Kosmetyczni ulubieńcy

23 września 2014 15:52
Ola55

Podpowiem tylko, że Effaclar Duo występuje w dwóch wersjach - dla młodej oraz dla dojrzałej cery. Kupując - trzeba na to zwrócić uwagę. Mnie - niestety, nie pomógł...Cóż, zejdę na uwiąd starczy z trądzikiem "młodzieńczym"...

A próbowałaś Triacnealu firmy Avene? To już silne uderzenie w trądzik, jeżeli on nie pomaga to zostają już retinoidy przepisywane przez dermatologa. 
23 września 2014 17:55
wichurra

A próbowałaś Triacnealu firmy Avene? To już silne uderzenie w trądzik, jeżeli on nie pomaga to zostają już retinoidy przepisywane przez dermatologa. 

Ja bym się jeszcze zastanowiła nad Redermic R od La Roche Posay. Krem teoretycznie przeciwzmarszczkowy, jest lekki i ma duże stężenie retinolu i kwasu LHA czyli ma szansę sprawdzić się przy pozapychanych porach i innych cholerstwach.
30 września 2014 08:55
Mam pytanie.

Popularne są teraz różne odżywki do rzęs. Chodzi mi o np. Revitalash.

Efekty podobno są bardzo widoczne.
Cena niezbyt niska :/

Moje pytanie:
Czy któraś z Was stosowała taką odżywke? Może cos polecić?
30 września 2014 09:13
MOja babcia na mój trądzik / a był strzaszny w czasach mojej młodości :) / ja na trądzik u mojego syna / genetycznie odziedziczył po mamie przypadłośc / stosowałam mydło tymiankowe lub olejek tymiankowy . Do dzisiaj jak mi cos tam gdzieś wyskoczy , malutka kropelkę na wacik , posamruję i po 12 godzinach sladu nie ma .Zreszta olejek tymiankowy kilka kropli dodanych do wody i wymoczenie w tym nóg doskonale broni przed grzybicą a także ją leczy .
28 kwietnia 2015 20:47 / 4 osobom podoba się ten post
Wyciągam temat głównie dla "olejowych" fanek. Przede wszystkim dla Ivanilii i Leny46, które kilka dni temu zachwycały się olejem kokosowym.
Dwa lata używałam oleju arganowego zamiast kremu pod oczy i byłam pod wrażeniem, jak super nawilżył moją wiecznie w tym miejscu przesuszoną i bardzo delikatną skórę. Do tego stopnia, że dosyć wyraźne już zmarchy po prostu zniknęły. Teraz odkryłam olej INCA INCHI i jest jeszcze lepszy. Stosuję go na całą twarz i nawet moje popękane naczynka stały się mniej widoczne, a skóra mimo, że to olej przecież, przestała się o 70 % mniej przetłuszczać. No i o wiele lepiej się wchłania od oleju arganowego, choć i tak stosuję go tylko na noc. Wklejam Wam linka do poczytania.

http://www.planetazdrowie.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=223&Itemid=257
28 kwietnia 2015 20:48 / 1 osobie podoba się ten post
Binor

Wyciągam temat głównie dla "olejowych" fanek. Przede wszystkim dla Ivanilii i Leny46, które kilka dni temu zachwycały się olejem kokosowym.
Dwa lata używałam oleju arganowego zamiast kremu pod oczy i byłam pod wrażeniem, jak super nawilżył moją wiecznie w tym miejscu przesuszoną i bardzo delikatną skórę. Do tego stopnia, że dosyć wyraźne już zmarchy po prostu zniknęły. Teraz odkryłam olej INCA INCHI i jest jeszcze lepszy. Stosuję go na całą twarz i nawet moje popękane naczynka stały się mniej widoczne, a skóra mimo, że to olej przecież, przestała się o 70 % mniej przetłuszczać. No i o wiele lepiej się wchłania od oleju arganowego, choć i tak stosuję go tylko na noc. Wklejam Wam linka do poczytania.

http://www.planetazdrowie.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=223&Itemid=257

No dzięki Binorku,faktycznie ostatnio poniecają mnie oleje,a nowości szczególnie.:)   Upss jakiś wirus na tej stronce jest,AVG mi powiedział
28 kwietnia 2015 20:52 / 1 osobie podoba się ten post
U mnie się normalnie otwiera, bez wirusa. W takim razie lepiej wpisz sobie w Google i poczytaj.
28 kwietnia 2015 20:58 / 1 osobie podoba się ten post
Binor

U mnie się normalnie otwiera, bez wirusa. W takim razie lepiej wpisz sobie w Google i poczytaj.

Poczytałam,to coś dla mnie bo mam atopowe problemy,a gdzie go kupujesz ,w sklepach internetowych ?
28 kwietnia 2015 21:12 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Poczytałam,to coś dla mnie bo mam atopowe problemy,a gdzie go kupujesz ,w sklepach internetowych ?

W Biochemii Urody. Ma bardzo przystępną cenę i naprawdę niczym się nie różni od tego za 180 zł za taką samą pojemność. Wiem, bo właśnie taki drogi kupiła koleżanka i zrobiłyśmy porównanie. No ale za ładnie to ten olej nie pachnie. Poczytaj sobie też, Ivanilia, o serum z granatu, jak wejdziesz na stronę Biochemii.

http://www.biochemiaurody.com/sklep/oil-inchi.html
28 kwietnia 2015 21:31 / 1 osobie podoba się ten post
Binor

Super, że mówisz. Ostatnio tyle tych olejków zrobiło się modnych, że nie ogarniam:) Spotkałam się już wiele razy z tym olejem w sklepach internetowych, ale nie wgłębiałam się, no bo przecież ile można ich na raz używać. Ale skoro polecasz, to się przyjrzę.
15 maja 2015 21:44 / 2 osobom podoba się ten post

To tego - zbliża się wyjazd, czas opróżniać pokój. Jak zawsze prezentuję kosmetyki, które w czasie tych 3 miesięcy zużyłam. Część była już napoczęta, jak tu przyjechałam, niektórych tylko końcówka była. Żeby nie było, że tylko się tu smarowałam:)

15 maja 2015 21:50 / 1 osobie podoba się ten post
Wichura-zużyłaś prawie 60 opakowań różnych kosmetyków....chyba nawet Kleopatra ze swoimi kąpielami w kozim mleku przy Tobie wymięka:):):):)
15 maja 2015 21:52 / 1 osobie podoba się ten post
Oj - jak liczysz próbki to tyle wychodzi:)
Żebym jeszcze śliczniejsza od Kleopatry się od tego zrobiła to by się wysiłek bardziej opłacał:)
15 maja 2015 21:52 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

To tego - zbliża się wyjazd, czas opróżniać pokój. Jak zawsze prezentuję kosmetyki, które w czasie tych 3 miesięcy zużyłam. Część była już napoczęta, jak tu przyjechałam, niektórych tylko końcówka była. Żeby nie było, że tylko się tu smarowałam:)

Kosmetyki z tubek nie są zużyte do końca,można jeszcze rozciąć i sporo wydłubać 
15 maja 2015 21:55 / 1 osobie podoba się ten post
Niektóre są ponacinane przecież. A innych mi się nie chciało, bo już mam nowe, których pilno mi było używać, albo wcale nie były takie fajne, żeby dłubać:)