09 lutego 2014 09:11 / 3 osobom podoba się ten post
Urodziny corki PDP ....ale ja Wam opowiem o urodzinach mojej Babciuni....Dwa lata temu,przed urodzinami PDP-ej przyszla ta najblizsza czyli z "gory" synowa i dawaj wypytywac Babciunie jakiego torta jej kupic na urodziny?....nawymieniala sie tych nazw ,Babciunie tym wymeczyla,biedna zapomniala jakie te nazwy tortow byly na poczatku --wybrala ostatni...Ja sobie pomyslalam,ze nie bede wychodzila przed szereg i piekla swojego,bo to i strzykawy do dekorowania tu nie ma zadnej--nie bede robila byle jak ,bo przeciez wiemy,ze tu "musi byc dekoracja"....Dzien przed ta doniosla chwila po cichutku przygotowalam sobie wszystko na szarlotke-plesniaka ,juz wiedzialam ile bedzie gosci ,ze jednym tortem wszystkich sie nie obdzieli i Babciunia mimo demen. bedzie sie glupio czula....Jest dzien urodzin ,rano -synowa wpadla,uscisnela PDP reke....iiiiii...mowi do niej,ze specjalnie dla niej w prezencie jedzie do fryzjera ,zeby Babciunia byla dumna jaka ma piekna synowa....Normalnie mnie zamurowalo!!!...o torcie juz nie wspomniala !!!...ona za drzwi,ja szybko wstawilam szarlotke do piecyka...Ok.11-ej juz przyjechal najstarszy syn z partnerka--ciasto juz bylo dobrze wystudzone...Synowa od fryzjera wrocila ok 16-ej....BEZ torta!!!...mysmy juz wszyscy siedzieli dawno przy stole....wywolalam ja na przedpokoj i pytam o torta....a ona mowi...Zapomnialam!!!....Gdybym nic nie zrobila,nie wiem,ale chyba i tak ja bym sie gorzej czula niz synowa,bo siedziec kilka godzin przy pustym stole--to nie lezy w naszej polskiej naturze-:).....Glupio mi bylo,bo nic nie kupuje nawet na taka okazje,ale rodzina (goscie) powiedzieli,az mi bylo glupio,ze jestem najlepszym prezentem jaki mogla w tym dniu otrzymac.....Pancia z gory caly czas sie tlumaczyla,ze wyszlo jej z glowy,ze ma kupic "tort"...a goscie czekali,bo sama mowilam,ze tort pozniej jak moja imienniczka (synowa) wroci,bo taka mialam nadzieje ,ze po fryzjerze przyjedzie z ogromniastym tortem !!!!.....I po co mi sie wyglupiac z prezentami ?....szkoda mojej forsy -:)))))