Na wyjeździe #3

13 listopada 2013 21:36 / 1 osobie podoba się ten post
kacha25

macie moze ten fim dostepny na necie chetnie bym obejrzała

Kasiu sprawdziłam dla Ciebie (ewentualnych innych zainteresowanych) adres, bo wydawało mi się, że ten film dok.o opiekunkach ze wschodu kiedyś już w necie oglądałam.
Proszę bardzo:
http://www.srf.ch/player/tv/dok/video/hilfe-aus-dem-osten-pflegemigrantinnen-in-der-schweiz?id=e76f1f35-fe6c-4c7d-9fb9-e2a5f9627429
:)

13 listopada 2013 21:47
Ty glupia:O:O:O:O?????????????????????????????ß
Ja na wyjezdzie,tesknie,placze a Ty mnie tu matematyka maltretujesz?No wiesz,ja dla Ciebie serce,a Ty mnie Matma?Ide plakac....hlip,hlip:(:(:(
13 listopada 2013 21:58
kasia63

Dla tych wszystkich ,które kochają i akceptują swoje wagowe nadwyżki:):):)

Jesień nie sprzyja figurce
Więc tańczyć nie będe na rurce:):):)
Mych kilogramów zwały
Przez zimę będa mnie grzały:):):)
Gdy wiosną słonko zaświeci
Może mnie dieta podnieci
Lecz dziś ,gdy za oknem szaro
Obżeram się pełna parą
I w nosie mam kilogramy!!!
Jesienią się nie odchudzamy!!! :):):):)

Kasiu to ja prosze o cos takiego żebym zaakceptowała swoje wagowe obnizki....pliiiissss :)
13 listopada 2013 22:02 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Dla tych wszystkich ,które kochają i akceptują swoje wagowe nadwyżki:):):)

Jesień nie sprzyja figurce
Więc tańczyć nie będe na rurce:):):)
Mych kilogramów zwały
Przez zimę będa mnie grzały:):):)
Gdy wiosną słonko zaświeci
Może mnie dieta podnieci
Lecz dziś ,gdy za oknem szaro
Obżeram się pełna parą
I w nosie mam kilogramy!!!
Jesienią się nie odchudzamy!!! :):):):)

Kasia jest boska za te wierszyki, jutro robię lasagne a co tam:)Jesienią się nie odchudzamy:)Dobre to mi się podoba, jutro ide do ALDIEGO po moja ulubiona czekoladę kokosową mniam mniam
13 listopada 2013 22:07
wikil

jako że to temat o pomocy, to dziewczyny poradźcie co mam zrobić.
nigdy nie miałam problemów ze skórą, a od kiedy tu jestem moje dłonie to jakaś tragedia :(
jest tutaj okropna woda, kamien się osadza wszędzie od razu i to chyba od tego, staram się wszystko robić w rękawiczkach, ale wiadomo że po każdej toalecie dziadków i tak dokładnie myje ręce. używam mydła specjalnego z apteki, mam swój sudocrem i zwykły krem do rąk ale to dalej nic :(
dzisiaj po prostu pękła mi skóra i szczypie jak cholera
znacie jakieś dobre specyfiki?

Mam to samo jak zaczyna robic sie zimno i jak zaczynam np palic w piecu. W DE w sklepie Dm dostalam krem Balea (Hand & Nagel balsam Kamille) I podzialał cudownie. Kupilam najpierw probke a jak zobaczyłam efekty to dokupiłam większe opakowanie. Ale wiesz...każdy ma inną skóre...
13 listopada 2013 22:33
hagia

Kasiu sprawdziłam dla Ciebie (ewentualnych innych zainteresowanych) adres, bo wydawało mi się, że ten film dok.o opiekunkach ze wschodu kiedyś już w necie oglądałam.
Proszę bardzo:
http://www.srf.ch/player/tv/dok/video/hilfe-aus-dem-osten-pflegemigrantinnen-in-der-schweiz?id=e76f1f35-fe6c-4c7d-9fb9-e2a5f9627429
:)

DZIĘKUJE PIEKNIE haga:)
13 listopada 2013 22:38
kacha25

DZIĘKUJE PIEKNIE haga:)

Nie ma za co :)

13 listopada 2013 23:43 / 1 osobie podoba się ten post
aniananowo

Kobitki wysłałam , ale że załączniki zwlaszcza jeden dośc spore nie wiem czy doszło.Sprawdżcie i dajcie znać:))

