Umowa zlecenie

02 października 2014 15:15
Mojej zmienniczne powiedzieli,żeby ze mną nie rozmawiała, bo jestem nienormalna :) tylko,że ona jest z innej firmy i jej mąż ma odbierać pieniądze z biura co 2tyg., więc raczej dostanie swoje pieniądze. A u mnie skasowali od rodziny i zostawią dla siebie.
02 października 2014 15:53 / 2 osobom podoba się ten post
OpiekunkaDE

Obiecałam,że dam znać czego się dowiedziałam. Medvita24 wysyła opiekunki na czarno do pracy. Byłam w ZUS i składki były odprowadzane od kwoty 100zł, bo tak jak wspomniałam miałam 2 umowy zlecenie, i zostałam zgłoszona do ZUS,tylko przez Global Group w umowie jest,ze wykonuje dodatkowo usługi szkoleniowe dla tej właśnie firmy. Czekam do 5.10, bo do tego czasu mają mi wypłacić, jeśli nie to mam już plan działania :) nie podaruje im, bo są mi winni 800euro.

Miał być cytat a nie łapka w górę... Jest Medvita24 na naszej liscie firm? To dawaj tam opinię o nich wlepić... To jest nie do pomyślenia jak oni próbują nas traktować! 
19 października 2014 14:18
Witam po jakim czasie mozna sie starac o podwyzke? sytuacja wyglada tak, mialam byc 2msc u pdp. Nie bylam poinformowana o codziennym wstawaniu w nocy. Postanowilam przedluzyc moj pobyt o kolejne2msc i jak zapytalam firme o podniesienie stawki na te kolejne 2msc za te nocki,to mi odmowili,bo za krotko pracuje. Czz po tym 4msc kontrakcie nastepnym razem moge prosic o podwyzke,ązy to jakis standard i znowu mi odmowia
19 października 2014 14:49
agamalaga

Witam :-) po jakim czasie mozna sie starac o podwyzke? sytuacja wyglada tak, mialam byc 2msc u pdp. Nie bylam poinformowana o codziennym wstawaniu w nocy. Postanowilam przedluzyc moj pobyt o kolejne2msc i jak zapytalam firme o podniesienie stawki na te kolejne 2msc za te nocki,to mi odmowili,bo za krotko pracuje. Czz po tym 4msc kontrakcie nastepnym razem moge prosic o podwyzke,ązy to jakis standard i znowu mi odmowia

zmien firme.
19 października 2014 14:57
Krotko i na temat. ;-)ale ja lubie moja pdp. Nawet z 50e bym sie ucieszyla,bo to zawsze jakis postep
27 października 2014 10:26
Hej , pracuję ktoś w niemieckiej firmie jako opiekunka , jak tak to proszę o namiary , słyszałam ze lepiej płacą .pozdrawiam ,
27 października 2014 10:49
dorotkablond

Hej , pracuję ktoś w niemieckiej firmie jako opiekunka , jak tak to proszę o namiary , słyszałam ze lepiej płacą .pozdrawiam ,

Namiary znajdziesz w necie.Z tego co mi proponowali to faktycznie wiecej.Jednak czesto musisz sie liczyc z tym ze jesli bedzie to umowa o prace to i wolne czyli urlop tez zgodnie z zasadami zatrudnienia na umowe.Inaczej mowiac 26 dni roboczych na rok.Bywa rowniez i tak ze mozesz odbierac nadgodziny jako dni wolne.Jesli wiec bedziesz miala dosc blisko do domu to mozesz pojechac.A co jeszcze ! sa firmy ktore oferuja zakwaterowanie i sa i takie gdzie musisz sobie wynajac mieszkanie.Uwzglednij to jak bedziesz kalkulowac czy ci sie to oplaca
27 października 2014 11:09
dzięki bardzo :) ja tak po cichu myślę . bo ja bym chciał przejść razem z podopiecznymi , mam małżeństwo (1 osoba ) do opieki , ale na razie im tego nie mówie , bo chce sama się dowiedzieć wpierw ,,,,,,
27 października 2014 11:42
agamalaga

