Kosmetyczni ulubieńcy

21 kwietnia 2014 21:46 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Ivettka,wszystkie kremy z mocznikiem są sobre na suche,popękane pięty. Ja akurat nie mam tego problemu,ale lubię miec zadbane stopy więc używam profilaktycznie.

To tak jak ja.
Kasia mi kiedyś poleciła kremy do rąk i stóp z Balei, z mocznikiem właśnie. Używam i jestem zadowolona. 
21 kwietnia 2014 21:50
wichurra

To tak jak ja.
Kasia mi kiedyś poleciła kremy do rąk i stóp z Balei, z mocznikiem właśnie. Używam i jestem zadowolona. 

Ja tutaj kupiłam własnie rewelacyjny krem do stóp z firmy Kneipp,jest na naturalnych składnikach i po raz pierwszy jestem zachwycona .
21 kwietnia 2014 21:52
ivanilia40

Ja tutaj kupiłam własnie rewelacyjny krem do stóp z firmy Kneipp,jest na naturalnych składnikach i po raz pierwszy jestem zachwycona .

Kneipp to bardzo dobra firma, więc wcale nie dziwne.
Ale trochę droga, więc dopóki sprawdzają mi się tańsze kosmetyki to ich używam. 
21 kwietnia 2014 21:52
Popękane pięty , to nie tylko zaniedbanie , ale problem z hormonami.Na piętach skóra jest bez gruczołów tłuszczowych i np przy chodzeniu w klapkach latem trzeba ją natłuszczać.Ja osobiście tez nie mam takiego problemu , ale zawsze może się przytrafić.Dobrze też działa Melkfett dostępny jest w De w drogeriach , a także w kazdym prawie sklepie na stoiskach z kosmetykami.
21 kwietnia 2014 21:55
ivetta

Jeżeli mozesz choć troszkę zdradzić na temat tych kosmetyków do stóp, to bardzo proszę.Co jest dobre i gdzie mozna kupić.Myślę ,że więcej koleżanek będzie zainteresowanych tym tematem.

Ja kupiłam raz cudo w Netto z firmy PEDICOS za 1,9 E z 25 % mocznika, teraz juz nie ma,
jest w tej samej cenie z 10 %, tez niezły.
21 kwietnia 2014 21:56
ivetta

Jeżeli mozesz choć troszkę zdradzić na temat tych kosmetyków do stóp, to bardzo proszę.Co jest dobre i gdzie mozna kupić.Myślę ,że więcej koleżanek będzie zainteresowanych tym tematem.

Pięty już mi nie pękają  na szczęscie.3lata temu miałam po prostu głębokie, krwawiace rany i nic nie pomagało az córka PDP kupiła mi w BALEA  maść do pięt

http://www.dm.de/de_homepage/balea_home/balea_produkte/balea_produkte_fusspflege/balea_produkte_fusspflege_spezialpflege/8164/balea-schrundensalbe.html

Teraz mam inna, bo nie mam tu tego sklepu  BALEA.

http://www.ebay.at/itm/OMBIA-MED-25-Urea-Schrundensalbe-100-ml-Schrunden-Salbe-Provitamin-B5-Keratin-/290947896553,ta jest w ALDI .

Przekonałam się na własnych piętach ,że te wszystkie kremy do stóp,do pięt właściwie musza mieć przynajmniej 25% mocznika inaczej nie ma efektu.Poza tym stosuje tez czsem ,jak zauważe zmiany jakieś sztyft na grzybice paznokci u nóg-tez miałam kłopoty,ale zaleczyłam,teraz pilnuję

http://www.aptekarzwarszawski.pl/scholl-fungal-nail-treatment-p-grzyb-pazno.html,Tu kupiłam w Rossmanie ,a w PL nie ma nigdzie.Kosztował 19,90 euro.

Z Scholla mam jeszcze EIS GELL chłodzacy -uzywam w upały bo często puchna mi kostki jak jest b goraco.No i taki zwykły balsam do smarowania całych nóg po goleniu czy kapieli,też z Scholla  

http://www.rossmannversand.de/kategorie/schoenheit-und-pflege/koerperpflege-und-reinigung/fusspflege/147473.aspx.Nie polecam natomiast maści z Scholla na pięty ,maciupcia tubeczka,droga i mała zaw.mocznika,efekt mizerny.

