Umowa zlecenie

11 stycznia 2015 16:51
Marta

Firma wykorzystała twoją lekkomyślność
Swoją drogą,fajnie ze udało ci sie trafić,skoro nie miałaś adresu
Przepraszam,troche kpię sobie,ale naprawde,no jak można jechac tak na pałę,nie mieści mi się w głowie

adres podał mi szef podczas rozmowy telefonicznej jak i termin mojego pobytu, ale nie mam tego na papierku i to jest dla mnie dziwne. Zastanawiam się w związku z tym czy tak może firma postąpić, bo na jakiej zasadzie udowodnić, ze ja tutaj pracuje
11 stycznia 2015 17:37
Myślę ze juz sobie sama odp.na te pytania i wyciągnęłaś wnioski na przyszłość
11 stycznia 2015 18:47 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

Myślę ze juz sobie sama odp.na te pytania i wyciągnęłaś wnioski na przyszłość

Przykra sprawa, ale najczęściej ludzie uczą się na błędach. Mam tylko nadzeję, że mój problem będzie lekcją dla kogoś innego. Nikomu nie życzę takich kłopotów. To ogromnie odpowiedzialna praca, w mniejszym lub większym stopniu stresująca. Szkoda tylko, że osoby prowadzące firmy które zatrudniają opiekunów nie muszą mieć w tym kierunku skończonej żadnej szkołu, nawet kursu, a do tego poiwnni najpierw mieć udokumentowaną praktykę, może wtedy podchodzili by inaczej do nas, a tak, taki " kowalski " otwiera firmę, siedzi na wygodnym krzesełku i niech na mnie pracują. Nie było by w tym może niczego złego (nie każdy ma głowę do prowadzenia firmy ) gdyby istniała prawdomówność, szacunek, a przede wszystkim profesjonalizm właścicieli firm.
11 stycznia 2015 18:55
No tak juz jest,ze każdy o swój interes dba.Ale ty tez masz taką możliwość i dbaj dama o swoje sprawy.nie licz ze firma zrobi to za ciebie
11 stycznia 2015 20:06 / 1 osobie podoba się ten post
mam jeszcze jedno pytanie dotyczące wypłaty. Tak myślę czy to również jest powód do wymówienia umowy. W umowie mam, że wyplata nastąpi do 10-go dnia miesiąca za poprzedni miesiąc przepracowany. Skłąda się tak, że 10 wypadł w sobotę. Czy w tym przypadku firma ma prawo wypłacić mi pieniądze dopiero w poniedziałek?
11 stycznia 2015 20:07 / 1 osobie podoba się ten post
stakra

mam jeszcze jedno pytanie dotyczące wypłaty. Tak myślę czy to również jest powód do wymówienia umowy. W umowie mam, że wyplata nastąpi do 10-go dnia miesiąca za poprzedni miesiąc przepracowany. Skłąda się tak, że 10 wypadł w sobotę. Czy w tym przypadku firma ma prawo wypłacić mi pieniądze dopiero w poniedziałek?

Tak,ale większość agencji płaci wtedy do piątku.
11 stycznia 2015 20:07 / 1 osobie podoba się ten post
stakra

w piatek powinnas miec na koncie....
11 stycznia 2015 20:22
stakra

Mam pytanie do ciebie, czy to jest Twoja pierwsza praca z jakiejkolwiek firmy?
12 stycznia 2015 08:27
Pyza

Mam pytanie do ciebie, czy to jest Twoja pierwsza praca z jakiejkolwiek firmy?

To jest moje 3-cie miejsce. 2-ga firma. zaczynałam półtora roku temu.
12 stycznia 2015 13:05 / 1 osobie podoba się ten post
czekam na moja pierwsza wypłte miała byc tez 10 a narazie echoooooooooooo
13 stycznia 2015 12:05
vikii

ja w tej sprawie dzwoniłam do szefa, nie będę pisać jakie było tłumaczenie, bo szkoda nerów. 
13 stycznia 2015 14:56 / 1 osobie podoba się ten post
stakra

ja w tej sprawie dzwoniłam do szefa, nie będę pisać jakie było tłumaczenie, bo szkoda nerów. 

bo swieta bo styczen itd  itd  ,,he he   napisałam do firmy  ze jak nie bedzie dzisiaj kasy jade do domu  ,,im to chyba  wiśi  bo juz nic nie odpisali
13 stycznia 2015 15:03 / 3 osobom podoba się ten post
vikii

Z tego co wiem firmy zaraz pierwszego kazdego miesiaca wysylaja do rodzin rachunki, a rodziny maja czas do 5-go kazdego miesiaca by te rachunki zaplacic, wiec 10-go pieniadze powinny byc na kacie, wszelkie wymowki ze strony firm, to czyste kretactwo. Moja firma miala duzo telefonow od pracownikow, ze po 10- tym sa pieniadze dopiero i teraz wysylaja 7,8 lub 9 kazdego miesiaca.
14 stycznia 2015 08:09 / 2 osobom podoba się ten post
vikii

bo swieta bo styczen itd  itd  ,,he he   napisałam do firmy  ze jak nie bedzie dzisiaj kasy jade do domu  ,,im to chyba  wiśi  bo juz nic nie odpisali

mojej wpłaty jeszcze nie ma na koncie, no cóż chuba będzie trzeba pomyśleć o zmienie firmy, tylko teraz którą wybrać? Mam wrażenie, że każda firma jest dobra, dopóki opiekunka nie ma problemów w miejscu pracy, a kiedy są i informuje się firmę to wtedy zaczynają się schody.
14 stycznia 2015 08:24
stakra

mojej wpłaty jeszcze nie ma na koncie, no cóż chuba będzie trzeba pomyśleć o zmienie firmy, tylko teraz którą wybrać? Mam wrażenie, że każda firma jest dobra, dopóki opiekunka nie ma problemów w miejscu pracy, a kiedy są i informuje się firmę to wtedy zaczynają się schody.

wczoraj wieczorem  wpłynęła wypłata :)
Z TYMI PROBLEMAMI  -ja jestem pierwszy raz i  narazie  troche  sie  ucze tej całej procedury  :) 
w umowie mam 2 dni wolnego ,,a  pierwsze 3 tyodnie  miłam  po jednym dniu  i to  tylko po pare godzin  ,,wiec po co pisac bzdury  w umowach  jak na miejscu jet  inaczej  .Niepotrzebny stres nerwy ,,jezeli sie zedecyduje  na nastepny wyjazd bede  troche bardziej   kumata  hi hi