Refleksyjnie o życiu

04 sierpnia 2017 18:23 / 7 osobom podoba się ten post
Znowu ja?:)
Tak mnie dziś refleksyjnie najszło było:)Mój syn skończył dziś 33 lata.Kiedy to zleciało, to nie wiem.I jak to możliwe ,że ja ,taka jeszcze młoda/duchem na pewno,hi hi hi/ mam takie dorosłe dziecko?Kiedyś osoba w moim wieku to już była stateczna matrona,a przynajmniej stateczna starsza pani,której tego i owego nie wypadało robić ,powiedzieć ,zakładać...Dziś ,zobaczcie jak świat się zmienił,jak zmieniło się postrzeganie stateczności:)No i ta nasza praca też chyba ma w tym udział,bo jadąc do naprawdę sędziwych seniorów czasem jesteśmy traktowane jak dzieci:)A to siłą rzeczy odmładza:)Mam nadzieję,że długo jeszcze nie będę nobliwą starszą panią,bo na matronę to nijak zadatków nie mam:):):):)
04 sierpnia 2017 22:39 / 5 osobom podoba się ten post
kasia63

Znowu ja?:)
Tak mnie dziś refleksyjnie najszło było:)Mój syn skończył dziś 33 lata.Kiedy to zleciało, to nie wiem.I jak to możliwe ,że ja ,taka jeszcze młoda/duchem na pewno,hi hi hi/ mam takie dorosłe dziecko?Kiedyś osoba w moim wieku to już była stateczna matrona,a przynajmniej stateczna starsza pani,której tego i owego nie wypadało robić ,powiedzieć ,zakładać...Dziś ,zobaczcie jak świat się zmienił,jak zmieniło się postrzeganie stateczności:)No i ta nasza praca też chyba ma w tym udział,bo jadąc do naprawdę sędziwych seniorów czasem jesteśmy traktowane jak dzieci:)A to siłą rzeczy odmładza:)Mam nadzieję,że długo jeszcze nie będę nobliwą starszą panią,bo na matronę to nijak zadatków nie mam:):):):)

Kiedys wlasnie patrzyli na to co wypada a co nie i przez to ludzie zycie tracili i umierali za zywota odmawiajac sobie wszystkiego bo nie wypada. Tera jest troche inaczej tyz w tym wieku trza pracowac to i czlowiek inny, poznaje swiat i zycie i nasluchuje co inni mowi i se to porownuje do swojego zycia. Mlodzi tyz maja juz inny swiat nie ma tej rodzinnosci wsio sie rozwala i ino kto kce to utrzymuje kontakt reszta rozesrana po swiecie i to sie rodzina nazywa tfu!!! Sa tego i plusy i minusy ale jestem zla,ze tak jest nie lubie modernosci a co zrobic jak trza na chleb albo chalupe zarobic to i trza czuc sie mlodym duchem.
26 września 2017 15:42 / 2 osobom podoba się ten post
Mnie udało się inaczej spojrzeć na świat dzięki zrzuceniu kilku nadprogramowych kilogramów. Bez dietetyka i trenera by się to nie udało. Dlatego polecam wam dziewczyny tę stronkę: http://lepszytrener.pl/dietetyka/warszawa

Znajdziecie na niej specjalistów z każdej dysycpliny sportowej! :)
26 września 2017 15:49 / 4 osobom podoba się ten post
Olaaa90

Mnie udało się inaczej spojrzeć na świat dzięki zrzuceniu kilku nadprogramowych kilogramów. Bez dietetyka i trenera by się to nie udało. Dlatego polecam wam dziewczyny tę stronkę: http://lepszytrener.pl/dietetyka/warszawa

Oleńko ...co tam linki . Napisz własnymi słowami jak to zrobiłaś ...krok po kroku . Ciekawa jestem . Mam trochę do zrzucenia . Chociaż już moge powiedzieć , że brzuch mi trochę sam  spada  .....na kolana .
26 września 2017 15:55 / 5 osobom podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Oleńko ...co tam linki . Napisz własnymi słowami jak to zrobiłaś ...krok po kroku . Ciekawa jestem . Mam trochę do zrzucenia . Chociaż już moge powiedzieć , że brzuch mi trochę sam  spada  .....na kolana .

