Nasza Perfumeria

31 maja 2016 14:01 / 1 osobie podoba się ten post
doda1961

O jesooooo , Myszko, jaką ty masz fantastyczną wyobraźnię. Pięknie opisałaś ten zapach, cudownie.

No...wyobraznie mam rozbuchana,czasami do przesady  Ten zapach jest ciezkawy...ale zobaczysz jak sie na Tobie ulozy w chlodne dni. Szczegolnie jesienia. Ojjj,bedziesz zwodzila na manowce  czego Tobie zycze z calego serca;)))

Rozowe sa takie banalne. Kwiatki sratki pierdziatki. No ale co kto lubi. Mnie by do Ciebie nie pasowaly ;)
31 maja 2016 14:11
kika1

Air di Gioia brzmi zachecajaco:)
Wiatrem, sloncem i rabarbarem pachnialam kiedys, niestety zapomnialam nazwy perfum, moze ktos zna te nutke?

Rabarbar to mi sie kojarzy tylko z jednym zapachem. Brit red Burberry. Ale to taki rabarbar,grubo posypany cukrem waniliowym. Moim zdaniem bardziej na zime niz teraz. Ma ten zapach jeden mankament, czasami zajezdza takim wspomnieniem ruskich ryneczkow. Wiecie...gdzie klebila sie kupa ludzi i perfumy wybijajace sie na pierwszy plan pachnialy...nie wiem jak to ujac...tanio? Ot ,taki zapach jakby z kiosku Ruchu ;) Szkoda kasy wiec nie polecam. Chociaz podkresle,ze to wylacznie moja opinia..Mozliwe,ze na innej skorze rozwinie sie calkiem przyjemnie.
31 maja 2016 14:24 / 1 osobie podoba się ten post
Zapach z nutka rabarbaru kojarzyl mi sie ze swiezoscia poranka w letnie dni:) Ruskie ryneczki... zawstydzona:)
31 maja 2016 14:36 / 1 osobie podoba się ten post
kika1

Zapach z nutka rabarbaru kojarzyl mi sie ze swiezoscia poranka w letnie dni:) Ruskie ryneczki... zawstydzona:)

Ale czekaj,czekaj...Jest nowy zapach Hermesa, premiera w tym roku byla. Wlasnie z rabarbarem! Nie wachalam tego jeszcze ale za tydzien bede miala 30 ml. To znaczy mysle,ze z rabarbarem bo w nazwie jest Rhubarbe Ecarlate...Ja go obwacham,przetestuje i napisze co i jak;) 
Edit. sprawdzilam w necie . Tak. Jest rabarbar, czerwone jagody i biale pizmo. No zobaczymy jak to bedzie;)
31 maja 2016 15:11 / 1 osobie podoba się ten post
30 ml to raczej nie probka? Podpowiedz prosze:) jak i gdzie mam szukac probek perfum.
31 maja 2016 15:18 / 1 osobie podoba się ten post
kika1

30 ml to raczej nie probka? Podpowiedz prosze:) jak i gdzie mam szukac probek perfum.

Poproś w perfumerii, moze odlewki zrobią-takie 5 ml np.
31 maja 2016 15:31 / 2 osobom podoba się ten post
kika1

A tutaj mozna sobie kupic 

http://www.iperfumy.pl/probki-perfum/
31 maja 2016 17:30
Czytajac opisy... czuje sie jakbym byla w perfumerii.

Tina:) nie wiedzialam, ze mozna o odlewki prosic, to cos zupelnie nowego!
31 maja 2016 17:41
kika1

Czytajac opisy... czuje sie jakbym byla w perfumerii.

Tina:) nie wiedzialam, ze mozna o odlewki prosic, to cos zupelnie nowego!

Żadna nowość. Niejednokrotnie własnie w Niemczech kupowalam odlewki w Douglasie lub Beckerze. W Polsce troche marudzą.
Ale w Polsce, to zamawiam w tym sklepie internetowym. Mają też perfumy wycofane już ze sprzedazy stacjonarnej. Jedne z moich ulubionych Gucci Envy tam kupuję.
http://odlewkiperfum.pl/
31 maja 2016 17:57
tina 100%

Żadna nowość. Niejednokrotnie własnie w Niemczech kupowalam odlewki w Douglasie lub Beckerze. W Polsce troche marudzą.
Ale w Polsce, to zamawiam w tym sklepie internetowym. Mają też perfumy wycofane już ze sprzedazy stacjonarnej. Jedne z moich ulubionych Gucci Envy tam kupuję.
http://odlewkiperfum.pl/

Czyzby odlewki to 1ml ampuleczki, ktore dostaje sie przy zakupie czegokolwiek w perfumerii?
Opatrznie zrozumialam i wyobrazilam sobie, ze odlewaja z butelki-testera do jakis pojemniczkow na Twoich oczach... co wydalo mi sie dziwne;)))
31 maja 2016 18:01 / 1 osobie podoba się ten post
kika1

Czyzby odlewki to 1ml ampuleczki, ktore dostaje sie przy zakupie czegokolwiek w perfumerii?
Opatrznie zrozumialam i wyobrazilam sobie, ze odlewaja z butelki-testera do jakis pojemniczkow na Twoich oczach... co wydalo mi sie dziwne;)))

Nie, to nie jest dziwne, tak własnie robią :)
Popytać trzeba :)
31 maja 2016 18:17 / 2 osobom podoba się ten post
kika1

Te perfumy z Burberry są faktycznie cięzkawe, też uważam, że nie na lato.

Ale jeśli chcesz coś niebanalnego i lekkiego to Dolce Gabbana L' IMPERATICE 3 , zawiera nuty arbuza i rabarbaru m.in. 

Żeby nie było za słodko jest tam odrobina piżma i różowy pieprz. Jak na lekki zapach-trwałe.
31 maja 2016 18:28
tina 100%

Nie, to nie jest dziwne, tak własnie robią :)
Popytać trzeba :)

Tina, w Polsce nie robią odlewek w Douglasie, w Sephorze owszem :).
31 maja 2016 18:31
salazar

Tina, w Polsce nie robią odlewek w Douglasie, w Sephorze owszem :).

Kiedyś się zaparłam, to zrobili:) ,ale to było parę lat temu. W Sephorze fakt, bez problemu, ale teraz przerzuciłam się na sklep internetowy. Jednak najlepiej pytać w mniejszych perfumeriach, ale większych też nie zawadzi.
31 maja 2016 18:35 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Kiedyś się zaparłam, to zrobili:) ,ale to było parę lat temu. W Sephorze fakt, bez problemu, ale teraz przerzuciłam się na sklep internetowy. Jednak najlepiej pytać w mniejszych perfumeriach, ale większych też nie zawadzi.

W zeszłym roku miła pani w Douglasie mi powiedziała, że taką mają "politykę" firmy, że odlewek perfum nie dają. W Sephorze kiedyś z 5 dostałam, jakoś wolę Sephorę :).