Na wyjeździe #3

13 listopada 2013 18:32 / 3 osobom podoba się ten post
wikil

włąsnie nic ich nie interesuje, telewizor beee, gry nie, karty nie ;/
na spacer nie chce iśc, chociaż spokojnie mogłabym dziadka na wózku a ją przy rolatorku, no ale nie chce ;/

nie mam pomysłów serio :(

Nic na siłę!Nie chce to nie,nie zmuszaj do niczego!Ty masz tylko zadbać ,żeby PDP mieli czysto,sucho ,bezpiecznie i głodni nie chodzili.Jak nie maja chęci na aktywnosc i chca życ w swoim światku to zostaw to tak.Starosc ma swoje prawa i prawo do nic nie robienia jest jednym z nich.
13 listopada 2013 18:35
niby tak Kasia63, ale później jest cały dzień marudzenia że ona pół nocy nie spała, a sama się do tego przyczynia
musze porozmawiać chyba z córką co mam robić, bo z 1 strony fajnie, od 18 do 6 rano mam wolne, ale z 2 to troche przykre
13 listopada 2013 18:45 / 1 osobie podoba się ten post
wikil

niby tak Kasia63, ale później jest cały dzień marudzenia że ona pół nocy nie spała, a sama się do tego przyczynia
musze porozmawiać chyba z córką co mam robić, bo z 1 strony fajnie, od 18 do 6 rano mam wolne, ale z 2 to troche przykre

Porozmawiać mozesz ,ale na pozytywne efekty bym nie liczyła.A co tu przykrego?Nie jestes KO i nie musisz PDP,kiedy wyraźnie tego nie chca organizowac zajęć-widocznie dobrze im tak jak jest.A że marudzi?A którzy starzy ludzie nie marudzą?Trudno.Nie bierz tego do siebie,pracuj,zliczaj,odliczaj i tyle.Po co się aż tak spinać????
13 listopada 2013 18:55
a bo to mój 1 wyjazd i chce chyba wszystkim dogodzić :)
jutro wybieram się do miasta na małe zakupki, musze do aldi po doładowanie podjechac, bo tutaj niestety tylko netto jest
13 listopada 2013 18:57
wikil

a bo to mój 1 wyjazd i chce chyba wszystkim dogodzić :)
jutro wybieram się do miasta na małe zakupki, musze do aldi po doładowanie podjechac, bo tutaj niestety tylko netto jest

Oj,pilnuj się i za bardzo nie dogadzaj bo rozpieścisz ,zagłaskasz i następna będzie miała hardkorr!!!!!!I czytaj forum -to opiekunkowa kopalnia wiedzy:):):):)
13 listopada 2013 18:58
Acha dzieki jestes bezcenna skarbnica wiedzy miłego wieczorku i dobranoc wszystkim:)))))))))))))
13 listopada 2013 19:02 / 1 osobie podoba się ten post
oj nie kasia, o to sie nie martw
nie daje sobie wejść na glowe :)

synowa się mnie zapytała czy okna mogę umyć, to od razu ze nie i koniec, troche była zdziwiona ale ok :)
13 listopada 2013 19:03 / 1 osobie podoba się ten post
A ja napiszę Haneczce, że wierzę w pecha 13 a 13 grudnia szczególnie, bo złamałam w tym dniu rękę a pięć lat później też 13 grudnia tą samą rękę poparzyłam. Bliznę mam do dziś, na szczęście nie pomarszczoną, bo na dobrego lekarza trafiłam. I wierzę w przesądy i zabobony, nie jakoś fanatycznie ale jak coś się zdarza nie po mojej myśli to zganiam na czarne koty, księżyc w pełni, kupione przez kochango buty itp, itd.
13 listopada 2013 19:04 / 1 osobie podoba się ten post
zeby zrobic przelew musisz podac nr swift banku tu mozesz znalezc taki nr swojego banku i póxniej podajesz dane konto http://www.swift-iban.com/kod-swift.php
13 listopada 2013 19:10
aniananowo

Pozamawialam wcozraj trochę ksiązek, tzn prosilam syna ,żeby mi coś ściągnął.Ostatnio sie wszytskie otworzyły , teraz też powinno.Jak któs chętny to wyśle na pocztę.

Ja jestem chętna na taki prezent przecież Mikołaj nie długo:):):)

13 listopada 2013 19:29
A ja właśnie wymyślam kalendarze adwentowe dla najbliższych tzn. co włożyć do 24 woreczków, żeby było miło i śmiesznie i żeby nie wydać całej 6-cio tygodniówki ;-) Spodobał mi się ten zwyczaj w De
13 listopada 2013 19:29
jako że to temat o pomocy, to dziewczyny poradźcie co mam zrobić.
nigdy nie miałam problemów ze skórą, a od kiedy tu jestem moje dłonie to jakaś tragedia :(
jest tutaj okropna woda, kamien się osadza wszędzie od razu i to chyba od tego, staram się wszystko robić w rękawiczkach, ale wiadomo że po każdej toalecie dziadków i tak dokładnie myje ręce. używam mydła specjalnego z apteki, mam swój sudocrem i zwykły krem do rąk ale to dalej nic :(
dzisiaj po prostu pękła mi skóra i szczypie jak cholera
znacie jakieś dobre specyfiki?
13 listopada 2013 19:31 / 1 osobie podoba się ten post
wikil sudokrem wysusza. Krem z neutrogeny do suchych rąk jest bardzo dobry :)
13 listopada 2013 19:41
o kurcze
a jak jak głupia się nim smaruje, myślałam nawet ze pomaga!
jutro poszukam w sklepie czegoś z neutrogeny bo faktycznie zawsze dobrze na mnie działały ich kremy i pomadki
13 listopada 2013 19:51
aniananowo

Pozamawialam wcozraj trochę ksiązek, tzn prosilam syna ,żeby mi coś ściągnął.Ostatnio sie wszytskie otworzyły , teraz też powinno.Jak któs chętny to wyśle na pocztę.

Poprosze ,kontakt w profilu.Dziekuje .