Na wyjeździe #3

15 września 2013 18:48 / 1 osobie podoba się ten post
Dobrze uposażeni, a dla takich pracujemy, budowali z reguły domek na przedmieściach, ta ja tak mam do tej pory
15 września 2013 18:59 / 1 osobie podoba się ten post
No i większe miasta "obskakuje" Misiek ;-)))
15 września 2013 19:04
kochane opiekunkowo jak wczoraj pisalam juz jestem w Heilbronn mialam tylko 3 tyg w domku urlopku a tak sie zlozylo ze mialam urlopowac do 1 listopoda ale mojej zmienniczce odpalilo i zjechala do domu a ja znowu rodzinke zostawilam ciezka sprawa pozdrawiam wszystkich
15 września 2013 19:05
Aj te zmienniczki, trzymaj się!!!
15 września 2013 19:15
A ja to mieszkam w takiej dziurze,że już chyba bardziej dziurawa nie może być!!!Nie lubię takich miejsc,co prawda widoki mam ładne bo przy dobrej pogodzie moge zobaczyć lodowiec Zugspitze,ale co z tego,jak tu nudno strasznie....
15 września 2013 19:16
iwunia

A ja to mieszkam w takiej dziurze,że już chyba bardziej dziurawa nie może być!!!Nie lubię takich miejsc,co prawda widoki mam ładne bo przy dobrej pogodzie moge zobaczyć lodowiec Zugspitze,ale co z tego,jak tu nudno strasznie....

Gdzie dokładnie jestes?
15 września 2013 19:19
Ale to od niedawna cos sie pierniczy i nie wszystko:)
15 września 2013 19:22
MeryKy

Ja w jednym miejscu wywalczyłam pampers na noc. Ja w umowie miałam, że podopieczna przesypia całą noc. Czasem są jakieś wyjątki a ta chciała chodzić o 24 spać i jeszcze mnie co chwila gongiem budzić. Powiedzialam albo pampers albo ja wyjeżdżam za 2 tygodnie. Bo taki jest okres wypowiedzenia. No i wybrała pampers ale ja już do tego miejsca nie wróciłam. A wiecie czyja to wina że podopieczni się tak nad nami znecają to wina firm. Spojrzcie na ogloszenia. 24 na dobe do dyspozycji za jedyne 1400 euro. Polka ze słabym językiem. Ta podopieczna też była zdziwiona że ja bym chciala chociaż 6 godz sie przespac w ciagu nocy. Firmy robią z nas niewolnice. Tak to jest. Wszystko musimy same wywalczyć. Jak można nie zagwarantować chociaż kilka godzin snu dziennie? Ja rozumiem jakieś wyjątki, ale ciągle wstawać po nocach i za grosze na ogół? Dziewczyny co mają nóż na gardle sie na to zgadzają.

Co do plynów wieczorem to warto ograniczyć i przed spaniem np. o 18 albo 19 herbatka z pokrzywy ktora dziala moczopednie powinno byc 4 do 5 godz. w nocy spokoju. W Niemczech kupujesz Brennnessel Tee :))

och dzieki to cenna informacja jest.... herbatka z pokrzywy spróbuje do kolacji jej robic....
15 września 2013 19:25
Asik

Hogatka to my i Czarna z tego samego landu ?
I ja ciebie dobrze rozumiem :)) To z wczorajszej rozmowy :))

no na to wyglada ze tak .... ja tu jeszcze zgodnie z umową do 1 listopada posiedze........
15 września 2013 19:27
giunta

Gdzie dokładnie jestes?

Bernried am Starnberg 82347
15 września 2013 19:46 / 1 osobie podoba się ten post
Czarna....Hmmmmmmm,herbatka z pokrzywy jest moczopedna,wiec podanie jej okolo 18,bedzie skutkowalo w siusianie noca.Tobie chyba chodzi o to,zeby babuszka nie siusiala tak czesto noca.Albo ja zle zrozumialam Twoj i MeryKy post?
15 września 2013 20:16
Niedziela wlasciwie juz dobiega konca:D:D:D:D:D Ja juz wykapana,wybalsamowana,popijam herbatke:)Jeszcze 4 dni i wio nach Polen:)
15 września 2013 20:21
hogata76

Niedziela wlasciwie juz dobiega konca:D:D:D:D:D Ja juz wykapana,wybalsamowana,popijam herbatke:)Jeszcze 4 dni i wio nach Polen:)

Hogata aż zazdroszczę ja jeszcze 6 tygodni a kiedy tu wracasz,jest jakaś szansa na spotkanie u nas.
15 września 2013 20:26
mamusia2

Hogata aż zazdroszczę ja jeszcze 6 tygodni a kiedy tu wracasz,jest jakaś szansa na spotkanie u nas.

Planowo wracam 20-ego pazdziernika.Czyli miesiac w Pl.
15 września 2013 20:29
hogata76

Planowo wracam 20-ego pazdziernika.Czyli miesiac w Pl.

A póżniej kiedy będziesz w Polsce ja zjeżdżam z tąd 1 albo 4 listopada i będe w Polsce do 3 stycznia.