Na wyjeździe #3

27 września 2013 21:09 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Chyba nadal jednak 666, z Apokalipsy Sw  Jana, liczba Bestii, jeden z symboli satanizmu?

Oj kochana moja :)) Ja wiem ale oglądałam film "End of days" :)) I tam tak powiedział pewien świętobliwy zakonnik :))
27 września 2013 23:28
Spokojnej nocy wszystkim chociaz wszyscy chyba juz pouciekali spac:))))))))))))))Dobranoc
28 września 2013 01:39 / 1 osobie podoba się ten post
Może od jutra jak mądre wyspane głowy już wstaną, to mnie poratują,
u mnie to zawsze musi się coś dziać.

Kupiłam sobie w PL nowe czarne legginsy, wyjatkowej urody.
Miałam je dzisiaj pierwsze na tyłku i drobna katastrofa, jak mówi moja Omcia,

Robiłam obiad w kuchni goraca, trochę się zapociałam też prz podawaniu.

Obiadek jemy przy fotelach i kanapie ze sztucznej, beżowej skórki - śliczności.

No i właśnie podnoszę tyłek z tego cuda i !!!!!!dojrzałam dziwne czarne plamki, plameczki, na Opciów kanapie.
Noż kurede puscia mi farba ze spodni, musiała mi się od tego biegania popo spocić./ co za bubel, jescze nie prałam ich.

Ratowałam to ;
1 / Ariel w spreju odplamiacz taki -cudo wywabił mi czerną farbę z wykładziny dywanowej
2/ Essig Ranigger
3/środek do czyśczenia srebra
4/ CIF

Mam jeszcze zel kibelkowey, ale tu obawiam śię ze ten żeżre wszysko

Wzywam od rana karnie cała w pelnym rynszturku, robie zebranie i nie wypuszaczę do czasu rozwiązamia problemy.
Kto chętny, to już teraz zwalniam w celu przeszukiwania /twórczego/ zasaobnośbi sieci.

Dla pierwszego wynalazcy /warunek wszyskie plamy odchodzą w niebyut /----wczasy u mnie na stelli 7 dni, mój prowiant, spanie, kąpiel po prysznicem,atrakcje na mieście.

A jak będzię super gadać po niemieckiu i prowadzić rozwody filozoficzne na temat ANGELI, spraw socjalnych itp. to Opcia
skłonny jerst taką dzievcinę zaadoptpwać

Spijcie moje kochane, śpijcie, mam nadzięję że rankiem przy tylu mmysłach coś się urodzi.

Moje opcie jeszcze tego nie widziewli, bo to moje miejsce do siedenia, naraziue zakrywam podusią.
28 września 2013 04:58
scarlet sprobuj "sil" to też odplamiacz ;)) Opiekunkowo miłej soboty ;)))))))
28 września 2013 06:25 / 1 osobie podoba się ten post
Do czyszczenia skóry dobra jest woda z detergentem,mleczko do demakijażu,a potem wyczyszczone miejsce należy kremem potraktować.Przyznam się ,że stosowałam tą metodę do skórzanych rękawiczek ,ale nie wiem jak z obiciem,no i w Twoim przypadku Scarlet jest plama z barwnika.Doczytałam się,że takie plamy na skórze usuwa się spirytusem,potem traktuje się detergentem,a potem się natłuszcza,ale w praktyce nie wiem jak to działa.Osobiście plamy z barwnika,to traktowałam na początek po prostu wodą utlenioną,ale trzeba to robić ostrożnie.
28 września 2013 07:16
witam i miłego dzionka życzę.
28 września 2013 07:17
Dzien doberK!!! no i juz mamy sobote . zapowiada sie w miare pogoda.Obiadek zaplanowany mamy gotowac zupe z dzikiego bzu ja nigdy nie gotowałam sama nawet w Pl nie robiłam z tego soku choc słyszałam ze jest nawet dobry na przeziebienie,no i do tego kluse z kaszy manny te akurat robie nauczyłam sie tu i mi smakuja,no a po obiadku pojade zobaczyc 5 kil.dalej jest Oktober fest, no a poznie to jak z bicza strzelił za nim sie obejrze bedzie wieczur,koniec dnia szybko prawda hehe:))) Napisac szybko no dobra kto tam wstał to moze wspolna gimnastyka, kawka,bedzie miło razem ,samemej tez idzie ,ale hymmmmmmm z kolezankami z forum jeszcze lepiej,kochani wyjezdajacym szerokosci,nam wytrwałosci oby dni w mitutki sie zamieniły,a kolezanki szczesliwe były miłego spokojnego dnia zycze wszystkim:)))))))))))))))))))))
28 września 2013 08:24
scarlet

Może od jutra jak mądre wyspane głowy już wstaną, to mnie poratują,
u mnie to zawsze musi się coś dziać.

Kupiłam sobie w PL nowe czarne legginsy, wyjatkowej urody.
Miałam je dzisiaj pierwsze na tyłku i drobna katastrofa, jak mówi moja Omcia,

Robiłam obiad w kuchni goraca, trochę się zapociałam też prz podawaniu.

Obiadek jemy przy fotelach i kanapie ze sztucznej, beżowej skórki - śliczności.

