Refleksyjnie o życiu

27 września 2017 18:21 / 1 osobie podoba się ten post
Alaska

Na tamte czasy,to był " zabójczy" typ urody,kobiety mdlały na jego widok....a tak w ogóle to zaraz dostaniesz banana za szerzenie faszyzmu :smiech3:" Ten wąsik,ach ten wąsik,ten wzrok...."

wkleiłem ku przestrodze,bo właśnie byly wybory i w Saksonii wygrała partia nacjonalistyczna 
27 września 2017 19:13 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

Tak ???? 

Już go gdzieś widziałem :D :D
27 września 2017 19:14
MeryKy

Ja na wlasne oczy Knychałę widziałam. Przypatrywałam mu się pod kątem czy gdyby koło mnie przechodził ulicą poznałabym, że to morderca? Nic takiego mu z oczu nie patrzyło.

Tego nie poznasz.
27 września 2017 19:19 / 2 osobom podoba się ten post
ORIM

wkleiłem ku przestrodze,bo właśnie byly wybory i w Saksonii wygrała partia nacjonalistyczna 

Kolego a u Nas to od stycznia, zakupy tylko w co drugą niedzielę...potem może powiedzą co mamy kupować...następnie w jakim stroju mamy wychodzić na ulicę...no i jak i kiedy mamy tobić "te rzeczy"...a określi to ten jeden jedyny najlepszy STRATEG Nasz...( uzgodni to z Soli...i będzie akceptacja społeczna), bo My przecież tego chcemy...No i jak to nazwać?...
27 września 2017 19:23 / 1 osobie podoba się ten post
opiekun.5

Kolego a u Nas to od stycznia, zakupy tylko w co drugą niedzielę...potem może powiedzą co mamy kupować...następnie w jakim stroju mamy wychodzić na ulicę...no i jak i kiedy mamy tobić "te rzeczy"...a określi to ten jeden jedyny najlepszy STRATEG Nasz...( uzgodni to z Soli...i będzie akceptacja społeczna), bo My przecież tego chcemy...No i jak to nazwać?...

Te rzeczy to juz powiedziano kiedy - kalendarzyk  i jak też - nie za blisko krzyża  
Brzozy też do wycinki  
27 września 2017 19:23
Totalitaryzm :D
27 września 2017 19:30 / 2 osobom podoba się ten post
ORIM

Te rzeczy to juz powiedziano kiedy - kalendarzyk :-) i jak też - nie za blisko krzyża :-) 
Brzozy też do wycinki :-) 

Orim, tu się nie ma co śmiać, to się zaczyna dziać...przeczytaj, że decyzja polityczna już podjęta, od stycznia zadziała. Jedna partia Nam zycie ułoży, jak będzie chciała. Ja już oglądam się za granatowym mundurkiem, bo potem będą droższe...
27 września 2017 20:05 / 1 osobie podoba się ten post
opiekun.5

Orim, tu się nie ma co śmiać, to się zaczyna dziać...przeczytaj, że decyzja polityczna już podjęta, od stycznia zadziała. Jedna partia Nam zycie ułoży, jak będzie chciała. Ja już oglądam się za granatowym mundurkiem, bo potem będą droższe...

Wiem.
Chociaz polityka nie jest czyms czym sie interesuje,to jednak musze stwierdzić,że stara prawda sie sprawdza.Taka władza jaki naród.Sorry ale wybory były demokratyczne i z tego co ja wiem nie było szwindli.Tak więc jesli społeczenstwo jest posrane to władza ..........................
Durna nasza narodowa mentalność działa.Chodzi o to ze jak zawsze "na złość babci odmrożę sobie uszy" Afery,szwindle w krengach rzadzących ! Tusk musi odejść ! i takie tam gadanie dociera bardziej do ludzi niz racjonalne,ekonomiczne i poprostu chłopskie myślenie.
Wiadomo przecież było przed wyborami w Polsce,że jak PIS dojdzie do władzy to zacznie się znów temat Katyń,Unia Europejska,aborcja itp.Oni startując do wyborów równiez skalkulowali swoje szanse i doszli do wniosku że te tematy sa juz troszke ograne.Tak więc powstało 500 + i ...........zaskoczyło.
Mamy co chcieliśmy !!! A że jest to do d      to juz za późno.Oby nastepne wybory były bardziej udane czego sobie i Wam życzę
27 września 2017 20:12 / 3 osobom podoba się ten post
Darko

Już go gdzieś widziałem :D :D

Ja też juz go widziałam gdzieś 

27 września 2017 20:18 / 1 osobie podoba się ten post
Masz na to wpływ? Rządzący decydują :D :D Nie lubię polityki.
06 października 2017 00:24 / 2 osobom podoba się ten post
06 października 2017 10:05 / 3 osobom podoba się ten post
kasia63

http://dobrewiadomosci.net.pl/18729-dziesieciu-zlodziei-twojej-energii-wedlug-dalajlamy/

Niby takie oczywiste...

Ja bym z tym dyskutowała... To takie męskie podejście samotnego męzczyzny, ktore nie mam wiele wspólnego z realiami, w ktorych przyszlo nam się poruszać.. Postawiono sobie grubą linie, ktora eliminuje przyczynę ... Spłacanie długów na czas powinno się zacząć od tego, że:  nie zaciągaj dlugów, które nie będziesz mógł spłacić na czas ... I żyj na pastwisku bo tam jest za darmo, i nie tęknij do dachu nad głową choć żyjesz w takich warunkach i jesteś taka istotą, która tego dachu nad głowa zwyczajnie potrzebuje....  Ale niech Mu będzie ...
21 października 2017 18:03
Knorr

Zdrowie najważniejsze. Reszta to bonusy. 
Dyskusja w Refleksyjnie o życiu. O.

Miłość najważniejsza, - reszta to bonusy
21 października 2017 18:26 / 3 osobom podoba się ten post
Bóg, zdrowie, Rodzina. Reszta to zamki na piasku .
21 października 2017 18:29
Kama84

Bóg, zdrowie, Rodzina. Reszta to zamki na piasku .

U mnie w odwrotnej kolejności,
ale tak po za tym wszystko się zgadza :)
Obecna rodzina