Jakie wynagrodzenie jest dla Ciebie odpowiednie?

05 lutego 2014 16:37
kasia63

Jeszcze polską ,ale za chwile chyba na gewerbe przejdę bo kończy mi sie mały ZUS:)

Kasia, a jakby tak zebrac sie w kilka dziewczyn, jedna otwiera dzialalnosc i zatrudnia u siebie 2 lub 3, po dwoch latach malego ZUSu zamykasz, otwiera nastepna na tych samych zasadach i tak w kolko, jest to mozliwe? Oczywiscie kazda placi ZUS za siebie. 
05 lutego 2014 16:40 / 6 osobom podoba się ten post
mzap88

ale znając życie, znajdą się takie agentki, które i za 500 pojadą.....
przeraża mnie to.
Ale jest popyt- jest podaż. Proste.

To nie jest ani podaż ,ani popyt to bieda,masakryczne problemy finansowe  przede wszystkim ,o których  ten kto ich nie doświadczył nie ma bladego pojęcia....Dla takiej osoby ,co pisałam wyżej 2400zł/600euro/ to sa kokosy-i to tez trzeba umieć zrozumieć.I to własnie tę desperację wykorzystują agencje, bo doskonale wiedzą ,że zawsze znajdą się chętne....Ważne jest,żebyśmy my ,te już mądrzejsze choćby o doświadczenie,wiedzę nabytą na wyjazdach,na forum, uświadamiały takie dziewczyny ,że można mieć lepiej ,inaczej,że trzeba się dopominać o swoje , a nie siedziec cicho z podkulonym ogonem i dziękować agencji ,że zrobiła nam tę wielką łaskę i wysłała za taka niską stawkę ,że trzeba się uczyć jezyka,że nie są same ,jest nas tysiace.Jak będziemy "szerzyć" opiekunkową oświatę to za 2-3 lata takich śmiesznie niskich stawek żadna agencja nie ośmieli sie proponować.
05 lutego 2014 16:44
margolcia

Kasia, a jakby tak zebrac sie w kilka dziewczyn, jedna otwiera dzialalnosc i zatrudnia u siebie 2 lub 3, po dwoch latach malego ZUSu zamykasz, otwiera nastepna na tych samych zasadach i tak w kolko, jest to mozliwe? Oczywiscie kazda placi ZUS za siebie. 

Nie wiem:) Trzeba by dopytać ,może i tak.O takim rozwiązaniu też kiedyś myślam ,ale to już by było podciągniete pod agencję.....
05 lutego 2014 17:17 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Nie wiem:) Trzeba by dopytać ,może i tak.O takim rozwiązaniu też kiedyś myślam ,ale to już by było podciągniete pod agencję.....

Może jakieś zoo założyć?
05 lutego 2014 17:23 / 3 osobom podoba się ten post
MeryKy

Może jakieś zoo założyć?

A co? Czyżby marzyła Ci się obszerna klatka z wybiegiem?:):):):):):)No,Ty to masz marzenia.......:):):)Hi hi hi
05 lutego 2014 17:24 / 4 osobom podoba się ten post
kasia63

A co? Czyżby marzyła Ci się obszerna klatka z wybiegiem?:):):):):):)No,Ty to masz marzenia.......:):):)Hi hi hi

Klatki to my juz czasowo mamy:)

05 lutego 2014 17:29 / 3 osobom podoba się ten post
Właśnie --wybiegu trochę brak:)
05 lutego 2014 17:32 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Oj Kasia, Kasia miałam na myśli sp. z o.o. (spółkę z ograniczoną odpowiedzialnością) :)))Hi hi ha ha
05 lutego 2014 17:34
Marta

No dobrze,to teraz,jakie sa minusy zalozenia wlasnej dzialalnosci.slucham:-)

Koszta ksiegowości-minus
Samodzielne szukanie pracy-minus/nie dla mnie ,zaznaczam:)/
Samodzielne szukanie zmienniczki-minus i to duży,nie jest wcale tak łatwo znależć ....
Świadomość,że ta nasza polska dz.g.tak naprawde do niczego na przyszłośc się nie przyda,nawet po zamknięci nie ma sie prawa do zasiłku z PUP,gdyby przejść na bezrobocie - duży minus
Wysoki ZUS po 2 ulgowych latach - ponad 1000zł.....
W przypadku tzw.ryczałtu niemożność wspólnego rozliczania PIT. 
Ale generalnie przez te 2 lata nie miałam jakichś szczególnych problemów,się toczylo po prostu,no i ten niewątpliwy luksus poczucia niezależności od nikogo:)To plus:)
Tak więc jak wszędzie sa plusy i minusy.Każdy wybiera co mu pasuje:):):)
05 lutego 2014 17:37
dorotee

Klatki to my juz czasowo mamy:)

Nie ,nie to nie klatki, to klasztorne cele:):)Całkiem co innego:)
05 lutego 2014 17:38 / 1 osobie podoba się ten post
MeryKy

Oj Kasia, Kasia miałam na myśli sp. z o.o. (spółkę z ograniczoną odpowiedzialnością) :)))Hi hi ha ha

Było pisać wyraźnie!:):):)A nie bazgroły takie ,a potem jaja wychodzą:):):)
05 lutego 2014 17:39
No tak,nic nie ma samych plusow Dzieki Kasia,musze to wszystko sobie przemyslec/a raczej przeliczyć/
05 lutego 2014 17:39 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Właśnie --wybiegu trochę brak:)

Mi nie brak:)Babuszka w swej łaskawości codziennie mnie na wybieg na całe 2 godziny wypuszcza:):):)
05 lutego 2014 17:44
A Sas-anka sobie wczoraj sama konto usunęła?:(
05 lutego 2014 17:45 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Było pisać wyraźnie!:):):)A nie bazgroły takie ,a potem jaja wychodzą:):):)

No ! Teraz mile kolezanki (podpielam sie pod Ciebie ,bo blisko bylas) ratujcie kolezanke ,ktora w nastepny wtorek zjezdza do kraju jako bezrobotna ,bo wolala wiecej forsy !! no ! kto teraz pomoze,doradzi ,zaznaczam,ze ta bezrobotna moze byc w domu gora do dwuch tygodni,......takie jaja,jak jestescie---jestescie NAJ....wolacie wiecej-kopniak w d........e tak jak sie spodziewalam :)    Z tych nerw walnelam byka,nie mysle co pisze DWOCH a nie dwuch.....sorki