Na wyjeździe #4

09 grudnia 2013 23:01
Usunięty

Serce , tylko jak masz stick z Aldi lub Lidl to jeżeli siec bedzie słaba to nie pójdzie albo , co chwilkę będzie rwało . Radzę , kup najpierw kod ten 3 dniowy i sama zobaczysz jak idzie . Przy stałym łaczu nie ma problemu najczęsciej .

Basiu dobrze ze mnie uswiadomilas bo niewiem w jakie miejsce trafie czy bedzie dostep do internetu,dzieki pozdrawiam:)
09 grudnia 2013 23:02
efka66

A dużo oglądasz na Ipli?  Chodzi mi o to, że te 5gb szybko sie zużywa i nie muli Ci pod koniec internet juz przy przeglądaniu stron? 

Nie ,wszystko działa normalnie ,skyp też.Poprzednim razem jak byłam na wyjexdzie to mulił  i mi i innym kolezankom co tu sa i aldikowy net maja -teraz nie-na ipli ja tylko seriale ogladam ,zaleglosci domowe odrabiam:)
09 grudnia 2013 23:11 / 1 osobie podoba się ten post
serce78

Basiu dobrze ze mnie uswiadomilas bo niewiem w jakie miejsce trafie czy bedzie dostep do internetu,dzieki pozdrawiam:)

Serduszko kochane, ja mam internet z aldi, po doladowaniu na 30 dni przez pierwsze 2 tygodnie wszystko jest dobrze, później nie mogę słuchac muzyki na yo tube, filmów nie oglądam, skype działa przez cały czas. Jestem na forum, czytam wiadomości, jakoś można się ogarnąć, ale to nie to, co tygryski lubią najbardziej. No wiesz, na bezrybiu i rak ryba:)))
09 grudnia 2013 23:29
Bo mam stika z vodafone wszystko ladnie chodzi ale te 3 giga to malo a karta droga i juz mysle co dalej,Barbarella pieknie opisalas czym jest zycie i jak przebiega ja mysle ze to co mnioe spotkalo z moimi bliskimi daje wytrwalosc w tej pracy i sile
10 grudnia 2013 00:07 / 3 osobom podoba się ten post
Witam jestem juz w domku w koncu dotarlam ...w domu zastalam remont no i musze zakasac rekawy i sie spieszyc bo syn moj przyjezdza na swieta z Holandii w koncu go zobacze po 5 miesiacach ;-) ;-);-)ze swoja przyjaciolka mamy dwa tygodnie zeby sie soba nacieszyc szkoda tak malo czasu;-(;-(;-(Chce sie wam tez pochwalic ze dostalam od moich dzieci prezent na mikolaja wykend w SPA jade w piatek uznali ze mama musi wypoczac na calego piekny gest z ich strony pozdrawiam i jestem tu z wami caly czas chociaz malo pisze
10 grudnia 2013 06:27
barbarella

Serduszko kochane, ja mam internet z aldi, po doladowaniu na 30 dni przez pierwsze 2 tygodnie wszystko jest dobrze, później nie mogę słuchac muzyki na yo tube, filmów nie oglądam, skype działa przez cały czas. Jestem na forum, czytam wiadomości, jakoś można się ogarnąć, ale to nie to, co tygryski lubią najbardziej. No wiesz, na bezrybiu i rak ryba:)))

Ja też mam internet z Aldi, ale zasięg jest kiepski i nawet o SKYPE muszę zapomnieć. Są dni, że żadnej strony nie mogę otworzyć.
10 grudnia 2013 07:49 / 1 osobie podoba się ten post
Witaski ech za oknem ciemno jeszcze  ale dzien trzeba zaczac !!! Jakos nie moge sie zorganizowac dzien mi ucieka a wydaje mi sie ze jeszcze tyle mam do zrobienia no czasu tez mam jeszcze pare dni wiec powinnam sie wyrobic ze wszystkim.Mam nadzieje ze wszyscy wyspani z dobrym humorkiem powstawali z optymistycznym nastawieniem do pracy i wszystkiego woku nas!!!! Wiec pozostaje mi tylko zyczyc miłego dnia:)))))))))))))))))
10 grudnia 2013 09:32
Dzień dobry :) Za oknem pochmurno, że aż się nie chce wychodzić... Wyjeżdżam 22.12, a wczoraj się dowiedziałam,że już 21.12. przyjeżdża tu córka i zostaje do 22 i odwozi mnie na autobus. Następnego dnia przyjeżdża druga córka, więc PDP będzie nockę i dzień sama, ale to już nie mój problem :) Miłego dzionka :*
10 grudnia 2013 09:51 / 1 osobie podoba się ten post
Sylwunia

Dzień dobry :) Za oknem pochmurno, że aż się nie chce wychodzić... Wyjeżdżam 22.12, a wczoraj się dowiedziałam,że już 21.12. przyjeżdża tu córka i zostaje do 22 i odwozi mnie na autobus. Następnego dnia przyjeżdża druga córka, więc PDP będzie nockę i dzień sama, ale to już nie mój problem :) Miłego dzionka :*

Sylwunia,to Ty zaraz do domku jedziesz,pakuj się :):):)
10 grudnia 2013 09:55 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Sylwunia,to Ty zaraz do domku jedziesz,pakuj się :):):)

No nie tak zaraz, narazie jednak robię krok jedną nogą :))))
10 grudnia 2013 10:15 / 5 osobom podoba się ten post
Kochani radiosłuchacze Zakładu Karnego im. Wandy Co Jednak Chciała Niemca!
Wita Was Wasz ulubiony Radiowęzeł!

