Na wyjeździe #3

16 listopada 2013 20:28 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

"Kość Ramu już Bsodów nie powoduje,bo zaktualizowałam BIOS" - to niby po naszemu???hę!

Jak ja bym chciała posługiwać się takimi terminami i jeszcze wiedziec, co to znaczy!!!:))
16 listopada 2013 20:30
emilia

Zmienialasc kosc? Ja teraz nie testuje nowych wydan, siedze na ostatnim LTS, przynajmniej moge Unity potestowac, w domu zostawilam do uzytku staruszka, na ktorym caly czas katuja 10.04, bo wiecej ten blaszak nie pociagnie, a swojego blaszaka schowalam do szafy.

Zmieniałam na poprzednim wyjeździe,na 2 GB Corrsair DDR 2,komputer przyspieszył,ale zaczęły mi BSOD-y wyskakiwać.Nie mogłam znaleźć przyczyny,podejrzewałam wszystko co mozliwe,a minidumpy wyraźnie na problem sprzętowy wskazywały.Testowałam obydwie kości memtestem,o dziwo,na obydwu były błędy,ale stara kośc nie sprawiała problemów.Po powrocie do Polski przetstowałam obydwie na laptopie syna,no i obydwie okazały się ok.Everest wskazał jedynie potrzebę aktualizacji BIOSU.Zrobiłam to ,no i teraz wszystko smiga
16 listopada 2013 20:31
RAM - pamiec operacyjna kazdego komputra, Bad Sectors - uszkodzone sektory, BIOS - takie cus, co u niektorych, przewaznie na blaszakach (komputer stacjonarny), lata po ekranie, zaraz po uruchomieniu maszyny, przewaznie na czarnym tle biale literki, tam jest glowna sila rozruchowa kazdego komputra. Tina zaktualizowala ten podstawowy rozrusznik, dzieki czemu zniknely teorertycznie uszkodzone sektory.
Teraz juz wszystko jasne ??? Zartuje, oczywiscie !!!
16 listopada 2013 20:32
emilia

To nie jezyk Ubuntu !!! To kazdego komputra !!! 

Ino z Czarnego Lądu;-)).Jakby się kto pytał:D
16 listopada 2013 20:35
tina 100%

Zmieniałam na poprzednim wyjeździe,na 2 GB Corrsair DDR 2,komputer przyspieszył,ale zaczęły mi BSOD-y wyskakiwać.Nie mogłam znaleźć przyczyny,podejrzewałam wszystko co mozliwe,a minidumpy wyraźnie na problem sprzętowy wskazywały.Testowałam obydwie kości memtestem,o dziwo,na obydwu były błędy,ale stara kośc nie sprawiała problemów.Po powrocie do Polski przetstowałam obydwie na laptopie syna,no i obydwie okazały się ok.Everest wskazał jedynie potrzebę aktualizacji BIOSU.Zrobiłam to ,no i teraz wszystko smiga

I Ubuntu nie widzi wiekszej kosci, czy ma jakies ogolne problemy, a ktore Ubuntu? Wiesz co, przypuszczamn, ze dysk masz podzielony "jak sie nalezy", to mysle ze przeinstalowanie samego systemu (Ubuntu) powinno pomoc. Wiem, ze to Windows, ze reinstalacja, to nie jest zloty srodek, albo pomoze, albo Linuks jest bardziej "przewrazliwiony".
16 listopada 2013 20:40 / 1 osobie podoba się ten post
Tina i Emilia - Nie kocham Was!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
16 listopada 2013 20:53
kasia63

No, nie!!!!!! Ratunku, wez, nie gniewaj sie, ja Ciebie kocham !!!!!
16 listopada 2013 21:02
emilia

No, nie!!!!!! Ratunku, wez, nie gniewaj sie, ja Ciebie kocham !!!!!

A ja to nawet nie smiem Was Emilio i Tino kochac:(
Czuje sie jak glupi cwok:(
16 listopada 2013 21:05 / 2 osobom podoba się ten post
hogata76

A ja to nawet nie smiem Was Emilio i Tino kochac:(
Czuje sie jak glupi cwok:(

Się nie czuj!!!!!!!!!!!Na pewno jest coś na czym te dwie ,porozumiewające się językiem niezrozumiałym dla zwykłego śmiertelnika,się nie znają!Na pewno jest! Musi być!Ich pięta achillesowa:):):):)
16 listopada 2013 21:08
Wszystkich?????Bo ja nie wszystkich:):):):)
Mają ,na bank,każdy ma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
16 listopada 2013 21:09
No pewnie ze ja kocham Was,ale Emili i Tiny az sie przerazilam:(
Powaznie,ja piernicze,ja w ogole nie wiem o czym One rozmawiaja:(I dlatego czuje sie jak CWOK:(
16 listopada 2013 21:09
emilia

I Ubuntu nie widzi wiekszej kosci, czy ma jakies ogolne problemy, a ktore Ubuntu? Wiesz co, przypuszczamn, ze dysk masz podzielony "jak sie nalezy", to mysle ze przeinstalowanie samego systemu (Ubuntu) powinno pomoc. Wiem, ze to Windows, ze reinstalacja, to nie jest zloty srodek, albo pomoze, albo Linuks jest bardziej "przewrazliwiony".

Z Ubuntu nie ma właśnie problemów ,ani teraz,ani tuż po wymianie kości nie spostrzegłam,może za mało pracowałam na tym systemie.A to Ubuntu 11,zainstalował mi syn,kiedy miał w posiadaniu mojego netbooka,jak w jego lapku grafika padła.I on mnie przekonał do Ubuntu,bo wczesniej uzywałam tylko Windowsa.
16 listopada 2013 21:11
kasia63

Się nie czuj!!!!!!!!!!!Na pewno jest coś na czym te dwie ,porozumiewające się językiem niezrozumiałym dla zwykłego śmiertelnika,się nie znają!Na pewno jest! Musi być!Ich pięta achillesowa:):):):)

No nie wiem,czytam i czytam Wszystke Ich posty i wiesz co i no glupia jestem:(
Ciebie i Wiele innych tez zaliczam do tych,co to przy Nich jestem CWOK:(
16 listopada 2013 21:13 / 3 osobom podoba się ten post
hogata76

No nie wiem,czytam i czytam Wszystke Ich posty i wiesz co i no glupia jestem:(
Ciebie i Wiele innych tez zaliczam do tych,co to przy Nich jestem CWOK:(

Dla mnie też Ubuntu to jakies plemie afrykańskie, a kość to ta dla psa:)))
16 listopada 2013 21:15
kasia63

A ja Ciebie i owszem;-).