Wyłowione z sieci 1

03 stycznia 2014 15:59 / 1 osobie podoba się ten post
To jest poprostu żałosne ale i nie jest nowościa. Od dawna Polacy nie szanują się zagranicą. Wystarczy popatrzec na Rumunki,one sobie pomagają ,załatwiają jedna drugiej pracę.U nas niestety tego brakuje,choć nie jest to regułą.Dobrze,że takie artykuły się pojawaiją bo może Polacy wyciągną wnioski.
03 stycznia 2014 16:00 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

http://biznes.onet.pl/boze-chron-mnie-od-polakow-z-reszta-poradze-sobie-,18563,5595817,1,news-detal

e tam, Kaśka, szukasz dziury w całym ,  to jakieś przypadki extremalne :) większość Polek i Polaków to ludzie serdeczni, gościnni i baardzo życzliwi ;)
Wystarczy nasze forum poczytać ;)))
03 stycznia 2014 16:04
Prowincjusz

e tam, Kaśka, szukasz dziury w całym ,  to jakieś przypadki extremalne :) większość Polek i Polaków to ludzie serdeczni, gościnni i baardzo życzliwi ;)

Kasieńko, przepraszam za tę "Kaśkę", Tak mi sie wyrwało...;)
03 stycznia 2014 16:16 / 1 osobie podoba się ten post
Prowincjusz

Kasieńko, przepraszam za tę "Kaśkę", Tak mi sie wyrwało...;)

Kasia jest Polką i nigdy Ci nie wybaczy :):):):)
03 stycznia 2014 16:51 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Kasia jest Polką i nigdy Ci nie wybaczy :):):):)

Ty byś nie wybaczyła ? A jak masz Skarbie na imie ???

03 stycznia 2014 16:53
Prowincjusz

Ty byś nie wybaczyła ? A jak masz Skarbie na imie ???

heheheehehhehehe,moje imię to czterdziesci hehheheheheh
03 stycznia 2014 17:04 / 2 osobom podoba się ten post
Prowincjusz

Zgadzam sie z Toba Prowincjuszu , jestesmy serdecznym narodem, popatrzcie na Nas, na nasze Forum tylko, pomoc, zawsze i dla wkazdego dobre slowo sie znajdzie, a ile zlosnic poskromionych zostalo, albo widzac emanujace z naszego forum dobro, odeszlo sobie w sina dal.

Ale za ta Kaske bym Ci nie darowala !!!!
03 stycznia 2014 17:10 / 1 osobie podoba się ten post
margolcia

Zgadzam sie z Toba Prowincjuszu , jestesmy serdecznym narodem, popatrzcie na Nas, na nasze Forum tylko, pomoc, zawsze i dla wkazdego dobre slowo sie znajdzie, a ile zlosnic poskromionych zostalo, albo widzac emanujace z naszego forum dobro, odeszlo sobie w sina dal.

Margolciu,to że Ty jesteś serdeczna dla każdego nie znaczy,że wszyscy tacy są.Alez jednym się zgodzę,że sporo niposkromionych odeszło.:):)

Kasia mu nie daruuuujeee ,nie ma mowy :)
03 stycznia 2014 17:10 / 1 osobie podoba się ten post
margolcia

Nie odpuszczą, a ja tyle dobra czynię ;)...to za tę "Kaśkę" w odwecie nazywajcie mnie "Krzysiek", albo Prowi ( byle nie - Krzychu..)
03 stycznia 2014 17:12
Prowincjusz

Nie odpuszczą, a ja tyle dobra czynię ;)...to za tę "Kaśkę" w odwecie nazywajcie mnie "Krzysiek", albo Prowi ( byle nie - Krzychu..)

To się nie liczy,gdybyś miał na imię Kasia to też oberwałbyś Kaśką. A "Krzychu" to tak pieszczotliwie.:)
03 stycznia 2014 17:26 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Margolciu,to że Ty jesteś serdeczna dla każdego nie znaczy,że wszyscy tacy są.Alez jednym się zgodzę,że sporo niposkromionych odeszło.:):)

Oooooo, a ja zylabym do konca w swiadomosci, ze naleze do tych wlasnie poskromionych, ha ha ha Dziekuje Ci Ivanilko, jak dobrze, ze jestes......
03 stycznia 2014 17:34 / 2 osobom podoba się ten post
Prowincjusz

No to wszyscy razem Krzysiu - Pysiu, berpicipici pisiu, berpi berpa, bercipicipi Pa !
03 stycznia 2014 17:47 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

A pewnie,że nie daruję!!!!NIENAWIDZĘ jak się do mnie mówi Kaśka-alergię mam nieuleczalną!!!!
Wracając do linka,którego wrzuciłam - nie szukam dziury w całym ,co zarzuca mi nasz forumowy miłośnik małży:):):):)
Artykuł jest na onecie-takie rzeczy za granicą zdarzają sie codziennie....I niestety także tu na naszym Opiekunkowym podwórku/w sensie w naszym fachu/ - mało to firemek i pośredników ,naszych rodaków ,co to tylko patrzą jak oskubać naiwnych?
03 stycznia 2014 17:56
kasia63

A pewnie,że nie daruję!!!!NIENAWIDZĘ jak się do mnie mówi Kaśka-alergię mam nieuleczalną!!!!
Wracając do linka,którego wrzuciłam - nie szukam dziury w całym ,co zarzuca mi nasz forumowy miłośnik małży:):):):)
Artykuł jest na onecie-takie rzeczy za granicą zdarzają sie codziennie....I niestety także tu na naszym Opiekunkowym podwórku/w sensie w naszym fachu/ - mało to firemek i pośredników ,naszych rodaków ,co to tylko patrzą jak oskubać naiwnych?

Dokładnie Kasiu,sama kiedyś czytałam na naszym forum jak jedna z opiekunek powiedziała,że nie przyznaje się w Niemczech ,ze jest Polką bo inne opiekunki zaraz chcą coś od niej....Z taką postawą to my Polacy niedługo się pozabijamy zagranicą...
03 stycznia 2014 18:24 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

...to trudno, Kasieńko    W piekle się bede smażył, a co do własciwej treści, to ironizowałem, żesmy tacy wszyscy cudni. Nie wszyscy, ja tez, jak widac-nie. Ironizuje na temat naszych-Polaków - zalet, czasem nawet autoironizuje, zwłaszcza jak jadę autem ;)