Jakby babcia była trochę senna,to na poczatku kuracji często się zdarza,to ok.Ale jak spi non stop i nie reaguje,to trzeba sie mieć na baczności.Czasem ciężko zrozumieć motywy postępowania rodzin podopiecznych...
Jakby babcia była trochę senna,to na poczatku kuracji często się zdarza,to ok.Ale jak spi non stop i nie reaguje,to trzeba sie mieć na baczności.Czasem ciężko zrozumieć motywy postępowania rodzin podopiecznych...
szkoda gadac , te rodziny są dziwne...
zaraz corka bedzie, bo dzwonila to jej mowie co i jak
Ech, boję się...
moja pdp dzisiaj KO, wlasciwie spi caly dzien
przez te prochy, choć pielegniarka twierdzi, ze to moze byc koncowka.
Ja siedze i wyje....
Dziewczyny wydaje mi sie ze musi sie wysycic i przyzwyczaic do wiekszej dawki,mialam podobna sytuacje,lekarz kazal czekac 48h i tylko w razie calkowitego odlotu tz.spadek cisnienia,brak kontaktu,niska temperatura ciala,kazal poic w malych ilosciach,nie zmuszac do jedzenia.po 1,5 dnia zaczela sie stabilizowac.Ale tez na Twoim miejscu zostawilabym decyzje rodzinie.
tzn to jest syropek nazywa sie Pipamperon plus plaster fentanyl - od wczoraj wieczór
Moja wcześniejsza pdp, z demencją dostawała Tavor chyba 5mg, pierwsze dni przespała, póżniej się unormowało, a ja z jej córką na zmianę czuwałyśmy:::) zero kontaktu, picie, jedzenie nic.
Moj dziadek dzisiaj dostał Mirtazapin 15mg i zaraz jakis taki spiacy,miałyscie do czynienia ztym lekiem moze,bo wyczytałam,ze to raczej antydepresant.
Moja wcześniejsza pdp, z demencją dostawała Tavor chyba 5mg, pierwsze dni przespała, póżniej się unormowało, a ja z jej córką na zmianę czuwałyśmy:::) zero kontaktu, picie, jedzenie nic.
mysle,ze wszystkie mamy racje,ale Mzap tez pisala ze to moze byc koniec,cholera tylko wspolczuc,wszystko ma wplyw na reakcje na leki,przede wszystkim w jakim stanie ma organizm,a jak babcia lichutka to wszystko na pol gwizdka przerabia,w kazdym razie trzymam kciuki.
Tavor to nic innego jak lorazepam.W takich wypadkach taki hardkor nie jest potrzebny,zwłaszcza,że przy seniorach bywa to niebezpieczne,wystarczy zmniejszyć dawkę,oczywiście w porozumieniu z lekarzem.Na mojej ostatniej szteli podczas testowania nowego leku Pdp tez zareagowała nadmierną sennością,to od razu kazał odstawić.
córka jeszcze liczy, że się mamie poprawi, ja nie wiem.
Się okaże