Na wyjeździe #3

27 września 2013 08:51
Asik

Ostatnio sie dowiedziałam że nie chodzi o 666 ale o 999 :)) Więc dla pewności jak sie zbliżysz do tej cyfry to tez sie przypomnij :)) I spij dobrze ...juz po strachu :))

Chyba nadal jednak 666, z Apokalipsy Sw  Jana, liczba Bestii, jeden z symboli satanizmu?
27 września 2013 09:17
Witam was cieplutko z zapizialej wsi gdzie niema zasiegu i wiatr hula dobry sasiad ozyczyl mi wi fi bym miala kontaskt z swiatem zyczliwych mi osob i rodziny,Sztela ciezka bardzo ale musze wytrzymac w dodatku moj pokoik to male sanktuarium wtajemniczeni wiedza o co chodzi hahaa a tak to powoli do pzodu zycze spokojnego dzionka tym co na urlopach spokoju w domu rodzinnym a tym co pracuja to cholernej cierpliwosci bo u mnie juz sie to wyczerpalo buziaki
27 września 2013 09:40 / 1 osobie podoba się ten post
Leki moze odliczyc osoba posiadajaca grupe inwalidzka i tylko na te leki ktore dotycza tego schorzenia.A wiec sercowiec tylko na leki kardiologiczne.Niewidomy - na leki dotyczace slepoty.Nie ma innej opcji.Rachunki imienne  i z różnych aptek.
27 września 2013 09:47
Witajcie . Chyba zaspany dzień dziś mamy , bo ja teąż jestem jakby pociąg po mnie przejechał . Strasznie się nie wyspałam.
27 września 2013 10:03
Witam cale opiekunkowo slonecznie ) pomimo 9 godzinnego snu jestem tez nie wyspana no ale coz poczac hahaha aby do obiadu a potem juz jakos zleci i nastepny dzien zaliczony
27 września 2013 10:32
U mnie też w miarę słonecznie, ale jakoś ciężko to zauważyć, bo babcia wstała jak chmura gradowa. Zrobiła mi dzisiaj taką awanturę, że jeszcze czegoś takiego nie miałam. Powód - ma taki kalendarz formatu A4 i ktoś jej tam coś popisał i to na 100 % miałam być ja. Popisane są terminy, w których mnie tutaj nie było, ale babcia nie przyjmuje tłumaczeń, a na zwykłe słowa, że to nie ja, że mnie jej kalendarz nie obchodzi - nie reaguje... Zaczęło się rzucanie wszystkim, okularami, wrzask itd...Gdyby to była jeszcze osoba chora z demencją, a ona umysł ma jak skowronek...
Podniosłam głos - uspokoiła się, ale na chwilę a teraz szuka tylko pretekstu...
27 września 2013 10:39 / 5 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

No tak jedni sa po to zeby krytykowac, drudzy zeby sie wspierac, miec nadzieje ze tych drugich jest duzo wiekcej bo to forum zrobiło by sie trudne do zniesienia jak smierc!!!! Meryky zrobiłas wszystko co nalezało jestes wielka zostałas do konca przy podopieczny chociaz mogłas pojechac do domu masz dore serce, Trzymaj sie kochana jedz do domku na urlop i odpocznij z rodzinka,POzdrawiam i zycze spokojnej nocki:))))))))))))))) Dobranoc

Dziękuje mamuelko, dziekuje wszystkim którzy mnie wspierali :))))))))) Jednak mam nauczke, tyle jest miejsca w sieci tyle można znależć sobie zajęć aby się zdystansować i nie musi to być akurat te forum. Ludzie jak ludzie nie da rady wszystkim dogodzić! Jeszcze sie taki nie urodził coby wszystkim dogodził :))) Nikt nie zna dokładnie ani stanu zdrowia PDP ktorym się zajmowalam, ani sytuacji tu na miejscu. Bo wszystkiego nie napisałam na ten temat. Wiec nie powinien mnie oceniać. Po za tym, jakim prawem mnie ocenia?  A kim to jest bosk Bogiem? A może to jakaś pani z Firmy, która siedzi plaszczy tyłek i nie ma pojęcia na co są wystawione opiekunki, na jakie niebezpieczeństwa nie tylko dla psychiki ale i zdrowia?? Są rózne paskudztwa i zarazki o czym ta pani z pewnością nie ma pojęcia? Więc smoli o trzymaniu za rączkę!

Widzialam wpis Moderatora na temat 2 pewnych osób, które wydają się być jedną. Mam nadzieje że faktycznie tak jest i są to osoby logujące się z innych miejscowości. Ja np. w domu tak ze mam 3 komputery i 2 komórki i dostęp do kilku sieci bo w okolicy jest wiele niezabezpieczonych i idzie sie logować przez Wi-Fi. Osobiście w swoim domu moglabym mieć 5 wcieleń i nie do udowodnienia że to pięć w jednym :))) To tak na marginesie.Tu jestem na totalnym odludziu więc takich czarów nie mogę zrobić :)))

Pozdrawiam wszystkich w ten piękny dzionek u mnie świeci słoneczko i czekam na info co z moim powrotem :)))
27 września 2013 10:55 / 2 osobom podoba się ten post
MeryKy

