Na wyjeździe #3

16 listopada 2013 19:58 / 3 osobom podoba się ten post
Wiesiula

Moze nie informatyk, ale temat mu bardzo bliski i duza wiedza tez. 
jednakze mnie bardziej odpowiada cosik z normalana klawiatura wiec pewnie bedzie burzliwa dyskusja :)))

Wiesiulka a co tu dyskutowac  kurde blaszka - pracujesz?,zarabiasz? chcesz taki a nie inny? kup sobie!To przeciez Ty sama bedziesz z niego korzystałą-tak czy nie?????Wrrrrrrrrrr
16 listopada 2013 20:05
kasia63

Wiesiulka a co tu dyskutowac  kurde blaszka - pracujesz?,zarabiasz? chcesz taki a nie inny? kup sobie!To przeciez Ty sama bedziesz z niego korzystałą-tak czy nie?????Wrrrrrrrrrr

Kasia ja mowie o dyskusji o zaletach i wadach obu tych urzadzen, tak - pracuje, tak ja bede korzystala i napewno wynik bedzie zadawalajacy dla mnie w pierwszej kolejnosci :))))
16 listopada 2013 20:06 / 1 osobie podoba się ten post
Wiesiula

Kasia ja mowie o dyskusji o zaletach i wadach obu tych urzadzen, tak - pracuje, tak ja bede korzystala i napewno wynik bedzie zadawalajacy dla mnie w pierwszej kolejnosci :))))

Kamień z serca:),że nie jesteś PŻA:):):):)
16 listopada 2013 20:08
kasia63

Kamień z serca:),że nie jesteś PŻA:):):):)

Co to znaczy PŻA ?
16 listopada 2013 20:10
tina 100%

To lepiej zainwestować w netbooka niż w tablet.Ale muszę powiedzieć,że widywałam na allegro wyprzedaże nowych laptopów,albo używane o porządnych parametrach i korzystnej cenie.

Powtarzam sie - wlasnie z allegro kupilam poleasingowca, 15 cali, katuje go caly dzien, ma kamerke wbudowana, jest szybki, ma duzy dysk i nawet smieszne, bo smieszne, ale glosniczki tez posiada. Wszystko za mala kase. A i z legalnym Windows7, tyle, ze zaraz sobie moje ukochane Ubuntu dolozylam.
16 listopada 2013 20:11
barbarella

Co to znaczy PŻA ?

Posłuszna Żona Araba:):)Czytaj kilka postów wyzej:)
16 listopada 2013 20:11
Wiesiula

Moze nie informatyk, ale temat mu bardzo bliski i duza wiedza tez. 
jednakze mnie bardziej odpowiada cosik z normalana klawiatura wiec pewnie bedzie burzliwa dyskusja :)))

Są tablety do których można normalną klawiaturę Querty podłączyć,Asus ma coś takiego,Samsung.
16 listopada 2013 20:15
kasia63

Posłuszna Żona Araba:):)Czytaj kilka postów wyzej:)

Dzięki:)
16 listopada 2013 20:15
tina 100%

Są tablety do których można normalną klawiaturę Querty podłączyć,Asus ma coś takiego,Samsung.

ooo... wlasnie o czyms takim tez mowil ten moj Szanowny, ale wybaczcie ja niezbyt mocna w tym temacie jestem ... :) 

Tina dzieki ;) 
16 listopada 2013 20:16
emilia

Powtarzam sie - wlasnie z allegro kupilam poleasingowca, 15 cali, katuje go caly dzien, ma kamerke wbudowana, jest szybki, ma duzy dysk i nawet smieszne, bo smieszne, ale glosniczki tez posiada. Wszystko za mala kase. A i z legalnym Windows7, tyle, ze zaraz sobie moje ukochane Ubuntu dolozylam.

A też się czaję na taką okazję,chociaż własnie do mojego netbooka odczuwam jakiś sentyment,mimo że trochę nerwów mi zjadł.No,ale udało mi się go podkręcić.Kość Ramu już Bsodów nie powoduje,bo zaktualizowałam BIOS i wszystko gra.A na Ubuntu dobrze działał,jak miał jeszcze fabryczny RAM 1 GB.Ale bardzo korci mnie zakup czegoś o bardziej imponujacych parametrach.
16 listopada 2013 20:20
tina 100%

A też się czaję na taką okazję,chociaż własnie do mojego netbooka odczuwam jakiś sentyment,mimo że trochę nerwów mi zjadł.No,ale udało mi się go podkręcić.Kość Ramu już Bsodów nie powoduje,bo zaktualizowałam BIOS i wszystko gra.A na Ubuntu dobrze działał,jak miał jeszcze fabryczny RAM 1 GB.Ale bardzo korci mnie zakup czegoś o bardziej imponujacych parametrach.

Zmienialasc kosc? Ja teraz nie testuje nowych wydan, siedze na ostatnim LTS, przynajmniej moge Unity potestowac, w domu zostawilam do uzytku staruszka, na ktorym caly czas katuja 10.04, bo wiecej ten blaszak nie pociagnie, a swojego blaszaka schowalam do szafy.
16 listopada 2013 20:21
tina 100%

TINA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!po polsku prosimy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!W jezyku UBUNTU to se gadaj ze swoim kompem:):):):)
16 listopada 2013 20:21
kasia63

TINA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!po polsku prosimy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!W jezyku UBUNTU to se gadaj ze swoim kompem:):):):)

To nie jezyk Ubuntu !!! To kazdego komputra !!! 
16 listopada 2013 20:23
netbook jest dobry na podróż, bo mały i można schować do torebki
ale czasem fajnie jest zobaczyć sobie np film we 2 osoby, a na takim malutkim ekranie to już kiepsko, tak samo tablet

dlatego ja mówie, jakbym miała dużo kasy, to bym sobie takie zabaweczki kupiła :D jednak teraz, tylko laptop :)
16 listopada 2013 20:23 / 1 osobie podoba się ten post
emilia

To nie jezyk Ubuntu !!! To kazdego komputra !!! 

"Kość Ramu już Bsodów nie powoduje,bo zaktualizowałam BIOS" - to niby po naszemu???hę!