Na wyjeździe #3

04 listopada 2013 13:51
U mnie dziś panowie fachowcy, PDP i ja mamy powiew świeżości :) Towarzyski i dosłowny, bo często biegają do auta przed domem. No i nie muszę wymyślać o czym tu zagadać do PDP. Goście biegają od piwnic po dach, czuję nie tylko świeże powietrze, ale i jakby życie na dzień powróciło do tego miejsca. Na co dzień tylko ja biegam po schodach, robię zamęt,ruch.
04 listopada 2013 14:09
No to jestem w De. Tym razem do Bożego Narodzenia. Na święta chcę zjechać do domu, bo od dwóch lat nie byłam na żadnych.
04 listopada 2013 14:11 / 1 osobie podoba się ten post
Hej Giunta :) Cieszę się, że szczęśliwie do DE dotarłaś :)
04 listopada 2013 14:28 / 1 osobie podoba się ten post
sas-anka

Czyli na naszej zwykłej polskiej kwaśnej śmietanie to ciastko nie wyjdzie? Nie da się zastąpić? Podpowie ktoś... Pod spodem jest jeszcze napisane warmebehandelt (a umlaut), czyli że można łączyć z gorącym i się nie warzy? dobrze kombinuje?

Przeczytaj o Schmandzie tu: http://de.wikipedia.org/wiki/Schmand i tu: http://pl.wikipedia.org/wiki/Cr%C3%A8me_fra%C3%AEche
Spróbuj śmietankę 36% zmieszać z 2 łyżkami maślanki i pozostawić na noc w ciepłym miejscu, aż zgęstnieje. Crème fraîche jest w zasadzie czymś w stylu Schmandu.
A przy okazji, że się pytałaś nie bedę już kupować tych naszych dziwnych śmietan z jakąś mąką, tylko zrobie sobie sama i będę miała jako dodatek. Przeważnie kupowałam 36 % bo te wszystkie zagęszczone to mi na mąkę smakują a kosztują jak śmietana.
04 listopada 2013 15:14 / 2 osobom podoba się ten post
giunta

No to jestem w De. Tym razem do Bożego Narodzenia. Na święta chcę zjechać do domu, bo od dwóch lat nie byłam na żadnych.

Witaj,jestes i sie ciesze ,ze cala i zdrowa dojechalas:)
Do swiat zleci jak z bata strzelil,a potem choinka,pierogi i prezenty i przede wszystkim Bliscy,ktorych kochasz i z Nimi spedzisz ten piekny czas:)
04 listopada 2013 15:20 / 4 osobom podoba się ten post
Cześć Giunta.
Poszłam sobie na spacerek. Wieje od wczoraj okrutnie. No ale muszę się wreszcie ruszyć i poprawić swój nastrój. Okazało się jednak, że najlepszym poprawiaczem wstrętnego nastroju jest ..... hehe bombonierka !!! Nie ma to jak wisienki w gorzkiej czekoladzie zakrapiane !!! Pycha !!
I teraz mi jest dobrze ;-)))
04 listopada 2013 15:20 / 2 osobom podoba się ten post
Cześć Giunta.
Poszłam sobie na spacerek. Wieje od wczoraj okrutnie. No ale muszę się wreszcie ruszyć i poprawić swój nastrój. Okazało się jednak, że najlepszym poprawiaczem wstrętnego nastroju jest ..... hehe bombonierka !!! Nie ma to jak wisienki w gorzkiej czekoladzie zakrapiane !!! Pycha !!
I teraz jest mi dobrze ;-)))
04 listopada 2013 15:22
Mycha

Cześć Giunta.
I teraz jest mi dobrze ;-)))

jak Tobie malo trzeba by bylo Ci dobrze:)
04 listopada 2013 15:23 / 1 osobie podoba się ten post
giunta

dojechalas w calości, to fajnie:)o jedną Nas wiecej
04 listopada 2013 15:24
kaska_45

jak Tobie malo trzeba by bylo Ci dobrze:)

I cieszę się z tego. Niech tak zostanie jak najdłużej. Ale to krótkotrwałe jest, nie da rady .....
04 listopada 2013 18:02
Dobre :)
04 listopada 2013 18:07
A Janinkę też widzę ,jest w okienku:):),znikła??
04 listopada 2013 18:12 / 2 osobom podoba się ten post
Wyczytałam dzis ,ze statystycznie w listopadzie ,w PL jest zaledwie 39godzin ze słońcem!!!Nic dziwnego ,że nastroje padaja ludziskom:(Trzeba jaokś przetrwać te pozostałe 26:)W grudniu będzie lepiej, bo mimo zimy to optymistyczny miesiąc i jaśniejszy -promienie sloneczne odbijają się od śniegu i jest jaśniej:)Tzn.tak naprawdę wcale nie jest,ale nasze ludzkie oko tak to odbiera:)
04 listopada 2013 18:20
Jest tyle łądnych zdjęć porsche, neoczapkowanych ;-))) poszukaj łądnego, czerwonego bez czapki skoro nie chcesz. 
04 listopada 2013 18:58 / 1 osobie podoba się ten post
giunta

Witaj po drugiej stronie Odry Giunta :)
Spokojnej pracy !!!