Na wyjeździe #4

09 grudnia 2013 18:55 / 3 osobom podoba się ten post
hogata76

Powiem tak,chcialam dobrze,nawet zrobilam dobrze,ale wyszlo na to ze synus PDP mial stresa i dzisiaj musial siedziec na telefonie ,wydzwaniac po lekarzach,aptekach i az wziol wolne z pracy.Przyjechal  mi o tym powiedziec,a jak sie poryczalam,to powiedzial ,ze nic sie wlasciwie takiego nic nie stalo i ze dorze ze tak szybko zareagowlam,bo nie musial mamy wozic na notfal.
Nie bede opisywala calej sytuacji,ale Wam powiem,nie ma co sie srac,trzeba jak Niemcy miec na wszystko wyje...e i mowic Langsam...langsam..
Normalnie poscily mi nerwy:(

Płacząca czarownica - hm, tego jeszcze nie było w naszej powieści, co? Ty jesteś Hogatka do bólu dobry człowiek, lecz raptus straszny i cierpisz niepotrzebnie z tego powodu. Lubisz jak wszyscy reagują po Twojemu - z sercem i szybko. A facet docenił, to co zrobiłaś, choć pomarudził też trochę, lecz mógłby Cię opiórkać, że mu de zawracasz, bo matka już stara i po co jej zycie przedłuzać. Poziom jego egoizmu jest zatem jeszcze nie najwyższy. Moze głupio gadam, sorki.  

Plaster z morfiną w ilości połowy sztuki dziadek mój ma. Powiedzcie, można odmówić pobytu na pogrzebie? Przyjaciel mój umarł w tym roku i dwóch wujków, w tym jeden bardzo fajny, nie mam jakoś ochoty na kolejny pochówek... I z doświadczenia powiedzcie, jak długo można pociągnąć bez picia?Dziadek tylko usta moczy i czasem golnie malutki łyczek. 
09 grudnia 2013 18:57
Dziewczyny jak sobie zamowic telewizje Polska na internet, ale tak żeby mieć w DE i w Polsce? Napiszcie gdzie się udac i ile dziengow kosztuje, plisss.
09 grudnia 2013 18:59 / 1 osobie podoba się ten post
weeb.tv - kosztuje 55,99 za 9 miesięcy. Można wykupić na inny okres. Mam i w de i w pl.
09 grudnia 2013 19:00 / 2 osobom podoba się ten post
Ja korzystam z Weeb TV - a właściwie to mam kod od syna . On płaci niewiele za pakiet premium a ja się podłączam . Wejdź na ich stronę , tam sa informacje . A ja zapytam , jak się z synem skontaktuję ale nie dziś.
09 grudnia 2013 19:00
romana

Płacząca czarownica - hm, tego jeszcze nie było w naszej powieści, co? Ty jesteś Hogatka do bólu dobry człowiek, lecz raptus straszny i cierpisz niepotrzebnie z tego powodu. Lubisz jak wszyscy reagują po Twojemu - z sercem i szybko. A facet docenił, to co zrobiłaś, choć pomarudził też trochę, lecz mógłby Cię opiórkać, że mu de zawracasz, bo matka już stara i po co jej zycie przedłuzać. Poziom jego egoizmu jest zatem jeszcze nie najwyższy. Moze głupio gadam, sorki.  

Plaster z morfiną w ilości połowy sztuki dziadek mój ma. Powiedzcie, można odmówić pobytu na pogrzebie? Przyjaciel mój umarł w tym roku i dwóch wujków, w tym jeden bardzo fajny, nie mam jakoś ochoty na kolejny pochówek... I z doświadczenia powiedzcie, jak długo można pociągnąć bez picia?Dziadek tylko usta moczy i czasem golnie malutki łyczek. 

Nie odmawiaj wprost ,po prostu nie idź na ten pogrzeb ,wyslij kartkę z kondolencjami lub zadzwoń juz po.

Jak PDP coskolwiek pije to może jeszcze pozyć -starzy ludzie nie potzrebują tyle picia co młodsi,no i od organizmu zalezy-każdy inaczej reaguje,nawet malutkie ale systematyczne ilości płynów sa w stanie podtrzymać życie spory kawałek czasu.Morfine ,przynajmnie u nas dozuje sie w stosunku do wagi pacjenta-nie wiem jak w D,nie miałam takiego PDP tu.Ale zdaje mi sie ,że to nie jest b duza dawka.
09 grudnia 2013 19:05
romana