W domu mam jeszcze jakąs polska maśc ziołową z 30% mocznika-jak wróce uzupełnieinformacje bo nazwy nie pamietam,15 zł kosztowała i wielka tuba:)

.
21 kwietnia 2014 21:56
wichurra

Kneipp to bardzo dobra firma, więc wcale nie dziwne.
Ale trochę droga, więc dopóki sprawdzają mi się tańsze kosmetyki to ich używam. 

Może i dobra marka,bo córka babci zachwalała,ale np krem do twarzy na dzień średnio mi odpowiada. Ceny kremów do stóp  kształtują się w granicach 8-10 CHF za 100 ml,kremy do twarzy do 22 CHF więc nie wiem czy rzeczywiście są aż tak drogie.
21 kwietnia 2014 21:56 / 1 osobie podoba się ten post
scarlet

Ja kupiłam raz cudo w Netto z firmy PEDICOS za 1,9 E z 25 % mocznika, teraz juz nie ma,
jest w tej samej cenie z 10 %, tez niezły.

25% ma też właśnie jeden krem z Balea - nawet jest na zdjęciu zużytych kosmetyków:)
Nazywa się Schrundensalbe. 
21 kwietnia 2014 21:58
ivanilia40

Może i dobra marka,bo córka babci zachwalała,ale np krem do twarzy na dzień średnio mi odpowiada. Ceny kremów do stóp  kształtują się w granicach 8-10 CHF za 100 ml,kremy do twarzy do 22 CHF więc nie wiem czy rzeczywiście są aż tak drogie.

Nie znam przelicznika franka, ale tutaj widziałam głównie żele pod prysznic i balsamy do ciała. Tak mi wpadło w oko, że żele kosztowały koło 5 euro, a balsam 200ml prawie 7. To jest już dużo jak dla mnie. 
21 kwietnia 2014 21:58
A,zapomniałam -jak zauważe ,ż emi grzybica nawraca to sobie eraz dziennie pije łyżeczkę syropu FLOCONAZOL,na recepte jest niestety-znikają mi wtedy szybko plamki ciemne z paznokci i zajady z którymi też wojuje całe życie:)
21 kwietnia 2014 22:02
Ubolewam ,ze tu nie mogę dostać balsamów do włosów z Balei. Naszukałam sie w całym miasteczku i okolicznych i niestety nie znalazłam. Mnie najbardziej odpowiadają wszystkie olejki i balsamy do włosów z Balei własnie.
21 kwietnia 2014 22:05 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

25% ma też właśnie jeden krem z Balea - nawet jest na zdjęciu zużytych kosmetyków:)
Nazywa się Schrundensalbe. 

Dzięki!!
Nie widziałam, jutro poszukam.

W ogóle Tobie w w DM tez czas tak szybko ucieka?
Jak utonę między pólkami, to nie zdążam na popołudniową kawę u Opciów.
21 kwietnia 2014 22:06 / 1 osobie podoba się ten post
scarlet

Dzięki!!
Nie widziałam, jutro poszukam.

W ogóle Tobie w w DM tez czas tak szybko ucieka?
Jak utonę między pólkami, to nie zdążam na popołudniową kawę u Opciów.

Dokładnie tak jest - jak tam wchodzę (zwłaszcza po długiej nieobecności) to godzina to mało. 

Tak wygląda ten krem   http://www.dm.de/de_homepage/balea_home/balea_produkte/balea_produkte_fusspflege/balea_produkte_fusspflege_spezialpflege/8164/balea-schrundensalbe.html
21 kwietnia 2014 22:21 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Dokładnie tak jest - jak tam wchodzę (zwłaszcza po długiej nieobecności) to godzina to mało. 

Tak wygląda ten krem   http://www.dm.de/de_homepage/balea_home/balea_produkte/balea_produkte_fusspflege/balea_produkte_fusspflege_spezialpflege/8164/balea-schrundensalbe.html

Mnie w DM najbardziej podoba sie to, że za 15-20 E mam pól siatki niezłych jakościowo kosmetyków do każdej częsci ciała.

Nawet Opciom zaczęłam kupować, np. szminka bezbarwa dla Omci, stwierdziła, ze tak dobrej jeszcze nie miała, poprzedniczka kupowała jej w Aldiku:
Proszek do zmywarek, ręczniki kuchenne  4 laging, papier do szlachetnej....
29 kwietnia 2014 15:55 / 1 osobie podoba się ten post
A ja się parę dni temu zachwyciłam... olejkiem rycynowym :)
miałam na ramionach takie brzydkie czerwone i szorstkie wypryski, ktore swedziały czasem, posmarowałam na noc a rano gładkie... co prawda widać, że cos było ale jest o niebo lepiej