Kodeks Etyki Opiekunki

28 września 2013 11:34
kasia63

I w zasadzie zawierają się w nim wszystkie te inne punkty,o których wczoraj była dyskusja:).

Zartujesz? W takim przypadku wszystkie grupy zawodowe miały by tylko 1 p-kt  w Kodeksie Etyki.
28 września 2013 11:37
Ale co jest nadrzędne wobec morale osobistego i zawodowego?:)
28 września 2013 11:43 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

Ale co jest nadrzędne wobec morale osobistego i zawodowego?:)

Tu nie ma "nadrzędne"Albo tak albo nie-krótko i węzłowato:)

Mleczko- i gdyby to wszystko było takie proste to byłoby idealnie ale wiemy ,że nie jest stą potzreba kodeksów,przepisow,zasad itp.
Tu ,dla nas to trochę zabawa bo nie jestesmy zrzeszone ale tak sobie mysle,ze to czy jestesmy moralnie i zawodowo poprawne to tylko kwestia naszego sumienia,tego czego nas nauczono w domu i jak ktos wykracza poza owe normy to mu żadne kodeksy ,honorowe czy inne nie pomogą.Po prostu pewnych rzeczy sie nie robi a pewne stosusje zgodnie z zasadami.Jak w życiu.Każdy rozumny czlowiek w sobie nosi swój kodeks .....
28 września 2013 11:44
Sama tego nie wymyślilam, podam adres, bo nie moge nadal wlkeić
Users/Ryszard/Documents/KodeksetycznypracownikówDPS.htm
28 września 2013 13:06
mleczko47

Zartujesz? W takim przypadku wszystkie grupy zawodowe miały by tylko 1 p-kt  w Kodeksie Etyki.

Rozwinięcie powyższego jest w podpkt.....))))
28 września 2013 13:17 / 2 osobom podoba się ten post
A ja tam robie co do mnie nalezy,z dystansem,nawet walizki nie rozpakowuje,nikomu krzywdy nie robiac, a potem spadam do domu i zapominam o pobycie....do nastepnego razu ;-)
28 września 2013 13:46 / 2 osobom podoba się ten post
No ładnie,tylko ze nie zawsze opiekunka dba o swój wygląd to też ważne,bardzo.
28 września 2013 14:21
mleczko47

To jest niejako preambuła, dalsze paragrafy rozwijają :)
28 września 2013 19:52 / 2 osobom podoba się ten post
Przepraszam panie Moderatorze...i dziękuje. :))
28 września 2013 19:53
Brava Asik 1000 plusów.
28 września 2013 19:55
ania37

Brava Asik 1000 plusów.

Juz mi tak nie plusujcie...dałam plame i wykasowalam. Zwątpilam w Moderatora i tyle...a na przyszlośc juz wiem ze nie dam sie sprowokować jakims przebierancom. Koniec juz wracamy do Kodeksu :))
28 września 2013 20:56
Rozmawiajmy,po polsku ,włosi,turcy i inni ,mówią w swoim ojczystym języku ,ja wczoraj rozmawialam po niemiecku z polką ,zapomniala polskiego ,a jestem dlużej odniej w niemczech o jakieś 20 lat
28 września 2013 21:10
Dyśka

Rozmawiajmy,po polsku ,włosi,turcy i inni ,mówią w swoim ojczystym języku ,ja wczoraj rozmawialam po niemiecku z polką ,zapomniala polskiego ,a jestem dlużej odniej w niemczech o jakieś 20 lat

Dyśka i tu się z tobą zgadzam,miałam kiedyś podobną sytuację,dziewczyna która mnie wpuściła na swoją sztele,6 lat pracy w Niemczech,chciała sobie ułożyć życie w niemczech,wiedząc że ja słabo stoję z językiem,cały czas do mnie gadała po niemiecku aż wreszcie jej powiedziałam,że języka ojczystego zapomniała czy co,ja jestem Polką ona też więc niech gada do mnie po polsku,nic nie wskórałam dalej gadała po niemiecku,nie cierpię takich ludzi.
28 września 2013 21:14
mamusia2

Dyśka i tu się z tobą zgadzam,miałam kiedyś podobną sytuację,dziewczyna która mnie wpuściła na swoją sztele,6 lat pracy w Niemczech,chciała sobie ułożyć życie w niemczech,wiedząc że ja słabo stoję z językiem,cały czas do mnie gadała po niemiecku aż wreszcie jej powiedziałam,że języka ojczystego zapomniała czy co,ja jestem Polką ona też więc niech gada do mnie po polsku,nic nie wskórałam dalej gadała po niemiecku,nie cierpię takich ludzi.

A może miała dobre intencje wiedząc,że język masz kiepski i chciała ,żebys załapała szybciej?:)
28 września 2013 21:27
kasia63

A może miała dobre intencje wiedząc,że język masz kiepski i chciała ,żebys załapała szybciej?:)

Kasia to nie to,poprostu taka byłapisałam już o niej kiedyś,wzieła odemnie kasę za pracę i wpuściła mnie jednorazowo,umówiła się ze mna na spotkanie i przez 3 godziny zamiast rozmawiać ze mną wykonała chyba z 4 telefony,wyłącznie po niemiecku ze mną rozmawiała może z 10minut,miała tylko niemieckich znajomych z Polkami się nie zadawała,zrobiła się bardziej niemiecka niż sami Niemcy.