16 lutego 2014 10:09 / 5 osobom podoba się ten post
nadianaaaawiem, ale firma mnie karami straszy. nic nie płacą , ja sie po prostu boje,
Kary to straszak dla takich bojących!!!.W ogóle o tym nie myśl!!!Sprawdź w Krajowym Rejestrze Agencji Zatrudnienia/KRAZ/ czy ta firma jeszcze istnieje skoro ponad 2 mce Ci nie płaci -może juz znikneła.....Podstawa do natychmiastowego wypowiedzenia umowy zlecenia jest niedotrzymanie warunkow umowy przez firmę i rażąco niezgodny z opisem stan podopiecznej.Zerknęłam na profil,znasz dobrze język więc spokojnie z rodzina możesz porozmawiac -dziwie sie ,ze nic do tej pory nie zrobiłaś-tyle czasu bez wypłaty i dopiero teraz Cie ruszyło!!!!!!Dowiedz się czy rodzina za kolejne mce -grudzień ,styczeń i luty wpłacała jakies pieniądze firmie!Do firmy wystosuj pismo wypowiadajace w trybie natychmiastowym, powołując sie na odpowiednie punkty w umowie,te których firma nie dotrzymała.Meilem i pocztą.Rodzinę poinformuj o sytuacji o tym że nie otrzymujesz wypąłty od 2,5 mca, o rękoczynach ze strony PDP-zamawiaj busa,wracaj do domu bierz umowe i do prawnika a firmę jeśli jeszcze istnieje podaj do sądu.Rozumiem ,że z firmą nie masz żadnego kontaktu bo nic nt temat nie piszesz.A jesli masz,to jak tłumaczy ona tak drastyczne opóźnienienie w wypłatach.
Jesli firma jest na forum wpisz opinię w odpowiednim wątku.I nie bój sie działać!!!Nieuczciwe firmy bazują własnie na tym!!!Na strachu opiekunek,na ich niewiedzy,bezsilności itp.W obecnej sytuacji firma nie ma ani jednej podstawy żeby naliczyc jakiekolwiek kary!!!Poza tym takie zapisy w umowach sa nielegalne-balansują na granicy prawa-każdy prawnik to potwierdzi.Rusz się i działaj!!!!