Jakie wynagrodzenie jest dla Ciebie odpowiednie?

04 lutego 2014 17:45 / 5 osobom podoba się ten post
Nie będę zakladała nowego tematu ale mogę wkleić meila.Prosze mnie nie prowokowac i nie wyrywac jednego  czy dwu zdań z dyskusji.Prosze uprzejmie o pozwolenie na wyrazanie mojej opinii na forum.

Jestem opiekunką i mam takie samo prawo pisać jak wszyscy forumowicze.

Osoba ktorej to dotyczy jesli posiada inteligencje oprocz zlosliwosci mam nadzieje,że przeczyta moj wpis i przypomni sobie co do mnie napisała w meilu.Ja się stosuję.Mozna zyć obok siebie nie koniecznie musi to być razem.

04 lutego 2014 17:50 / 3 osobom podoba się ten post
emilia

Nie, my, jak piszesz, "stare wygi" sie cenimy i umiemy negocjowac i szukac. I sama przeczysz sobie - tak, mam wyrobiona marke, a wiec nie pojade (ja, osobiscie!), nawet gdybym musiala z agencja, za 1200 euro i naprawde - nie musialabym. Na koniec roku wrzucilam swoja oferte do paru miejsc, nie wiedzialam, czy wroce tu, gdzie jestem - do tej pory jeszcze mam zgloszenia.

Emilia czy za "stare wygi" mozna sie obrazić? :)
04 lutego 2014 17:54 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko, absolutnie nie. Myślę,że to było napisane w formie komplementu.
04 lutego 2014 17:57 / 3 osobom podoba się ten post
ryba

Mleczko, absolutnie nie. Myślę,że to było napisane w formie komplementu.

Ryba,jeśli myślisz ze stare wygi to obrazliwe określenie ?to poczytaj głębiej forum.Ja sobie zażartowałam.To taki granat zaczepny.Huk, a potem tylko posmiać się można.
04 lutego 2014 17:58 / 8 osobom podoba się ten post
mleczko47

Nie będę zakladała nowego tematu ale mogę wkleić meila.Prosze mnie nie prowokowac i nie wyrywac jednego  czy dwu zdań z dyskusji.Prosze uprzejmie o pozwolenie na wyrazanie mojej opinii na forum.

Jestem opiekunką i mam takie samo prawo pisać jak wszyscy forumowicze.

Osoba ktorej to dotyczy jesli posiada inteligencje oprocz zlosliwosci mam nadzieje,że przeczyta moj wpis i przypomni sobie co do mnie napisała w meilu.Ja się stosuję.Mozna zyć obok siebie nie koniecznie musi to być razem.

Zapomniała chyba koleżanka kto do kogo pierwszy napisał,żaląc się ,że plusów ode mnie nie dostaje........Również staram się na prowokacyjne posty koleżanki nie odpowiadać ,tym razem jednak nie mogłam się powstrzymać -ja i 8 innych osób chyba też,choć nic nie napisały ,kiedy wyraźnie obraża koleżanka nowe,początkujące w zawodzie opiekunki.
Swojej inteligencji nie mam nic do zarzucenia.
04 lutego 2014 18:07
mleczko47

Zaintrygowałyscie mnie ...........,co to jest ta "marka" dobrze oplacanej opiekunki? 

1 znajomośc jezyka
2 referencje
3 doświadczenie  i ...co jeszcze?

04 lutego 2014 18:11 / 2 osobom podoba się ten post
mleczko47

Ja sie nie obrazam z natury, trzeba mi mocno na odcisk nadepnac, a to powiedzonko bardzo mi sie podoba.
04 lutego 2014 18:11 / 3 osobom podoba się ten post
wiga37

Zaintrygowałyscie mnie ...........,co to jest ta "marka" dobrze oplacanej opiekunki? 

1 znajomośc jezyka
2 referencje
3 doświadczenie  i ...co jeszcze?

4.charkter=siła przekonywania do własnego zdania,takim sposobem negocjujesz wyższą stawkę,trzeba umieć sie dobrze "sprzedać"
04 lutego 2014 18:12
ania37

4.charkter=siła przekonywania do własnego zdania,takim sposobem negocjujesz wyższą stawkę,trzeba umieć sie dobrze "sprzedać"

Rozumiem 
04 lutego 2014 18:14 / 4 osobom podoba się ten post
Dodalalabym jeszcze wlasnie "specjalizacje". Uwazam, ze zeby byc alfa i omega od wszelkich przypadlosci to trzeba by tak ze 20 lat pracy z wszelkimi PDP, a ja mam niewielki staz, dlatego postawilam na okreslone choroby i tego sie trzymam. Moze dlatego, ze potrafie z takimi PDP pracowac.
04 lutego 2014 18:18
emilia

Dodalalabym jeszcze wlasnie "specjalizacje". Uwazam, ze zeby byc alfa i omega od wszelkich przypadlosci to trzeba by tak ze 20 lat pracy z wszelkimi PDP, a ja mam niewielki staz, dlatego postawilam na okreslone choroby i tego sie trzymam. Moze dlatego, ze potrafie z takimi PDP pracowac.

Pracujesz tylko i wyłacznie z określonymi przypadkami chorobowymi.Dobry pomysł.
04 lutego 2014 18:22 / 7 osobom podoba się ten post
ania37

Sie sprzedawac nie bede ,bom porzadna (juz) kobieta...:):):)
04 lutego 2014 18:22 / 1 osobie podoba się ten post
A ile waznych rzeczy przy okazji sie dowiedzialymy....... .specjalizacja..... ,ja sobie musze to przemyslec ...,a nie latac po wszystkich przypadkach.
04 lutego 2014 18:23 / 1 osobie podoba się ten post
Ale czesto pdp ma wiele chorob wspolistniejacych,czasem dowiadujemy sie o nich dopiero po prZyjezdzie,jedziemy do cukrzyka,a tu i serce chore,i reumatyzm,i demencja...trudno wiec o 'specjalizacje'jedna okreslona.
04 lutego 2014 18:26 / 3 osobom podoba się ten post
mleczko47

Ryba,jeśli myślisz ze stare wygi to obrazliwe określenie ?to poczytaj głębiej forum.Ja sobie zażartowałam.To taki granat zaczepny.Huk, a potem tylko posmiać się można.

Oj, "Stara wygo," pośmiałam się...Ale dzisiaj jest dość ostro. Może i dobrze, każdy wyrzuci z siebie co mu leży na wątrobie, przemyśli, przeanalizuje, bo nic nie jest tak do końca białe, ani czarne.  Życie, to w większości - szary kolor.....