No i właśnie podnoszę tyłek z tego cuda i !!!!!!dojrzałam dziwne czarne plamki, plameczki, na Opciów kanapie.
Noż kurede puscia mi farba ze spodni, musiała mi się od tego biegania popo spocić./ co za bubel, jescze nie prałam ich.

Ratowałam to ;
1 / Ariel w spreju odplamiacz taki -cudo wywabił mi czerną farbę z wykładziny dywanowej
2/ Essig Ranigger
3/środek do czyśczenia srebra
4/ CIF

Mam jeszcze zel kibelkowey, ale tu obawiam śię ze ten żeżre wszysko

Wzywam od rana karnie cała w pelnym rynszturku, robie zebranie i nie wypuszaczę do czasu rozwiązamia problemy.
Kto chętny, to już teraz zwalniam w celu przeszukiwania /twórczego/ zasaobnośbi sieci.

Dla pierwszego wynalazcy /warunek wszyskie plamy odchodzą w niebyut /----wczasy u mnie na stelli 7 dni, mój prowiant, spanie, kąpiel po prysznicem,atrakcje na mieście.

A jak będzię super gadać po niemieckiu i prowadzić rozwody filozoficzne na temat ANGELI, spraw socjalnych itp. to Opcia
skłonny jerst taką dzievcinę zaadoptpwać

Spijcie moje kochane, śpijcie, mam nadzięję że rankiem przy tylu mmysłach coś się urodzi.

Moje opcie jeszcze tego nie widziewli, bo to moje miejsce do siedenia, naraziue zakrywam podusią.

Nie chcę Cię martwić, ale nie wiem czy w tym przypadku to tylko duża dekoracyjna poduszka nie jest jedynym rozwiązaniem... lub tym podobne  - czyli zakryć plamę....)))))
28 września 2013 08:33 / 1 osobie podoba się ten post
Zabrudzona kanapa.
Jeśli pokryta jest jasną skórą, można wybielić plamę. Robi się to za pomocą wodnego roztworu nasyconego z kryształów kwasu szczawiowego. O wykonanie takiego roztworu można poprosić aptekarza. Roztwór rozcieńczamy z wodą w proporcjach 1:1. Następnie nanosimy na plamę. Pozostawiamy na parę minut, po czym wycieramy czystą, wilgotną ściereczką. Wybielacze są szkodliwe dla skóry, przed zastosowaniem na plamę należy sprawdzić ich działanie na mało widocznym fragmencie skóry.:)
28 września 2013 08:36
Dzien piękny i dobry. 17st juz ,a ma byc 25st. Bodensee jeszcze spowite lekką mgłą ale w powietssrzu unosi się ciepłe powietrze. Spokojnego dnia wszystkim źyczę
28 września 2013 08:45 / 1 osobie podoba się ten post
Witam i życze miłego dnia !! Siedzę już na walizkach , wyjazd za 2 godz chociaż autobus mam z Zurichu dopiero po południu . Ale dziś ciąg dalszy zwiedzania miasta z rodziną byłej juz podopiecznej . Szwajcaria żegna mnie niezłą pogodą - jak wszystko pójdzie dobrze wrócę w przyszłym roku ale do innego kantonu .Spokojnej pracy wszystkim życzę !!
28 września 2013 08:54
Nie , wracam szybciej ale chyba do DE - jednorazowo pewnie . Tamta opcja to dopiero później aktualna.
28 września 2013 11:44
No zagońcie mnie do roboty...:) Obiad nastawiony, pan Skarb studiuje gazete (cały dzien ją bedzie studiowal z przerwami na jedzenie, konwersację i wiadomości w TV) pani Skarb poleguje w salonie i czyta nową powieść...powinnam ogarnąc swoje tymczasowe mieszkanie ale MI SIE NIE CHCE!!!
28 września 2013 11:50
Witam Opiekunkowo:) Smutasa mam choc dzień za oknem piekny..... moja siestra bierze dzisiaj ślub...., a ja w DE no co za masakra.... jak sobie pomysle o niej to az mi sie łza w oku kręci.... mój facet do domu juz dojechał, a ja w DE i znowu powiem co za masakra.....powinnam sie czyms zając to moze samopoczucie mi sie poprawi, ,,,,WSZYSTKIM UDANEGO DZIONKA ŻYCZĘ:)
28 września 2013 11:55
Asik

No zagońcie mnie do roboty...:) Obiad nastawiony, pan Skarb studiuje gazete (cały dzien ją bedzie studiowal z przerwami na jedzenie, konwersację i wiadomości w TV) pani Skarb poleguje w salonie i czyta nową powieść...powinnam ogarnąc swoje tymczasowe mieszkanie ale MI SIE NIE CHCE!!!

Oj tam:) ogarniesz jak Cie najdzie -swiat sie przecież nie zawali jak dziś tego nie zrobisz:):)Luzik:):):)

Czarna  - nie smutaj sie ,nie jestes odosobniona -wszystkich nas omija wiele zdarzeń rodzinnych,ślubów,chrzcin,świąt.....przykre to ,ale same tak przeciez wybrałysmy....Głowa do góry!:):):)