Podopieczny czy podopieczna - co lepsze?

29 grudnia 2013 16:05
ivanilia40

Ja tu się spotkałam z innym zjawiskiem. Moja pdp,choć jaka jest same wiecie z moich opowiadań to nigdy nie wyraziła się żle o moich poprzedniczkach,nigdy nie porównywała mnie do nich lub odwrotnie. Natomiast jedna z opiekunek ,która tu pracowała,żaliła się do sąsiadów,do pani która przychodzi do sprzątania,jaka to pdp jest wredna,podła i wogóle. Wiecie,to też nienajlepiej o niech śwaidczy. Jak jej było tak strasznie zle mogła przecież zrezygnować ,a nie siedzieć około 3 miesięcy.
Zaczepiają mnie teraz sąsiedzi i ze współczuciem w oczach pytają czy jest bardzo żle. Mówię zawsze ,że ja nie mam żadnych problemów. Jest mi głupio za tamtą opiekunkę.

To juz kwestia kultury osobistej, większośc firm ma też klauzule o no dyskrecji.

29 grudnia 2013 16:45
ORIM

ha ha ha ha a co by bylo jak by powiedzial ze tamta byla lepsza ???? hihihi to dopiero masakra he he he

to masakra to porażka Orim hahahhahahahah
29 grudnia 2013 17:00 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Właśnie, wg niektorych wpisów--- jemy za duży, kradniemy, prawie nic nie umiemy:), w Polsce chyba to wody nie ma , bo dlaczego nagle bedąc w De musimy się odrazu myć:) i to codziennie, na zapas chyba:)
Wtedy to święte oburzenie, ale jak na zmienniczkę coś rodzina mówi to hmhmhm:), każda inaczej pracuje, dekolty nosi bądz nie:)

Dziewczyny, to ja chyba nie mogę jechać, bo dekolty cały czas noszę, nawet zimą!!!

29 grudnia 2013 17:42 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

ja kiedys rozciolem reke.Szef zawiozl mnie do lekarza.Zrobil opatrunek a ja mu dalem ubezpieczenie E cos tam. Za 4 tyg. szef mowi ze musimy do tego lekarza pojechac bo cos chce.lekarz pokazal mi ze dostal z polskiego ZUS 4,50 euro za usluge i sptyal sie co to takiego jest.Wizyta u niego kosztowala 45 euro wiec moj szef chcial zaplacic ale lekarz nie przyjol bo powiedzial ze w ramke to oprawi i bedzie sie caly czas z tego cieszyl

cieszył z tego, że Niemcem jest właśnie.
29 grudnia 2013 17:50
amelka55

cieszył z tego, że Niemcem jest właśnie.

chyba po to chcial oprawic aby nie zapomnial ze polaka nie udziela sie pomocy ha ha 
29 grudnia 2013 17:55
anmar

Dziewczyny, to ja chyba nie mogę jechać, bo dekolty cały czas noszę, nawet zimą!!!

No już napewno nie na zastępstwo::) ja pracuję dłużej 2-3-4 miesiące więc mam prawie zawsze "swoją" rodzinę, przez rok pracowałam tylko 3,5 miesiąca i tylko zastepstwo, tak trochę kryminalnie się czułam, córka pdp po 4 tygodniach byla zdziwiona,że nie kradnę, mama jest myta:), bo stała opiekunka zasugerowala częstsze wizyty:) bo jak ktoś jeżdzi na zastępstwo to coś z nim , no wiesz.....
Dlatego się wściekam , jak się pisze bo jedna pani drugiej pani, mi tylko raz zmienniczka zapomniała sprzątać nasze pokoje, poprosiłam ją, i sie nastepnym razem poprawiła:) nawet kwiatka mi kupiła i zgoda .
29 grudnia 2013 18:00
Malina

No i prawdę napisałam poprzedniczka spała za kasę z dziedkiem,popatrzcie jak to niektóre umieją się ustawić,no ale to trzeba mieć charakter.Nie każda tak potrafi.

Czyli pracowała na dwa etaty. Prostytutki i opiekunki.  
Ale jak napisałaś, trzeba mieć "odpowiedni" charakter. 
Czytałam kiedyś artykuł o tym procederze, który wcale do wyjątkowych nie należy. Są ludzie, którzy dla kasy są zdecydowani zrobić wszystko.
Osobiście znałam młodą, atrakcyjną kobietę, która wyszła za mąż za starego niemieckiego dziadka dla jego emerytury. Niestety nie znam obecnie jej losów oraz jak i czy to "małżeństwo" się zakończyło.
29 grudnia 2013 18:04
Hi, hi- rozbawiłyście mnie !!! Jestem stara, albo zgodnie ze standardami unijnymi w słusznym wieku. Oferty pracy mi się nie sypią, ale (chyba o tym pisałam) miałam jakiś miesiąc temu telefon i jakiś jegomość proponował mi pracę w burdelu !!
Tyle z moim niemieckim zrozumiałam.

Ciekawe czy nadawałabym się na puf- mame
29 grudnia 2013 18:57
amelka55

Czyli pracowała na dwa etaty. Prostytutki i opiekunki.  
Ale jak napisałaś, trzeba mieć "odpowiedni" charakter. 
Czytałam kiedyś artykuł o tym procederze, który wcale do wyjątkowych nie należy. Są ludzie, którzy dla kasy są zdecydowani zrobić wszystko.
Osobiście znałam młodą, atrakcyjną kobietę, która wyszła za mąż za starego niemieckiego dziadka dla jego emerytury. Niestety nie znam obecnie jej losów oraz jak i czy to "małżeństwo" się zakończyło.

Hmmm....niektóre lubią ten sport nawet i bez dodatkowej kasy.
29 grudnia 2013 21:57
anmar

Hi, hi- rozbawiłyście mnie !!! Jestem stara, albo zgodnie ze standardami unijnymi w słusznym wieku. Oferty pracy mi się nie sypią, ale (chyba o tym pisałam) miałam jakiś miesiąc temu telefon i jakiś jegomość proponował mi pracę w burdelu !!
Tyle z moim niemieckim zrozumiałam.

Ciekawe czy nadawałabym się na puf- mame

Jak się okazuje, masz szansę swoją ciekawość zaspokoić :))
Nie ma co się dziwować, jeden lubi córkę, drugi teściową.
29 grudnia 2013 22:00
MeryKy

Hmmm....niektóre lubią ten sport nawet i bez dodatkowej kasy.

Bez żadnych uczuć to rzeczywiście, tylko sport.
Mężczyźni potrafią oddzielać jedno od drugiego.
29 grudnia 2013 22:02
amelka55

Jak się okazuje, masz szansę swoją ciekawość zaspokoić :))

a trzeci gdy śmierdzą nogi!!!
29 grudnia 2013 22:13 / 1 osobie podoba się ten post
anmar

a trzeci gdy śmierdzą nogi!!!

, a czwarty gdy śmierdzi wszystko.
23 maja 2014 10:02
To zależy jak radzisz sobie ze wstydem bo z Twojej strony też może się pojawić. Ale generalnie nie ma większej różnicy między opieką nad kobietą czy mężczyzną. Chociaż faktycznie panowie często są jakoś tak pozytywniej nastawieni do świata.
23 maja 2014 10:41 / 3 osobom podoba się ten post
Same jesteśmy kobietami i wiemy co potrafimy ;-))