Dziękuję za książki.Do mnie doszły.Odsyłam coś w rewanżu,ale ze duże woooolno idzie.
BTW
Znalazłam alternatywę dla bardzo drogich na amazonie okładek do kindla.Jak się wróci do domciu można sobie fundnąć na allegro za niewielkie pieniądze.NIektóre mają nawet lampkę O_o

http://allegro.pl/listing/listing.php?string=kindle+pokrowiec
13 listopada 2013 23:52 / 1 osobie podoba się ten post
a na nudę...warto zabrać ze sobą dysk zew. a na nim sporo filmów.Ja mam nawet klasyki typu "Kleopatra", "Lot nad kukułczym gniazdem" czy "Kto się boi Wirgini Woolf".Jak jestem w swoim pokoju to się zupełnie nie nudzę...powiem nawet,że czas mi spierdziela za szybko i nie oplaca mi się spać, bo wtedy mogę sobie pobyć sama ze sobą. Jak siedzę z babcią, to zegar chodzi do tyłu Andrea załóż słuchaweczki na uszy i włącz sobie jakiś dobry film
13 listopada 2013 23:57 / 2 osobom podoba się ten post
Polneta

a na nudę...warto zabrać ze sobą dysk zew. a na nim sporo filmów.Ja mam nawet klasyki typu "Kleopatra", "Lot nad kukułczym gniazdem" czy "Kto się boi Wirgini Woolf".Jak jestem w swoim pokoju to się zupełnie nie nudzę...powiem nawet,że czas mi spierdziela za szybko i nie oplaca mi się spać, bo wtedy mogę sobie pobyć sama ze sobą. Jak siedzę z babcią, to zegar chodzi do tyłu :-)Andrea załóż słuchaweczki na uszy i włącz sobie jakiś dobry film :-)

No wlaczyla i sie tak wyspala,ze teraz do rana bedzie chasac hahahahaha:D:D:D:D:D:D Najlepsze jest to,ze Andrei PDP nawet nie zauwazyla jak Andrea sie wysypia hahahahahahahahah:D:D:D:D:D:D:D:D:D
To jest dopiero Stella,ja pierdziele:)
14 listopada 2013 00:24 / 2 osobom podoba się ten post
ciekawostka Amerykańska gwiazda rockowa Tina Turner, która od blisko 20 lat mieszka w Szwajcarii, rezygnuje z amerykańskiego obywatelstwa - informuje dziennik "Washington Post". Jak podaje dziennik, Turner odwiedziła 24 października ambasadę USA w Bernie, gdzie podpisała "deklarację o dobrowolnym zrzeczeniu się obywatelstwa USA". Zgodnie z raportem ambasady, na który powołuje się "Washington Post", gwiazda miała oświadczyć, że "nie łączą jej już ze Stanami Zjednoczonymi silne więzi, poza rodzinnymi, i nie planuje w przyszłości mieszkać w USA". Legendarna gwiazda, która za kilka tygodni kończy 74 lata, od prawie dwudziestu lat mieszka w Szwajcarii i nauczyła się płynnie mówić po niemiecku. W kwietniu tego roku przyjęła szwajcarskie obywatelstwo, a w lipcu poślubiła swego młodszego o 16 lat partnera Erwina Bacha, po 27 latach wspólnego życia. ha ha ha niemiecki rulezzzz
14 listopada 2013 07:58
aniananowo

Ja Zosiu jestem w trakcie wysylania książek:)) niemożliwe żebys dostala:))

Zosiu dostałas odemnie 3 meile z książkami też.
14 listopada 2013 07:59
aniananowo

Kobitki wysłałam , ale że załączniki zwlaszcza jeden dośc spore nie wiem czy doszło.Sprawdżcie i dajcie znać:))

Aniu dzięku, wszystkie działają.
14 listopada 2013 08:40 / 2 osobom podoba się ten post
Dzien doberk w ten mglisty poranek wpadłam sie przywitac i lece jade galej załatwiac sprawy w miescie ech uroki mieszkania na wsi!!! Pare dni temu byla mowa o tym,ale jakos mialam duzo pracy i nie mialm czasu napisac zawsze cos mnie odciagnelo!!! Sa plusy i minusy tego  Akurat ja niziutkie opłaty traktycznie tylko podatek na cały rok gdzie nie wychodzi 200zł.- ale trzeba opał kupic palic !!!Nie wyskocze do sklepu jak mi cos braknie musze co załatwic w banku lub inne musze jechac czasami ekstra nie zawsze uda sie połaczyc z zakupami lub czym podobnym no i szukajac pracy bez samochodu prawojazdow nie da sie nasza komunikacja upadła .Smrodow co prawda nie ma bo gospodarze poszli do pracy gdzies indziej i pozucili prace na roli bo sie nie opłac.!!! Jednak szczerze wolała bym w miescie mieszkac.Ale nie mozna miec wszystkiego.I tyle co ja kasy włozyłam w remont domku a jeszcze włoze to bym kupiła nie takie teraz mam 84metry ale ze wzgledow na corke gdy kiedys zostanie sama,bezemni to po prostu nie zarobi na opłaty w miesci .byc moze sie myle ale juz rozmawiałam z nie o tym jest tego samego zdania .Tak gdyby miała prace za granica to tak nie mowie wiec na wsi dobrze ale w miescie lepiej!!! A teraz moi drodzy miłego spokojnego dnia bezstresowego usmiechnietego dnia zycze wszystkim:))))))))))))))))
14 listopada 2013 08:50
A ja się właśnie zorientowałam, że odwaliłam nocne czuwanie na forum. Zapomniałam kompa wyłączyć, biedny mąż PDP będzie większy rachunek za prąd płacił ;-) Dzień doberek Kochane Opiekunkowo. Dzisiaj u mnie Matki Boskiej Pieniężnej :)