To moje ulobione kwiaty - podobają mi się w każdym kolorze... Propo wiosny to chyba już powoli ją czuć :) Na pewno już bliżej jej do przyjścia niż dalej :)
To moje ulobione kwiaty - podobają mi się w każdym kolorze... Propo wiosny to chyba już powoli ją czuć :) Na pewno już bliżej jej do przyjścia niż dalej :)
No chyba już blisko. Od trzech dni kiedy tylko wyjdę na spacer to krążą nade mną bociany. Podobno to zwiastun dobrego ale i bardzo pracowitego roku. I z tym bym się zgodziła bo ciężki rok dla mnie.
Tak, bociany to również symbolo płodności :) Może jakieś dzieciątko przyjedzie na świat :)
No raczej nie umnie. Już nie ten wiek żeby spacerować z woZkiem dziecięcym. :smiech2:
No raczej nie umnie. Już nie ten wiek żeby spacerować z woZkiem dziecięcym. :smiech2:
To może jednak ktoś z Twojego otoczenia :)
Jak to mówią "dzieci i szklanek nigdy za dużo". :hustawka:
Słyszałyście co zrobili teraz w Polsce? Mąż mi mówił, kobieta z czworgiem dzieci lub więcej dostanie emerytury 1200. Nie wiem czy to prawda.
Prawda, niestety prawda. :do bani:
Prawda, niestety prawda. :do bani:
i jeszcze 500+ ma być na pierwsze dziecko
A to chyba każdy ma tak, że już się boi poważnych deklaracji i ślubów. Ale czasem warto zaryzykować. Bo tak naprawdę nie masz do swojego faceta żadnych praw. Nawet jak trafi do szpitala to nie możesz mocno zapytać o stan zdrowia, bo formalnie nie jesteście rodziną.
Przepraszam, że o tym wspominam, mogą być problemy przy pochówku. :-(
Z tego to ja akurat się cieszę. Mam dziecko 15 lat i byle jakie 300 zł alimenty z funduszu i żadnych innych pieniążków na nią nie biorę tylko to co zarobię musi nam starczac. A wiadomo nastolatka to i wydatki spore. Dlaczego moja córka ma być gorsza. Wybiera się do szkoły z bursa więc jazdy grosz się przyda. Bardzo dobrze się uczy i planuje swoje życie z jezykiem niemieckim i angielskim a to kosztuje. 500 zł to jest dla mnie sporo.
Przecież jest rodzeństwo lub dzieci i też mogą być odpowiedzialni za pochówek .