Wyłowione z sieci 1

19 lipca 2014 11:49 / 4 osobom podoba się ten post
frymusek

Własciwie to nie wiadomo czy pomogą ale ja tez zauważyłam że mało ludzi zapina pasy.

Pomogą.Obejrzycie sobie np.na You Toube filmiki co sie podczas wypadku dzieje z człowiekiem zapiętym w pasy a co  z tym ,który nie zapiął...Zawsze mam zapięte!
19 lipca 2014 11:56
Bellanna

Dzisiaj wieczorem miałam jechać z Frankfurtu do domciu. W nocy miała jechać małym busem koleżanka na zmianę. Nie wiem, jaka firma ten mały bus. Jak to zobaczyłam to pomyślałam sobie, że coś nad nami czuwało, bo koleżanka poprosiła, żebym została kilka dni dłużej. Nie było mi to na rękę, bo miałam plany bardzo napięte terminowo, ale po przespaniu nocy jakoś tak bez żalu zmieniłam plany i postanowiłam zostać tych kilka dni. Też bardzo się boję podróży. Nie wiem czy to mój autokar czy nie, ale i tak jestem w szoku. No to musiałam napisać. Żal ofiar i poszkodowanych, zawsze żal. Ludzkie losy są jednak nieprzewidywalne. Pewnie itak bym dzisiaj nie wyjechała, ale nie wiem czy koleżanka dojechałaby. UFFFFFFF!

Sindbad i autobus ukraiński jechały w kierunku PL--> DE
Mały bus DE-->PL (w TV powiedziano, że prawdopodobnie byli to Polacy wracający z pracy).

Wkurza mnie jedno: od raniutka trwa transmisja na kilku kanałach i cały czas tematem przewodnim jest ten wypadek ....ale wszystko kręci się wokół Sindbada ....bo tam zginęły 2 osoby ....o busiku podano tylko: zginęło 7 osób i nic więcej....ani firmy, ani nic.

Widziałam zdjęcia i film z tego wypadku - straszne!
Z busa pozostało praktycznie tylko podwozie, nawet foteli nie ma, z karoserii tylko kawałek blachy na tyle.
Sindbad (piętrowy) spadł z ok. 15-metrowego nasypu -musiał kilka razy przekoziołkować- już go postawili, aż dziwi że tylko 2 ofiary.

Ostatnie dane: zidentyfikowano 6 ofiar

19 lipca 2014 11:58 / 9 osobom podoba się ten post
Alexia była w innym autokarze-wsio u niej ok:)Mijali ten wypadek.
19 lipca 2014 11:58
kasia63

Pomogą.Obejrzycie sobie np.na You Toube filmiki co sie podczas wypadku dzieje z człowiekiem zapiętym w pasy a co  z tym ,który nie zapiął...Zawsze mam zapięte!

Moja siostra niedawno jechała jako pasażer na marginesie na pogrzeb i całe szczęście że zdążyła zapiąć pasy. Bo sie z nimi szamotała. Skończyło się na wielkich rozmiarów siniakach. Ale gdyby nie one to by pewnie przez szybę wyleciała.
19 lipca 2014 12:22 / 1 osobie podoba się ten post
Co 20 minut w radio ogłaszaja informacje na temat wypadku aż mi się nie dobrze robiz nerwów . Moja oma powiedziała dobrze ,że jesteś w domu a nie wtym autobusie. Wie ,że jeżdżę Sinbadem.
19 lipca 2014 12:28 / 1 osobie podoba się ten post
Mnie też Babcia się pytała, czy teraz nie boję się wracać
19 lipca 2014 12:46
Dziewczyny, wiadomo już, co to był za bus?
19 lipca 2014 13:04 / 1 osobie podoba się ten post
ulencja

Ania ale Ty pewnie jedziesz małym busikiem. w takim dużym autokarze raczej nie sprawdzają czy ludzie mają zapięte pasy

W busie/moim/ o pasach jest mowa tylko podczas przekraczania granicy...Ja sama zwracam współpasazerom uwagę ,zeby zapinali i kierowcy jak pędzi i gada przez komórę!!!!albo gada,jedzie i druga reka cos zapisuje trzymając kierownicę kolanem!Zawsze z ta samą firmą jeżdżę,zawsze komentuje złe zachowani kierowcy i póki co jeszcz emnie z busa na autobanie nie wywalili:):):) 
19 lipca 2014 13:06
W tym Sindbadzie jako drugi kierowca jechał mój kolega... :( Nawet nie chce mi się myśleć a co dopiero gadać... :'(
19 lipca 2014 13:11
Sindbad z opolskiego ,nr tel kontaktowego na 77 sie zaczyna ,o busie nic nie ma...jakby go nie było.Tylko autokar i autokar....
19 lipca 2014 13:12
ulencja

Ania ale Ty pewnie jedziesz małym busikiem. w takim dużym autokarze raczej nie sprawdzają czy ludzie mają zapięte pasy

A mnie wkurza, że ludzie są tak bezmyślni i sami z siebie nie zapinają pasów. Sprawdzać, pilnować i przypominać można coś dzieciom, a nie dorosłym, odpowiedzialnym (?!) ludziom. 
Nie wiem, skąd taka bezmyślność i brak wyobraźni w narodzie :(.

19 lipca 2014 13:15
kasia63

Sindbad z opolskiego ,nr tel kontaktowego na 77 sie zaczyna ,o busie nic nie ma...jakby go nie było.Tylko autokar i autokar....

W pracy oglądałam tvp info i mówili tylko o Sinbadzie, kompletnie tego nie rozumiem, przecież już musi być wiadomo, co to był za bus :(.
19 lipca 2014 13:15 / 1 osobie podoba się ten post
jechalam dwa razy busem-czy jak pisza busikiem,jeden kierowca ,ktory ok,4 nad ranem usupia za kierownicom,pali papieroska,kieruje i rozmawia przez komorke,zglaszalam do firmy-przewoznika bus-y,pomine nazwe, gdyz nie wiem czy moge na forum,,,ale jak dostane przyzwolenie od modusia to napisze,moja skarga bez echa,nadal jeden kierowca,polska-niemcy-holandia-belgia.jezdze sindbadem,zdazyl sie wypadek-tragedia-piesza nie dojde,wiec i tak skazana jestem na transport
19 lipca 2014 13:26
masakra z tym wypadkiem! Aż włos się jeży na głowie! Przecież tyle z nas tak podróżuje!Wyrazy Współczucia dla ofiar i ich rodzin:(
19 lipca 2014 13:34
na interii podają, że mini-bus pochodził z Ukrainy