Jakie wynagrodzenie jest dla Ciebie odpowiednie?

04 lutego 2014 18:58 / 1 osobie podoba się ten post
Poznałam dziś opiekunkę ,która jest 1-szy raz w D ,nie wiem z jakiej firmy bo nie chwaliła się i dniówkę ma 26 euro....= 780 na mc......język podstawowy.
04 lutego 2014 19:08 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Poznałam dziś opiekunkę ,która jest 1-szy raz w D ,nie wiem z jakiej firmy bo nie chwaliła się i dniówkę ma 26 euro....= 780 na mc......język podstawowy.

z taka dniowką tez poznalam w sttutgarcie dziewczyne, byla z fantastycznej firmy czyli?,,,,,,przeciez wiemy wszyscy kto tak rozpustne stawki daje:)
04 lutego 2014 19:08 / 10 osobom podoba się ten post
kaska_45

ja meila pisala nie bede, zapytam tutaj, dlaczego od Ciebie malo plusow dostaje?!!!!!!!!!!Ty chyba zartujesz sobie, dziecinada, jak naprawde ktoś to poważnie zapytal Ciebie to zamiast jechać do opieki powinien do piaskownicy.Kaska  Ty  Osobo:)koniecznie daj mi plusa:)

Czytam ten temat od samego początku i zastanawiam się czy w końcu zrozumiemy jedno - ile nas jest tyle bedzie zdań, opinii i przekonań. Każdy z nas ma własne priorytety, według innych kanonów funkcjonuje i do innej muzyki tańczy. Nie ma co walczyć z czymś, czego nie da się opanować. Jedna powie A a druga B i nic więcej nie pozostaje jak powtórzyć w myslach cały alfabet i nastawićsię na to że kolejne będą mówiły kolejne literki...

Ale po Twoim (i nie tylko) poście po prostu rozpłaszczyłam się jak żaba ze śmiechu...! Dosłownie się rozłożyłam na kanapie :)))
A prawie niedawno pomyślałam sobie że na forum jest spokój i wszystko gra.
Odwiedź no mój profil, znajdziesz tam pewne dane z których daaawno powinnaś zrobić użytek ;)))
04 lutego 2014 19:11 / 1 osobie podoba się ten post
Marta

To ja mam 788 eu do zaplaty? No zlitujcie sie toż to sporo ponad polowe mojej wypłatyiSowa nie wyskakuj z takimi pomyslami

Nic na sile, to ofera tylko dla chetnych
04 lutego 2014 19:11 / 2 osobom podoba się ten post
sas-anka

Zgadza się, tylko z jednej strony wielkie halo dyskusje o stawce minimalnej itd. a z drugiej realny spadek płac w tym zawodzie i to na łeb na szyję. Tłumaczenie lepiej pojechać za 600 niż wcale, sami sobie gotujemy ten los.

Sasanka, prosze o wiecej optymizmu co do przyszlosci plac dla opiekunek )
04 lutego 2014 19:20 / 4 osobom podoba się ten post
Mycha

Uffff !!! Ale gorąco dzisiaj ;-))  Na forum oczywiście. 

I beze mnie )
Dzis mam wene na czytanie. To jest jak teatr, ciekawy teatr - chcialam zaznaczyc.
04 lutego 2014 19:22 / 2 osobom podoba się ten post
Andrea, mnie tez zmienial pan, ktory mial o 100 E wiecej ode mnie. Wcale nie bylo mi przykro. Zmienilam firme i teraz to ja mam wiecej niz on o te 100 E )
04 lutego 2014 19:24
mzap88

dawaj, właśnie warto, żeby się dowiedzieć, które firmy omijać

Ja ze słabym niemieckim niestety dostałam 900 e
04 lutego 2014 19:34 / 2 osobom podoba się ten post
amelka55

Sasanka, prosze o wiecej optymizmu co do przyszlosci plac dla opiekunek :-))

Wierz mi, naprawdę bardzo bym chciała. To nie ja napisałam że za 600 wyjeżdżają opiekunki, ja napisałam że nawet nie znam żadnej któraby pojechała za 800. Ba... napisałam nawet że to chyba chwyt marketingowy żeby zaniżać stawki. Niestety koleżanki wyprowadziły mnie z błędu.
04 lutego 2014 19:36 / 1 osobie podoba się ten post
Barbara niepowtarzalna

Wybacz starej kobiecie--no,popatrz ja juz myslalam o takiej nieprzyzwoitej sprzedazy ,madrego przyjemnie posluchac.:::)....no,no,no,to taka autoreklama,aaaaa!......a co to jest autoreklama? bom ciemna jak tabaka w rogu.....:)

oj basiu ,basiu mowisz ja jestem najlepsza, najmadrzejsza ,najpiekniesza itd......ważne żeby było naj na pocztku i juz.acha jak masz jakieś wady to w wczasie autoreklamy nie masz ich. Mam nadzieje ,ze wiesz juz o co chodzi...
04 lutego 2014 19:37 / 6 osobom podoba się ten post
Wiecie,ja rozmawiałam ze znajomymi teraz na urlopie. Większość z nich chętnie wyjechałaby za 650 € byle nie uczyć sie niemieckiego.Niektóre z tych osób mają komorników i nie robią kompletnie nic żeby sobie pomóc. Dlatego mam swoje zdanie na temat opiekunek "wykorzystywanych" przez agencje.
04 lutego 2014 19:52 / 2 osobom podoba się ten post
Spoko, niedługo taka stawka będzie marzeniem, w imię poprawności politycznej opiekunek i wspierania słabszych. Tyle że jak napisała Ivanilia większość sama sobie nie chce pomóc i są w takiej sytacji jakiej są na własne życzenie, ale co tam pomożemy im i już:)
04 lutego 2014 20:00 / 3 osobom podoba się ten post
sas-anka

Spoko, niedługo taka stawka będzie marzeniem, w imię poprawności politycznej opiekunek i wspierania słabszych. Tyle że jak napisała Ivanilia większość sama sobie nie chce pomóc i są w takiej sytacji jakiej są na własne życzenie, ale co tam pomożemy im i już:)

Przecież rynek osób wymagających opieki ma się nadal powiększać, a są i będą rodziny, które będą w stanie zapłacić za to, żeby opiekunka znała język i miała doświadczenie. A taka opiekunka nie pojedzie za 600, czy 800, czy 1000 euro.
04 lutego 2014 20:01 / 4 osobom podoba się ten post
wiga37

oj basiu ,basiu mowisz ja jestem najlepsza, najmadrzejsza ,najpiekniesza itd......ważne żeby było naj na pocztku i juz.acha jak masz jakieś wady to w wczasie autoreklamy nie masz ich. Mam nadzieje ,ze wiesz juz o co chodzi...

Noooo! zawsze mowie,ze madrego po szkolach dobrze posluchac,a jeszcze jak swiat nie ma dla niego tajemnic :):):)
04 lutego 2014 20:02 / 2 osobom podoba się ten post
Wydaję mi się,że będzie gorzej. W "cenie" będą te opiekunki, które dobrze znają język, mają doświadczenie i "specjalizację". Nie znaczy to,że nie trzeba walczyć....