Dziękuje mamuelko, dziekuje wszystkim którzy mnie wspierali :))))))))) Jednak mam nauczke, tyle jest miejsca w sieci tyle można znależć sobie zajęć aby się zdystansować i nie musi to być akurat te forum. Ludzie jak ludzie nie da rady wszystkim dogodzić! Jeszcze sie taki nie urodził coby wszystkim dogodził :))) Nikt nie zna dokładnie ani stanu zdrowia PDP ktorym się zajmowalam, ani sytuacji tu na miejscu. Bo wszystkiego nie napisałam na ten temat. Wiec nie powinien mnie oceniać. Po za tym, jakim prawem mnie ocenia?  A kim to jest bosk Bogiem? A może to jakaś pani z Firmy, która siedzi plaszczy tyłek i nie ma pojęcia na co są wystawione opiekunki, na jakie niebezpieczeństwa nie tylko dla psychiki ale i zdrowia?? Są rózne paskudztwa i zarazki o czym ta pani z pewnością nie ma pojęcia? Więc smoli o trzymaniu za rączkę!

Widzialam wpis Moderatora na temat 2 pewnych osób, które wydają się być jedną. Mam nadzieje że faktycznie tak jest i są to osoby logujące się z innych miejscowości. Ja np. w domu tak ze mam 3 komputery i 2 komórki i dostęp do kilku sieci bo w okolicy jest wiele niezabezpieczonych i idzie sie logować przez Wi-Fi. Osobiście w swoim domu moglabym mieć 5 wcieleń i nie do udowodnienia że to pięć w jednym :))) To tak na marginesie.Tu jestem na totalnym odludziu więc takich czarów nie mogę zrobić :)))

Pozdrawiam wszystkich w ten piękny dzionek u mnie świeci słoneczko i czekam na info co z moim powrotem :)))

Jesteś wspaniałą opiekunką taka zmienniczke mogłabym mieć spokojnie.A bzdetami się nie przejmuj.
27 września 2013 11:07
MerryKy - nie masz kontaktu w profilu a chciałam do Ciebie napisac na priv - może Ty napisz do mnie jak nie chcesz podawać na forum.
27 września 2013 11:14 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

MerryKy - nie masz kontaktu w profilu a chciałam do Ciebie napisac na priv - może Ty napisz do mnie jak nie chcesz podawać na forum.

Napisze Kasiu do Ciebie :)))
27 września 2013 11:31
MeryKy

Mentalność Pana Macierewicza.Forum jest nie tylko kopalnia wiedzy ale jak widze, też zyczliwosci.W złości odsłania sie swoja prawdziwą twarz.I nie mieszajmy  Boga to przyziemnych pyskowek.
27 września 2013 11:53
witam Opiekunkowo:) szukam domu stałego pobytu dla dziewczyny niewidomej, która jezdzi na wózku ma 24 lata.... chialabym zeby to było miejsce gdzie jest rehabilitacja i warsztaty terapii zajeciowej... teraz konczy szkołe i w domu nie chce siedziec wiec pomagam cos znalesc dzwoniłam w wiele miejsc ale bez rezultatu,,, wiec składam zapytanie czy moze ma ktos jakies informacje w podobnym temacie lub gdzie mozna zapukac zeby sie dowiedziec. w POLSKIM ZWIAZKU NIEWIDOMYCH mają swoje placówki i nawet dobre ale najmłodszy podopieczny ma 35 lat... ona jest jeszcze młodziutka wiec.... raczej to nie to... prosze o kazdą informacje... e-meil na moim profilu....
27 września 2013 11:57 / 1 osobie podoba się ten post
czarna11

witam Opiekunkowo:) szukam domu stałego pobytu dla dziewczyny niewidomej, która jezdzi na wózku ma 24 lata.... chialabym zeby to było miejsce gdzie jest rehabilitacja i warsztaty terapii zajeciowej... teraz konczy szkołe i w domu nie chce siedziec wiec pomagam cos znalesc dzwoniłam w wiele miejsc ale bez rezultatu,,, wiec składam zapytanie czy moze ma ktos jakies informacje w podobnym temacie lub gdzie mozna zapukac zeby sie dowiedziec. w POLSKIM ZWIAZKU NIEWIDOMYCH mają swoje placówki i nawet dobre ale najmłodszy podopieczny ma 35 lat... ona jest jeszcze młodziutka wiec.... raczej to nie to... prosze o kazdą informacje... e-meil na moim profilu....

Słuchaj,wczoraj przez moment widzialam w tv otwarcie wioski dla ludzi takich jak wspominasz,prze fundacje Pani Anny Dymnej.Szkoda,ze sie nie wsłuchałam.Poszukaj w necie to Dolina Słońca czy jakos tak podobnie.Powodzenia.
27 września 2013 12:08
kasia63

Jeszcze jeden liścik :)))
27 września 2013 18:59 / 5 osobom podoba się ten post
Dziadek podczas kolacji do mnie: "Śpij dobrze". Patrzę na niego, nie wiedząc, o co chodzi a on w śmiech i że się pomylił, chciał powiedzieć: "Smacznego!" :)