przyjezdzam do D to denerwuje mnie ze samochody jezdza z wylaczonymi swiatlami
31 października 2013 18:15
aniananowo

Ja mam tylko babcine cukierki na kaszel,można dać dzieciom? :)