Kosmetyczni ulubieńcy

08 września 2014 20:29 / 2 osobom podoba się ten post
barbarella

Masz rację, najlepszy kosmetyk nie rozprasuje zmarszczek :))))

Tak, naturalnie.
Gdyby był taki kosmetyk, który usuwa zmarszczki i koryguje owal twarzy, to wszystkie "gwiazdy" nie wydawałyby fortun na bolesne operacje plastyczne.
Cokolwiek napisane na etykiecie kosmetyku jest, to bardziej dla poprawy samopoczucia czytającego niż prawdy )
08 września 2014 20:39 / 3 osobom podoba się ten post
amelka

Tak, naturalnie.
Gdyby był taki kosmetyk, który usuwa zmarszczki i koryguje owal twarzy, to wszystkie "gwiazdy" nie wydawałyby fortun na bolesne operacje plastyczne.
Cokolwiek napisane na etykiecie kosmetyku jest, to bardziej dla poprawy samopoczucia czytającego niż prawdy :-))

I własnie o to sampoczucie chodzi:))
08 września 2014 21:06 / 3 osobom podoba się ten post
amelka

Tak, naturalnie.
Cokolwiek napisane na etykiecie kosmetyku jest, to bardziej dla poprawy samopoczucia czytającego niż prawdy :-))

Mój ślubny mówi, że kobiecie zapakować ptasie gówniuszczko w pudełko to uwierzy w działania cudotwórcze i sie posmaruje.::)
08 września 2014 21:59 / 1 osobie podoba się ten post
michasia

Mój ślubny mówi, że kobiecie zapakować ptasie gówniuszczko w pudełko to uwierzy w działania cudotwórcze i sie posmaruje.::)

no przecież Victoria Beckham smarowała się ptasimi odchodami ;]
09 września 2014 00:27
mzap88

no przecież Victoria Beckham smarowała się ptasimi odchodami ;]

tego nie wiedziałam :),
09 września 2014 10:23 / 1 osobie podoba się ten post
amelka

Tak, naturalnie.

He, he , ja kiedyś spałam w polarowym szaliku, bo zawsze rano bolało mnie gardło.A jak szyjka była opatulona to  rano wszystko  było O.K
22 września 2014 22:26 / 1 osobie podoba się ten post
Podzielę się z Wami moim najnowszym odkryciem. Krem Effaclar duo plus firmy La Roche Posay. Ma działać przeciwtrądzikowo, likwidować zaskórniki, łagodzić przebarwienia i podrażnienia, wyrównywać koloryt cery. Bardzo polecany jest na youtobe i na wizażu bardzo dobre recenzje. Nie to, żebym trądzik miała, ale raz po raz coś mi wyskoczy, a przed okresem to już zawsze jakaś jedna większa gula i kilka mniejszych. Po tym poznaje, że okres się zbliża.

No i tak stosuję sobie ten krem od początku września, okres przyszedł a na mojej twarzy ani jednego pryszcza i odkąd stosuję ten krem to rzeczywiście nic niemiłego na mojej twarzy się nie pojawiło. Zaskórniki nie są zlikwidowane, ale na to potrzeba więcej czasu. W każdym razie gdyby ktoś nie lubił swoich pryszczy, to polecam:)

http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=66216&next=11
22 września 2014 23:51
Chcesz mi kremy przesłać?
Nie to, że nie bym nie chciała - kosmetyki uwielbiam, ale może masz bardziej potrzebujących:)
23 września 2014 00:11
No jak Weleda to na pewno są dobre, bo oni mają fajne kosmetyki.
23 września 2014 07:42 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Podzielę się z Wami moim najnowszym odkryciem. Krem Effaclar duo plus firmy La Roche Posay. Ma działać przeciwtrądzikowo, likwidować zaskórniki, łagodzić przebarwienia i podrażnienia, wyrównywać koloryt cery. Bardzo polecany jest na youtobe i na wizażu bardzo dobre recenzje. Nie to, żebym trądzik miała, ale raz po raz coś mi wyskoczy, a przed okresem to już zawsze jakaś jedna większa gula i kilka mniejszych. Po tym poznaje, że okres się zbliża.

No i tak stosuję sobie ten krem od początku września, okres przyszedł a na mojej twarzy ani jednego pryszcza i odkąd stosuję ten krem to rzeczywiście nic niemiłego na mojej twarzy się nie pojawiło. Zaskórniki nie są zlikwidowane, ale na to potrzeba więcej czasu. W każdym razie gdyby ktoś nie lubił swoich pryszczy, to polecam:)

Zapisalam sobie,bo moja córka ma problemy z tradzikiem,a ja latem od słońca mam "nierówny koloryt" ;)
23 września 2014 07:46 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Ja również sobie zapisałam ze względu na moją córcię.Czoło ma tak zapaskudzone i nic nie pomaga.Myślę,że chociaż ten kosmetyk zda egzamin.Wichurrka mam tylko pytanie cz można ten krem kupić w aptece,czy w drogeriach a może tylko internetowo?  
23 września 2014 08:52 / 1 osobie podoba się ten post
Można w aptekach, w drogeriach go nie ma. Na allegro pewnie można trochę taniej upolować.
Tak przynajmniej z innymi kosmetykami tej firmy robiłam. Akurat ten krem kupiłam w aptece.
23 września 2014 14:31 / 1 osobie podoba się ten post
Podpowiem tylko, że Effaclar Duo występuje w dwóch wersjach - dla młodej oraz dla dojrzałej cery. Kupując - trzeba na to zwrócić uwagę. Mnie - niestety, nie pomógł...Cóż, zejdę na uwiąd starczy z trądzikiem "młodzieńczym"...
23 września 2014 14:45 / 1 osobie podoba się ten post
Dziewczyny przy Effeclar Duo Plus mimo wszystko należałoby korzystać z filtrów przeciwsłonecznych ( 30+ ).
Teoretycznie w tej wersji ograniczono fotouczulanie ale przy mocniejszym słońcu, nawet październikowym, ten krem może odnieść skutek odwrotny do zamierzonego w kwestii przebarwień.
Dla rasowych trądzikowców, nastolatek, dużo lepszy byłby Effeclar K, ale tam bezdyskusyjnie filtr pięćdziesiątka (Ziaja ma dobry filtr w serii aptecznej, Iwostin też).
23 września 2014 15:49
Ola55

Podpowiem tylko, że Effaclar Duo występuje w dwóch wersjach - dla młodej oraz dla dojrzałej cery. Kupując - trzeba na to zwrócić uwagę. Mnie - niestety, nie pomógł...Cóż, zejdę na uwiąd starczy z trądzikiem "młodzieńczym"...

No co Ty - kiedyś był Effaclar duo, teraz wprowadzono ulepszoną wersję Effaclar duo plus i żadnych innych wersji nie ma.