Krotko i na temat. ;-)ale ja lubie moja pdp. Nawet z 50e bym sie ucieszyla,bo to zawsze jakis postep

a kto powiedział, że masz zmieniać Pdp. Zmień tylko firmę.
27 października 2014 11:43
dorotkablond

dzięki bardzo :) ja tak po cichu myślę . bo ja bym chciał przejść razem z podopiecznymi , mam małżeństwo (1 osoba ) do opieki , ale na razie im tego nie mówie , bo chce sama się dowiedzieć wpierw ,,,,,,

witam Krajankę )
27 października 2014 12:39
witam :)
11 stycznia 2015 10:05 / 1 osobie podoba się ten post
Witam
Piszę po raz pierwszy, chociaż śledzę to forum już od jakiegoś czasu. Do tej pory nie miałam żadnych problemów, a teraz się pojawiły. Z powodu tych problemów chciałabym rozwiązać umowę zlecenie, lecz tak jak w poprzednich postach czytałam u mnie również firma straszy karami. W Umowie zlecenie jaką podpisałam na okres pół roczny jest punk mówiący o rozwiązaniu tejże umowy, to okres 2 tygodniowy. Obecnie jestem w pracy w Niemczech lecz nie otrzymałam do umowy żadnego dokumentu jako delegacja na to miejsce. Po przyjeździe okazało się, że moich obowiązków jest o wiele więcej niż mnie poinformowano. Oczywiście w umowie również nie są one zapisane. Przed podpisaniem umowy informowałam pracodawcę jakich czynności w pracy się nie podejmę. Obecnie sytuacja wygląda w ten sposób, że szukają kolejnej opiekunki, która ma mnie zmienić,a ja " ponoć " mam jechać w inne miejsce. Właśnie tego się obawiam, ze to inne miejsce będzie jeszcze gorsze. Dlatego myślę o rozwiązaniu umowy z firmą. Proszę Was o pomoc, w jaki sposób mogę legalnie rozwiązać umowę. Z góry dziękuję. Pozdrawiam Wszystkich i życzę miłego dnia.
11 stycznia 2015 10:13 / 1 osobie podoba się ten post
stakra

Witam
Piszę po raz pierwszy, chociaż śledzę to forum już od jakiegoś czasu. Do tej pory nie miałam żadnych problemów, a teraz się pojawiły. Z powodu tych problemów chciałabym rozwiązać umowę zlecenie, lecz tak jak w poprzednich postach czytałam u mnie również firma straszy karami. W Umowie zlecenie jaką podpisałam na okres pół roczny jest punk mówiący o rozwiązaniu tejże umowy, to okres 2 tygodniowy. Obecnie jestem w pracy w Niemczech lecz nie otrzymałam do umowy żadnego dokumentu jako delegacja na to miejsce. Po przyjeździe okazało się, że moich obowiązków jest o wiele więcej niż mnie poinformowano. Oczywiście w umowie również nie są one zapisane. Przed podpisaniem umowy informowałam pracodawcę jakich czynności w pracy się nie podejmę. Obecnie sytuacja wygląda w ten sposób, że szukają kolejnej opiekunki, która ma mnie zmienić,a ja " ponoć " mam jechać w inne miejsce. Właśnie tego się obawiam, ze to inne miejsce będzie jeszcze gorsze. Dlatego myślę o rozwiązaniu umowy z firmą. Proszę Was o pomoc, w jaki sposób mogę legalnie rozwiązać umowę. Z góry dziękuję. Pozdrawiam Wszystkich i życzę miłego dnia.

Za rozwiązanie umowy nie grozi żadna kara. Trzeba to zrobić zgodnie z tym co zapisane w umowie. Zazwyczaj obowiązuje forma pisemna. Można uzasadnić dlaczego rozwiązujemy umowę ale nie trzeba.
11 stycznia 2015 10:14
stakra

Witam

Piszesz ..rozwiązanie umowy w trybie natychmiastowym i koniec....
11 stycznia 2015 10:28 / 1 osobie podoba się ten post
Dziękuję za odpowiedź. Cudownie, że Jesteście. Do tej pory nie miałam problemów, nawet nie chcę opisywać całej sytuacji w jakiej teraz jestem, ponieważ nie mam na to sił, zresztą na pewno są osoby, które mają w miejscach pracy jeszcze gorzej.Wiem jedno, wychodzi na to, że firma obiecała rodzinie, że przyśle opiekunkę zgodnie z ich oczekiwaniami, a przysłali kogoś komu lepiej było nie mówić, ze na miejscu są do wykonania obowiązki na które ja nie wyraziłam zgody. Teraz firma niemiecka twierdzi, że ja robię problemy, a nie chce mi się wierzyć, że o tym wszystkim nie wiedziała polska firma z którą mam umowę. To jakaś totalna katastrofa i kompletny brak profesjonalizmu. Pozdrawiam