Bardzo dobrze rozumiesz, jak zawsze :))
Bardzo dobrze rozumiesz, jak zawsze :))
Kiedy właśnie po odpowiedzi Mery K zaczęłam mieć małe wątpliwości.....
Jeśli jest to typowa umowa zlecenie. Czyli zawierasz ją na wykonanie jakiegoś zlecenia. Możesz zawrzeć ich nawet pięć, pod warunkiem, że jesteś w stanie je wszystkie w określonym czasie wykonać.
Wszystko jednak zależy od tego co określona umowa zawiera i co podpisujesz :))
Amelka nie o to mi chodzi-mam watpliwości jak to wygląda kiedy podczas urlopu , mimo tego ze zakonczyłas dane zlecenie, firma jednak jakies grosze ci wypłaca- to jest chyba ten haczyk,ale sie zbytnio nie wgłębiam bo ja inaczej pracuje.Jednak w te klocki zawsze dobrze byc w temacie:)Nie wiadomo co człowieka jeszcze spotka,a poza tym te pracowe przepisy sie tak szybko zmieniaja ,że zwyczajnie sie nie nadąża.
Kasiu, nie odpowiem Tobie jak to jest, jak firma wypłaca kaskę jeśli nie wykonujesz zlecenia, ponieważ musiałabym wiedzieć, co zawiera umowa. To umowa określa szczegółowo warunki wykonania określonego zlecenia. Dlatego tak ważne jest zawsze przeczytanie wszystkiego pod czym się podpisujemy.
Bo jak wiesz, umów należy dotrzymywać :))
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/polka-opiekunka-osob-starszych-w-niemczech-nie-jest-niewolnica/5d4d4
Czy całe forum musi znać historię tego kto komu wysyła maile? Dla całej trójki ostrzeżenie.