Na wyjeździe #4

03 stycznia 2014 21:23
W BW jest to dzień wolny, ale przyznam się, ze nie wiem czy będę miała dodatkowo płacone.
03 stycznia 2014 21:26 / 1 osobie podoba się ten post
Prowincjusz

Lili, bedzie dobrze :) Jak Oma będzie niegrzeczna, to powiedz, że zawołasz Dużego Krzycha i on tam porządek z nią zrobi !!! :):):)
Pogody ducha i cierpliwości :)

Krzysiuniu, ja to zapamiętam :))) a kiedy trzeba będzie wykorzystam ;)
03 stycznia 2014 21:26
W mojej firmie rodzina płaci za dni wolne w De, ale ja dostaje tylko za te wolne w Pl, np 3 maja nie jest świetem w De, ale w Pl tak
03 stycznia 2014 21:28
Tak na Bawarii i nie tylko Trzech Króli jest dniem świątecznym , ale czy ktoś bedzie miał dodatek , to zależy od umowy i firmy.Pytać , bo kto pyta nie błądzi.
03 stycznia 2014 21:29
ania52

to ze gada po opcemi i placi to nie przeszkoda chyba...szkoda ze cudzy...no ale zycie nie jest statyczne wiec roznie to bywa....

ania52, no jest przeszkoda bo jakby coś "teges - tamteges" bo po 1 mogłabym nie zrozumieć czy do mnie mówi że mu dobrze czy źle, a po 2 - na koniec miesiaca zastanawiałabym sie za co mi płaci..... he he ;)
03 stycznia 2014 21:41
Oooo ja też mam prawie  500 postów. Kiedy ja to napisałam .   A mogłabym się założyć, że miałam wczoraj ponad 300. Dziwna sprawa. Demencja mnie dopada . Tym bardziej, ze jak wejdę w swój profil, to tam mam już 500 przekroczone
03 stycznia 2014 21:44
Annika

Oooo ja też mam prawie  500 postów. Kiedy ja to napisałam :-).   A mogłabym się założyć, że miałam wczoraj ponad 300. Dziwna sprawa. Demencja mnie dopada :-) . Tym bardziej, ze jak wejdę w swój profil, to tam mam już 500 przekroczone

Jeszcze 4 posty,dawaj Annika,będziemy świętowac :)
03 stycznia 2014 21:46
ivanilia40

Jeszcze 4 posty,dawaj Annika,będziemy świętowac :)

Ja będe z Tobą świętować wyjazd do domku, bo wracamy w podobnym czasie . I tak zerkam jak odliczasz . Tobie to jakoś szybciej mija, chociaz czas ten sam
03 stycznia 2014 21:52
ivanilia40

W mojej umowie jest tylko 2 dni Bożego Narodzenia i Nowy  Rok.Trzech Króli jest tylko w Polsce dniem wolnym,w Niemczech nie więc chyba to nie święto,bo za Wszystkich Świętych też nie płacili.

Ja mam zapis w umowie iz otrzymuje dodatkowe wynagrodzenia za kazdy dzien ustawowo wolny od pracy  w POLSCE!!! czyli w styczniu za 1 i 6 mam dodatek.
03 stycznia 2014 21:57
Annika

Ja będe z Tobą świętować wyjazd do domku, bo wracamy w podobnym czasie :-). I tak zerkam jak odliczasz :-). Tobie to jakoś szybciej mija, chociaz czas ten sam :-)

OOo nie wiedzialam,że prawie w tym samym czasie wracamy.Fajnie :)
03 stycznia 2014 21:59
Witam was wieczorowa pora u mnie powoli poszukiwania pracy ruszyly,a tak zalatwiam wszystkie zalegle terminy wiec moge powoli do was ruszac,u mnie pogoda dzis byla jesienna slonko az milo sie spacerowalo,zycze spokojnego wiczorku
03 stycznia 2014 22:47
wisienka

U nas nagle zarwała się wichura , zaczęło najpierw lać , burza , a potem grad

Do nas też przyszła koło 20 - okolice Leverkusen, a u Basi63 kwadrans wcześniej - to ode mnie 15 km.
04 stycznia 2014 08:53 / 1 osobie podoba się ten post
Dzien doberek ja na krutkim zastepstwie od 2-go jestem z wami,no i jak to bywa chyba bo poraz pierwszy mam chodzaca z AL nocke przedreptala musze podpwiedziec corce zeby zapytała lekarza o jakies tabletki lekkie na spanie a tak jest git !!! Sama z babcia dzis probuje przy niej z lapkiem a ona pełna sił co usiadzie to wstaje i drepcze .Pogodna osoba po obiadku zrobie jej długi spacerek to moze bedzie spała hihi miłego usmiechnietego dnia wszystkim zycze:)))))))))))))))))))))))))
04 stycznia 2014 09:34
Witam w sobotni poranek, u mnie ostatnie porządki przed zmianą a wieczorem ma być zmienniczka. Pewnie będzie się ciąnął ten dzionek dlatego, że ostatni, z wrażenia nie mogłam spać, hi,hi:))))
04 stycznia 2014 09:49 / 3 osobom podoba się ten post
Dziękuję wzystkim. A komentarz sobie odpuszczę. Nie jestem w nastroju na dyskusje. Każdy ma prawo do własnego zdania.