Duzo racji w tym co napisalas Romana.
Tak jestem raptus,zawsze bylam.Nie nawidze slowa "Langsam",poprostu szlag mnie trafia.
Jak widze Niemcow ,ktorzy poruszaja sie i mysla z szybkoscia slimaka,to mam 180 naliczniku whrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.
Tak mi dzisiaj synus nerwy poszarpal,ze sie poryczalam,to juz naprawde jest ze mna zle.Dlatego chce do domku,do dzieci,do meza,do psa.kota i zolwia i do mojej mamy.
Chce do Swojego balaganu,juz mnie w zaladku sciska,wyjaralam mega duzo fajek.Jestem klebkiem nerwow-JA CHCE DO DOMKU aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Chyba sie rozpedze i walne z barana w sciane,moze mie sie odkreci:(:(:(

O Jesssssuuuuuuuu,ja juz wariuje:(:(:(:(
09 grudnia 2013 19:05 / 1 osobie podoba się ten post
mozah aM

Ja korzystam z Weeb TV - a właściwie to mam kod od syna . On płaci niewiele za pakiet premium a ja się podłączam . Wejdź na ich stronę , tam sa informacje . A ja zapytam , jak się z synem skontaktuję ale nie dziś.

Dziekuje Mozah, wyjezdzam w sobote do babci 86, bede miala internet, ale telewizji i telefonu niet.

I Tobie Benitka wielkie dzieki!!!!
09 grudnia 2013 19:07 / 1 osobie podoba się ten post
Dzięki, Kasia. Zwiększą mu dawkę morfiny do całego plastra, jak da znać, że nadal boli.Facet jest niesamowity - ledwo zipie, a jeszcze wszystko chce robić sam z tego, co wcześniej ogarniał już w łóżku i mówi dziękuję za najprostszą przysługę, mimo że z mówieniem coraz gorzej. Jakbym młodego AKowca widziała, tak mi dzisiaj przyszło do głowy nie wiem czemu...

Wymyślacie na głupotę Niemców, lecz jeden mądry ruch wystarczył, by tabuny luda chciały tu zostac na stałe. Dają każdemu chętnemu pracę i można za nią godnie przeżyć, nawet jak sprzątasz tylko kible. A to dobrze świadczy nawet o największym durniu...
09 grudnia 2013 19:08
Mój pierwszy pdp umierał w domu. Wypisali go ze szpitala, bo chcieli, zeby zmarł wśród swoich. Też praktyczniee nic nie jadł, mało co pił. Tak umierał w domu 1 tydzień. Morfine tez miał, ale cały plaster. Ostatnie 2 dni, znajoma lekarka zeby się nie męczył i nie czuł bólu ,przyklejała mu nawet 2 plastry, bo stwierdziła, ze teraz to juz nie ma znaczenia, a ulzy mu.
09 grudnia 2013 19:10 / 1 osobie podoba się ten post
Dzięki, Wisienka. Benitka, cieszę się, że Ci dobrze. Zgadniemy, co sobie kupiłaś w nagrodę za roczny pobyt w D? Stawiam na kurs niemieckiego dla bardzo zaawansowanych i tonę książek na e-czytnik!
He, he, naprawdę jest to czerwony kabriolet, coooo?

Hogata, zrób coś, by nasza powieść pokazała się na stronie głównej, bo mam pomysł, który może Cię nawet rozbawi. A wejść nie umiem, zapomniałam jak to się skutecznie robi, aż wstyd...
09 grudnia 2013 19:20
romana

Dzięki, Wisienka. Benitka, cieszę się, że Ci dobrze. Zgadniemy, co sobie kupiłaś w nagrodę za roczny pobyt w D? Stawiam na kurs niemieckiego dla bardzo zaawansowanych i tonę książek na e-czytnik!
He, he, naprawdę jest to czerwony kabriolet, coooo?

Hogata, zrób coś, by nasza powieść pokazała się na stronie głównej, bo mam pomysł, który może Cię nawet rozbawi. A wejść nie umiem, zapomniałam jak to się skutecznie robi, aż wstyd...

Juz jest:)
09 grudnia 2013 19:28
Nie ma programu o opiekunkach:(((((
09 grudnia 2013 19:30
wiewiorka

Nie ma programu o opiekunkach:(((((

No właśnie , też specjalnie włączyłam tv i nic. :((

09 grudnia 2013 19:30 / 1 osobie podoba się ten post
hogata76

Juz jest:)

Hogatko, nie umiem Cię słowami pocieszyć, ale ciepło o Tobie myślę. Wiem, że dasz radę, ale dużo dobrych myśli Ci ślę, żeby nie było aż tak ciężko.
09 grudnia 2013 19:35
margolcia

Dziekuje Mozah, wyjezdzam w sobote do babci 86, bede miala internet, ale telewizji i telefonu niet.

I Tobie Benitka wielkie dzieki!!!!

Margolcia, zajrzyj tutaj:
http://weeb.tv/premium/mypaid