Kosmetyczni ulubieńcy

01 września 2014 23:01 / 3 osobom podoba się ten post
joannaxd

Obiadu juz jesc nie musisz, bo jak sie taka iloscia mazidel wysmarujesz, to juz bedziesz ciezsza:-) :-)  wiec nie rob sobie przerwy- smaruj sie od rana do wieczora

Przerwy sa na siusiu i na papierosa, jak w wojsku:)))

Fajnie się gada, ale spać też trzeba, jak się mało śpi to podobno zmarszczki się robią. Nie dajmy im szansy. Dobranoc kobietki.
01 września 2014 23:10 / 1 osobie podoba się ten post
Podzielę się moim odkryciem, którego dokonałam parę miesięcy temu. Jest nim krem nawilżający do twarzy "Physiogel" firmy Stiefel. 
Mam cerę wrażliwą, skłonną do zaczerwień i ściągania. Po większości kremów i olejków skóra rano była tłusta, ale tylko z wierzchu, a pod tłustością była ściągnięta i niefajna. Na jakimś forum znalazłam recenzję "Physiogelu", spróbowałam i pozostaję w nieustającym zachwycie :). Rano skóra jest nawilżona, miękka i wreszcie nic nie ciągnie i się nie napina. Krem jest hipoalergiczny, nie ma substancji zapachowych, konserwantów i barwników, do kupienia w aptece. Używam na noc, bo jednak trochę się "świeci" i pod makijaż wydaje mi się za ciężki.  
01 września 2014 23:25 / 1 osobie podoba się ten post
zosia_samosia

http://www.idaliablog.com/2013/12/jest-moc-rzesy-po-3-tygodniach-kuracji.html
Kto juz to "probowal"??? .Znalazlam link do "bialego "opakowania " ,wiem (chyba) ,ze jest jeszcze w czarnym opakowaniu ,ma byc jeszcze lepsze ( ????).Stosuje to siostrzenca i.....rewelacja ,ale ja jak ....."zyd " jak nie "dotknie " to nie uwierzy .:):) .

U mnie też podziałała ta odżywka.Stosuję od 3 mcy i zdarzało mi się ,że zapomniałam jej zaaplikować,mimo to rzęsy urosły.Nie miałam żadnych podraznień.
02 września 2014 06:06
tina 100%

U mnie też podziałała ta odżywka.Stosuję od 3 mcy i zdarzało mi się ,że zapomniałam jej zaaplikować,mimo to rzęsy urosły.Nie miałam żadnych podraznień.

Dziala i u mnie .Efekt juz widoczny.
02 września 2014 06:48
A kiedyś w tym celu stosowano zwykły olej rycynowy.I nie wywoływał podrażnień i efekt był i w każdej aptece bez problemu był.Przestał już działać,czy zapomniane są te jego własciwiści?
02 września 2014 07:33
Hej, dziewczyny te które mają tlustą cerę, sprobujcie odrobinę mąki ziemniaczanej rozprowadzić po twarzy, jeśli macie jasne przetluszczone włosy to też.
Bardzo proszę napiszcie o efektach???????
02 września 2014 08:11
joannaxd

Jest super! Oprocz zastosowania w kósmetyce ma wiele potwierdzonych wlasciwosci leczniczych

Zgadzam sie. Olej debest of debest. Szkoda ze zapomnialam ze soba wziac
02 września 2014 09:05
Impala

A kiedyś w tym celu stosowano zwykły olej rycynowy.I nie wywoływał podrażnień i efekt był i w każdej aptece bez problemu był.Przestał już działać,czy zapomniane są te jego własciwiści?

Nie przestał działać. Ja stosuję pomadkę Alterry, w której na pierwszym miejscu w składzie jest właśnie olejek rycynowy. Nie podrażnia oczu i działa. Bo taki czysty, jak się do oka dostał to jednak podrażnia.
02 września 2014 09:25
Właśnie na onet.pl przeczytałam o zastosowaniu wazeliny.Jest również skuteczna jak najdroższe kosmetyki a cena wiele,wiele niższa.Stosuje się ją na rzęsy za pomocą mascary(oczywiście czystej)raz dziennie na noc.Podobno efekty są również dobre.Można z niej zrobić peeling:1 łyżka soli morskiej i 2 łyżki wazeliny.Po wykonaniu peelingu nie potrzebny jest żaden balsam.Jest jeszcze wiele zastosowań ale ja podałam tylko to co mnie zainteresowało.Warto spróbować.
02 września 2014 09:28
balutka

Właśnie na onet.pl przeczytałam o zastosowaniu wazeliny.Jest również skuteczna jak najdroższe kosmetyki a cena wiele,wiele niższa.Stosuje się ją na rzęsy za pomocą mascary(oczywiście czystej)raz dziennie na noc.Podobno efekty są również dobre.Można z niej zrobić peeling:1 łyżka soli morskiej i 2 łyżki wazeliny.Po wykonaniu peelingu nie potrzebny jest żaden balsam.Jest jeszcze wiele zastosowań ale ja podałam tylko to co mnie zainteresowało.Warto spróbować.

wazelina to parafinowe dziadostwo.....

Wystarczy poczytać na necie.
02 września 2014 09:44 / 2 osobom podoba się ten post
Olej kokosowy jest też rewelacyjny do olejowania włosów.Na dwie , trzy godziny przed myciem , niewielką ilościa posmarować włosy,póżniej wystarczy normalnie umyć.Rewelacja, włosy nabierają blasku,są odżywione, wygładzone.Polecam :)
02 września 2014 09:57
nesca_nebesca

Olej kokosowy jest też rewelacyjny do olejowania włosów.Na dwie , trzy godziny przed myciem , niewielką ilościa posmarować włosy,póżniej wystarczy normalnie umyć.Rewelacja, włosy nabierają blasku,są odżywione, wygładzone.Polecam :)

O tak,masz racje.
02 września 2014 14:26
Czy któraś z Pań mogłaby mi podpowiedzieć gdzie w DE mogę kupić Gel Spray Żel Mocny firmy HEGRON? W PL kupuję go w Hebe...
A tak nawiasem mówiąc - też kocham DM :)
08 września 2014 14:55 / 1 osobie podoba się ten post
A ja wcieram we włosy olejek arganowy.Zawsze miałam słabe i krótkie,teraz zapuszczam i włosów jakby więcej. Raz na tydzień robię naturalna odżywkę: 1 żołtko + 2 łyżki miodu+ 1 łyżka oliwy z oliwek i mozna dodać sok z połówki cytryny /ja nie dodaję bo rozjasnia/ .wcieram na pół godz. i włosy żyją :) 
08 września 2014 20:19 / 2 osobom podoba się ten post
michasia

A ja wcieram we włosy olejek arganowy.Zawsze miałam słabe i krótkie,teraz zapuszczam i włosów jakby więcej. Raz na tydzień robię naturalna odżywkę: 1 żołtko + 2 łyżki miodu+ 1 łyżka oliwy z oliwek i mozna dodać sok z połówki cytryny /ja nie dodaję bo rozjasnia/ .wcieram na pół godz. i włosy żyją :) 

Zamiast oliwy z oliwek dodaję olejek rycynowy.
Soku z cytryny też nie daję, bo odżywka robi się rzadka, a ponadto szczypie w skórę.
Nakładam to to na włosy, na to woreczek foliowy i polarową czapkę. A co, żeby ciepło było.)  
Ale potwierdzam, że odżywka świetnie wpływa włosy.