Linki są dobre do bujania, to niech się buja i spadnie z wagi :)

To teraz będziemy ze spam-kontami konwersować? Coraz więcej ich tu jest.
26 września 2017 16:03 / 4 osobom podoba się ten post
Szatan nie chłop 
26 września 2017 19:12
margaritka59

Ja mam dzisiaj taki trochę dzień, refleksji o życiu. Przeczytałam powyższe i tak myślę, czy zachowanie innych wpływa na moją wiarę, światopogląd? Zdecydowanie - nie :yo:

Na mnie też nie.
26 września 2017 19:17 / 3 osobom podoba się ten post
Olaaa90

No, cóż mnie też udało zrzucić dużo kilogramów bez dietetyka, trenera i bez specjalisty z kazdej dyscypliny sportowej.
26 września 2017 22:40 / 9 osobom podoba się ten post
wrzos

No, cóż mnie też udało zrzucić dużo kilogramów bez dietetyka, trenera i bez specjalisty z kazdej dyscypliny sportowej.

Mnie również się to udało. Od początku roku schudłam 15kg. Sama jestem dla siebie trenerem (rower) i dietetykiem. Wiedzę w zakresie zdrowego odżywiania zdobywałam przez całe życie. Gorzej było z wdrożeniem tego......aż do tego roku, kiedy przeraziłam się moich osiągnięć wagowych. Myślę, że to było moje dno Zdeterminowana takimi osiągami i różnymi dolegliwościami podjęłam walkęi o zdrowsze i lepsze życie. Od celu dzieli mnie jeszcze 5 kg. Mam nadzieję, że to osiągnę i utrwalę na resztę życia.
26 września 2017 22:48 / 3 osobom podoba się ten post
26 września 2017 22:51 / 1 osobie podoba się ten post
Zofija

Mnie również się to udało. Od początku roku schudłam 15kg. Sama jestem dla siebie trenerem (rower) i dietetykiem. Wiedzę w zakresie zdrowego odżywiania zdobywałam przez całe życie. Gorzej było z wdrożeniem tego......aż do tego roku, kiedy przeraziłam się moich osiągnięć wagowych. Myślę, że to było moje dno Zdeterminowana takimi osiągami i różnymi dolegliwościami podjęłam walkęi o zdrowsze i lepsze życie. Od celu dzieli mnie jeszcze 5 kg. Mam nadzieję, że to osiągnę i utrwalę na resztę życia.

Od dna trzeba się odbić :] Podobnie zrobiłem z alkoholem.
26 września 2017 23:09 / 3 osobom podoba się ten post
Darko

Od dna trzeba się odbić :] Podobnie zrobiłem z alkoholem.

Tak, tak, a obżarstwo, to też nałóg i ma podobne mechanizmy. W tym przypadku jest o tyle trudniej, że z jedzenia nie możemy zrezygnować.
27 września 2017 15:40 / 1 osobie podoba się ten post
Zofija

Tak, tak, a obżarstwo, to też nałóg i ma podobne mechanizmy. W tym przypadku jest o tyle trudniej, że z jedzenia nie możemy zrezygnować.

Jak masz LDL i HDL to dobrze, ale w odpowiedniej proporcji, bo jak LDL za dużo to d...pa blada, jak do tego za dużo trójglicerydów ...to już bardzo niedobrze... wtedy zalecają seks jako dobre ćwiczenie fizyczne codzienne...
27 września 2017 17:01 / 5 osobom podoba się ten post
opiekun.5

Jak masz LDL i HDL to dobrze, ale w odpowiedniej proporcji, bo jak LDL za dużo to d...pa blada, jak do tego za dużo trójglicerydów ...to już bardzo niedobrze... wtedy zalecają seks jako dobre ćwiczenie fizyczne codzienne...:-)

......i kakao i keks. .....
27 września 2017 17:08 / 1 osobie podoba się ten post
ewa59

......i kakao i keks. .....:smiech3:

I jak nie pomaga odstawiać najpierw keks, a potem kakao