Z powodu narastających napięć między polskimi pensjonariuszami naszego zakładu a niemiecką kadrą strażników, kochany Pan Naczelnik zaprasza wszystkich dzisiaj na dwie pogadanki
1/ "Dlaczego nawet najlepsza paka nie zadowala marudnego Polaka?"
2/ "Przeciętny Niemiec to katastrofa, zwłaszcza gdy od rana strzela nam focha"
Po wykładach odbędzie się Wielkie Odreagowanie, w czasie którego będzie można przeklinać, rzucać pety na podłogę, kopać ściany, wymyślac sobie nazwajem od leni, brudasów, złodziei i faszystów, pokazywać goły tyłek i inne intymne częsci ciała, bić się pomidorami oraz robić wszelkie niedozwolone dotąd rzeczy.
Na koniec słynny gastronom, kol. Hogata nauczy nas jak pozbywać się niechcianych gości jednym zręcznym rzutem tasaka, przygotowując równocześnie kotlety schabowe i pomidorową na obiad, zaś kol. Geronimo, Orim, Misiek, Janusz i Kaziulek przebrani za hurysy zatańczą dla pań taniec brzucha.
Serdecznie zapraszamy!
10 grudnia 2013 10:19 / 3 osobom podoba się ten post
Ten tasak to się Hogacie przyda bo zła chodzi i niezadowolona. Lepie się schować przed nią ;-)))
10 grudnia 2013 10:21 / 1 osobie podoba się ten post
Witam z rana dziś wyspana!
I od razu zapisuję się na pokaz tańca brzucha!! Hi hi!

Wypiłam herbatkę z miodem i cytrynką, naszpikowałam się lekami, bo cosik mnie łapie, a teraz zabieram się za czyszczenie dywanu i kanapy... w tym tygodniu mam głównie wieczorny dyżur, więc mogę coś porobić w domciu...

Wczoraj dostałam prezent od jednego z pacjentów... bardzo to miłe, bo akurat po nim się tego nie spodziewałam. Do tego ten Pan na naszym adwentowym spotkaniu w piątek w biurze (Szefowe zaprosiły pacjentów na kawę i ciacho, do tego robiliśmy z pacjentami ozdoby świąteczne) bardzo nam podziękował przy wszystkich obecnych, za naszą opiekę, wszelkie starania i za to że poświęciliśmy dla nich swój wolny czas, co nie jest normą  w Pflegedienst! Dla takich gestów i miłego słowa wiem, dlaczego tak polubiłam tę pracę! 
Hi hi! No i chyba skojarzyła nam się para na tym spotkaniu... właśnie ten Pacjent i Pacjentka, która jest bardzo zgorzkniałą osobą, ale to chyba przez to, że czuje się bardzo samotna. Ona też nam bardzo dziękowała za to spotkanie! Już ze sobą telefonowali i chyba się umówili na spotkanie! Hi hi! 

Miłego dnia Wszystkim!
10 grudnia 2013 10:27 / 2 osobom podoba się ten post
romana

Kochani radiosłuchacze Zakładu Karnego im. Wandy Co Jednak Chciała Niemca!
Wita Was Wasz ulubiony Radiowęzeł!

Z powodu narastających napięć między polskimi pensjonariuszami naszego zakładu a niemiecką kadrą strażników, kochany Pan Naczelnik zaprasza wszystkich dzisiaj na dwie pogadanki
1/ "Dlaczego nawet najlepsza paka nie zadowala marudnego Polaka?"
2/ "Przeciętny Niemiec to katastrofa, zwłaszcza gdy od rana strzela nam focha"
Po wykładach odbędzie się Wielkie Odreagowanie, w czasie którego będzie można przeklinać, rzucać pety na podłogę, kopać ściany, wymyślac sobie nazwajem od leni, brudasów, złodziei i faszystów, pokazywać goły tyłek i inne intymne częsci ciała, bić się pomidorami oraz robić wszelkie niedozwolone dotąd rzeczy.
Na koniec słynny gastronom, kol. Hogata nauczy nas jak pozbywać się niechcianych gości jednym zręcznym rzutem tasaka, przygotowując równocześnie kotlety schabowe i pomidorową na obiad, zaś kol. Geronimo, Orim, Misiek, Janusz i Kaziulek przebrani za hurysy zatańczą dla pań taniec brzucha.
Serdecznie zapraszamy!

Oj rzucilabym tasakiem:)
Ale nie bede fizycznie nikogo ranic,no moze troche ironia:)
Niechcianych gosci pozbywam sie tak.....Pada z moich ust pytanie..
-Co podac?Kawe,herbate,a moze plaszcz?
I jeszcze cos do zarcia zapakuje na wynos-taka jestem:)
10 grudnia 2013 10:30 / 1 osobie podoba się ten post
Tali, jak Ci w tej pracy? Wykorzystują Cię i dają najgorsze dyżury? Pożal się trochę na złych Niemców, coooo? Bo ja spotykam głownie dobrych i zaczynam się z tym czuć głupio, nie mam o czym gadać w busach z opiekunkami!

Mycha, Hogata ze swoją urodą i temperamentem powinna brylować na parkietach, a nie spędzać dzionków i nocek z obłożnie chorą babcią. Nie tracę nadziei, że któregoś dnia pieprznie to wszystko i znajdzie równie dobrze płatną pracę, lecz z ciekawszym tłem. Hogatka, dziękuję za miłe słowa w poście wcześniej! Mi też Was brakowało, najciekawsze muzea Was nie zastąpią!!!!