Na wyjeździe #5

27 lutego 2014 07:49 / 2 osobom podoba się ten post
romana

Chciałam napisać coś miłego na dobranoc, ale nic nie przychodzi mi do głowy. Melduję zatem tylko że żyję i mam się dobrze. Jutro muszę przypomnieć się w firmie, żeby szukali mi zlecenia, gdyż wyrażam gotowość do podjęcia działań bojowych na niwie opieki już od 5 marca.

Wiecie co, ile razy przychodzi mi do głowy pomysł, aby zamienić niemieckich emerytów na coś sympatyczniejszego, tyle razy wiem jedno - żadna instytucja nie da nam 4-6 miesięcy wolnego w ciągu roku, a mniej więcej tyle ma obecnie każdy z nas! I to jest bardzo optymistyczna wiadomość!

Witaj zaginiona Romanko, z tęsknoty za Tobą wysłałam list gończy na Twojego maila.
Ty masz tylko 6 miesięcy urlopu? Ja mam duuużo więcej, bo pracowicie mam dopiero, gdy po długiej nieobecności zjeżdzam do domu. Kocham to i nie narzekam.
27 lutego 2014 07:54 / 1 osobie podoba się ten post
Dzien dobrerek no to to dzis tłusty czarte obrzarstwo paczkami !!! Smacznego wszystkim MIłego spokojnego dzionka zycze!!!:))))))))))))))))))
27 lutego 2014 07:59 / 1 osobie podoba się ten post
Mamuelko, no rację masz, tłusty czwartek dziś.
To ja się pochwalę, że mam święto dziś. Po raz pierwszy w życiu w tłusty czwartek pączka nie zjem! Nie jem mąki, a pączków bez mąki jeszcze nie wymyśliłam. Smacznego wszystkim i niech Wam w bioderka pójdzie.
27 lutego 2014 09:12
Kochani tu w tym miejscu zadam pytanko rodzina chce bym umyla okna tylko ja nie wiem za ile,np wintergarten caly ze szkla i szesc okien pokojowych jakkkk to policzyc?????
27 lutego 2014 09:14 / 2 osobom podoba się ten post
:) i w ten tlusty czwartek niech ida paczusie w bioderka ale pdp hihi
27 lutego 2014 09:18 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

To ja się pochwalę, że mam święto dziś. Po raz pierwszy w życiu w tłusty czwartek pączka nie zjem! Nie jem mąki, a pączków bez mąki jeszcze nie wymyśliłam. Smacznego wszystkim i niech Wam w bioderka pójdzie.

Benita, mogłas już o tych bioderkach nie wspominać !!  Jak tu teraz pączusie z takimi !!!  życzeniami zajadać ;-//
27 lutego 2014 09:19 / 1 osobie podoba się ten post
Haneczka47

Kochani tu w tym miejscu zadam pytanko rodzina chce bym umyla okna tylko ja nie wiem za ile,np wintergarten caly ze szkla i szesc okien pokojowych jakkkk to policzyc?????

U mojej babci pan mył wintergaren dość spory plus dach też ze szkła,swoim płynem,robił to dokładnie bite dwie godziny.Babcia zapłaciła 60 euro....ale Ty masz jeszcze do tego okna,więc policz dużoooo więcej:):)
27 lutego 2014 09:21
No dachu myc nie bd
27 lutego 2014 09:22
Haneczka47

wycen sama ! do mnie(tu gdzie jestem) przychodzi sprzataczka ale mycie okien jest platne osobno ! bez r-ku bierze 6eu za okno! wiec chyba sama powinnas zadecydowac jak kwota cie satysfakcjonuje:) jesli rodzinka spoko to ja bym 50 eu wziela:) niema nic darmo zreszta jak rozumiem okna nie tylko szyby w oknach:):):)
27 lutego 2014 09:24 / 2 osobom podoba się ten post
A ja kiedyś byłam w szoku jak przyszedł facet do mycia okien. Umył szyby zostawiając ramy brudne ;-/// no bo ramy to ramy a szyby to szyby. Ręce mi opadły. Już nie pamiętam ile zainkasował za to. To się nazywa porządki.
27 lutego 2014 09:34 / 1 osobie podoba się ten post
A ja zamiast pączka zjadłam sobie tabliczkę czekolady. A co !! Też tłusta i w biodra idzie a tańsza ;-) i lepsza :) I kupiłam Kochanemu Jego ulubione papierosy. Pewnie dlatego je lubi, bo mają nazwę jak moje imię :) Zapobiegawczo kupiłam 3 paczki jakbym jednak chciała się skusić :)
27 lutego 2014 09:34
pójdę po południu zobaczyć, jakie pączki mają Niemiaszki
27 lutego 2014 09:48
anna40

U mojej babci pan mył wintergaren dość spory plus dach też ze szkła,swoim płynem,robił to dokładnie bite dwie godziny.Babcia zapłaciła 60 euro....ale Ty masz jeszcze do tego okna,więc policz dużoooo więcej:):)

Ale Pan pewnie w tej cenie mial wliczony dojazd (paliwo) i wlasne detergenty
27 lutego 2014 09:56 / 2 osobom podoba się ten post
judora

A ja zamiast pączka zjadłam sobie tabliczkę czekolady. A co !! Też tłusta i w biodra idzie a tańsza ;-) i lepsza :) I kupiłam Kochanemu Jego ulubione papierosy. Pewnie dlatego je lubi, bo mają nazwę jak moje imię :) Zapobiegawczo kupiłam 3 paczki jakbym jednak chciała się skusić :)

Te papierosy to rozumiem ale ta czekolada !!!  i to cała zjedzona od razu !!!  
27 lutego 2014 10:05
Benita

Benitko - wiem że nie jadasz produktów mącznych, również mięsa.
Też przymierzam się do takiej diety, ale cięzko mi przychodzi skomponowanie posiłków by nie były jednostronnne i nudne. 
Domyślam sie, ze kasza jaglana, gryczana ewent. ryz - to gł. węglowodany.
Czy mogłabyś mi podpowiedziecieć kilka całodniowych jadłospisów? (może być na maila)
Czym zastepujesz pieczywo - wafle ryzowe?
Dzięki :) :)