Witam
Piszę po raz pierwszy, chociaż śledzę to forum już od jakiegoś czasu. Do tej pory nie miałam żadnych problemów, a teraz się pojawiły. Z powodu tych problemów chciałabym rozwiązać umowę zlecenie, lecz tak jak w poprzednich postach czytałam u mnie również firma straszy karami. W Umowie zlecenie jaką podpisałam na okres pół roczny jest punk mówiący o rozwiązaniu tejże umowy, to okres 2 tygodniowy. Obecnie jestem w pracy w Niemczech lecz nie otrzymałam do umowy żadnego dokumentu jako delegacja na to miejsce. Po przyjeździe okazało się, że moich obowiązków jest o wiele więcej niż mnie poinformowano. Oczywiście w umowie również nie są one zapisane. Przed podpisaniem umowy informowałam pracodawcę jakich czynności w pracy się nie podejmę. Obecnie sytuacja wygląda w ten sposób, że szukają kolejnej opiekunki, która ma mnie zmienić,a ja " ponoć " mam jechać w inne miejsce. Właśnie tego się obawiam, ze to inne miejsce będzie jeszcze gorsze. Dlatego myślę o rozwiązaniu umowy z firmą. Proszę Was o pomoc, w jaki sposób mogę legalnie rozwiązać umowę. Z góry dziękuję. Pozdrawiam Wszystkich i życzę miłego dnia.